צילום: Global Panorama
כוכב הכדורגל ליונל מסי פותה לחתום החודש בפריז סן ז'רמן עם שכר שעומד על 41 מיליון דולר לא כולל בונוסים ומענק חתימה בהיקף 30 מיליון דולר. הנתון המפתיע במרכיב השכר החדש של הכוכב הארגנטינאי היתה חבילה מכובדת של מטבעות קריפטו בשם "PSG Fan Tokens$" שהובטחו לו. ההודעה גרמה בתוך זמן קצר לכמעט הכפלה של ערך המטבע השייך למועדון אולם לאחר מכן מחירו ירד שוב.
פריס סאן ג'רמן היא הלא היחידה המנפיקה מטבע קריפטו משלה. קבוצות מובילות בכדורגל האירופאי הרוויחו עשרות מיליונים ממכירת מטבעות קריפטו לאוהדיהם ברחבי העולם. לפי Socios.com, שמהווה פלטפורמה להנפקה, מכירה וקנייה של אותם מטבעות, כ40 מועדוני הכדורגל המובילים באירופה הרוויחו עד כה מעל 204 מיליון דולר כתוצאה ממכירת המטבעות. המועדונים המפורסמים המחזיקים מטבעות בנוסף לפריס סאן ג'רמן הם ארסנל, ברצלונה, ויובנטוס.
הרעיון להנפיק מטבעות דיגיטליים צץ בהנהלות המועדונים קצת אחרי מחצית העשור הקודם והואץ בתקופת משבר הקורונה, אז הקבוצות סבלו ממחסור חמור בהכנסות כתוצאה מאי מכירת כרטיסים והפסקת פעילותן של חלק מהליגות. המטרה בראש ובראשונה לייצר מקור הכנסה חלופי בתקופת המגיפה.
מטבעות האוהדים שונים במקצת ממטבעות קריפטוגרפיים מסורתיים, כמו ביטקוין או את'ריום. בעוד שמטבעות האוהדים נסחרים בבורסות יעודיות, הם גם מאפשרים לאוהדים לקחת חלק בתהליך קבלת ההחלטות של המועדון. כמעט מיליון האוהדים שרכשו עד כה את המטבעות מאז 2018, מקבלים בתמורה זכויות הצבעה על החלטות מועדון מסוימות, כמו למשל אילו שירים יופיעו ברשימות ההשמעה במשחקים באצטדיון. מי שרוכש כמות גדולה יותר של מטבעות יכול לקבל זכויות גדולות יותר כמו למשל את הזכות לשחק למשל במגרש הקבוצה או להשתתף במסעות פרסום שונים, הצבעות ועוד. במילים פשוטות, זה הופך את האוהדים לבעלי עניין במועדון.
אולם תכניות ההנפקה של המטבעות גם זוכות לביקורות על ידי קבוצות אוהדים החוששות שהמועדונים מעודדים אותם להכנס אל תוך השקעות ספקולטיביות מסוכנות, שעלולות לגרום לחלקם לאבד חלק גדול מההשקעה. החשש מתמקד בעיקר ברכישת מטבעות מצד אוהדים שהם נטולי רקע טכנולוגי או ידע בסיכוני הסחר במטבעות דיגיטליים. לעומתם מייסד Socios.com טוען כי מאחר שכל הסחר עובד על פלטפורמת בלוקצ'יין, הרי שמדובר במערכת שקופה שגלויה לכל האוהדים.
כמו בסחר במטבעות דיגיטליים אחרים גם עתיד מטבעות האוהדים לא ברור כרגע. מצד אחד הוא מעורר עניין גדול בקרב האוהדים שרוכשים את המטבעות במספרים הולכים וגדלים. מצד שני הוא מעורר התמרמרות גדולה בקרב קבוצות אוהדים אחרות הרואות בתהליך כסוג של "סחיטת כספים" מצד המועדונים, רק כדי לאפשר להם את הזכות להשפיע על פעילות המועדון. דבר שלדבריהם אמור להיות מובן מאליו ללא קשר לכמה כסף הם משלמים.
אז מצטער שנטפלתי לאנשים והשתמשתי בשפה לא תרבותית מתנשאת ומכה על חטא על היותי מלא גאווה עצמית וחשיבות מנופחת. ואבקש מהמתחזה להפסיק להגיב בשמי .וזאת רק על שום הכנות והבעת החרטה שלי.
ומבטיח שוב לא לחפון את עכוזי ולהתענג מכך יותר.
בצניעות והערכה. יואל. הנואל. המקורי.
ערן, זכותו של כל פלוץ להגיב כאן וכדומה, אבל אם לא תסנן כאלה זה יפגע בבלוג שלך. תמחק תגובות ממגיבים שאין ולא היה להם מעולם שום דבר ענייני לומר וכל מה שהם עושים זה לנהל כאן סבבי לחימה אישיים.
זה מה שמעניין את ערן, תכתוב בעצמך
בהינתן צורת הפעולה של המתחזה המדובר הוא כנראה עתיד להקים אתר בשם 'הכלכלה האמיתית' ויזדהה תחת השם ערן הילדסיים.
עוד פוסט על מטבע דיגיטלי 🙁
צריך לשנות את השם מכלכלה האמיתית ל'מטבע הדיגיטלי האמיתי ' או משהו דומה.
חסרים נושאים בכלכלה שלנו?
בואו נדבר על שוק הרכב הישראלי החולה.למה יש 5 משפחות של יבואני רכב שהמדינה מטפחת ושומרת עליהם.
בואו נדבר על נדלן בישראל . בואו נדבר על השפעת הקורונה על הכלכלה שלנו לטווח הרחוק . על כמה מרוויחים עלינו רשתות השיווק בירקות ופירות . על יעילות חברת החשמל ואבטלה סמויה באירגון. על הגז והכסף שהובטח ממנו ולא קיים . על כמה באמת מרוויחים פנסיונרים בצהל שפורשים בגיל 46.
כל כך הרבה בעיות. כל כך הרבה נושאים.
לא את כולם מעניין מטבע דיגיטלי ווירטואלי. מעניין יותר הכלכלה האמיתית.
בוא נדבר על מגיבים כלכך חסרי יכולת ואינטליגנציה שלא מסוגלים לבסס ולנמק את טעונותיהם שלהם ומקום זאת בוחרים לחתור תחת מגיבים שאינם משוללים יכולת ואינטליגנציה ומגיבים בשמם.
אמרתי קודם, למתחזה שמגיב בשמי – תחזור חזרה להגיב תחת אחד מהכינויים הקודמים שלך (מס עקיף, דוד, ג וכו').
חחח זה לא אני אבל זה מגיע לך לדעתי כי אתה נטפלת אליי כל הזמן