אי אפשר להתעלם ממה שקורה בחברת הביטוח והפנסיה מגדל ורוב הציבור אינו מודע לדברים. לכן למרות הסכנה שיתבעו אותנו בנסיון להשתיק ביקורת, אנחנו מפרסמים את הדברים בצורה מאד *עובדתית* כשירות לציבור. הנה העובדות:
1. הבעלים של מגדל הוא שלמה אליהו בן ה-83. אדם שהסתבך עם רשות המיסים עקב עבירות של הלבנת הון בהיקף עשרות מליוני שח לצורך הימורים בקזינו. לדעתנו, עקב ההסתבכות בכלל לא היה ראוי שיינתן לו אישור לשלוט בכסף של אנשים אחרים. למי שמעוניין – מוזמן לקרא בעצמו את תיק ההפרה של שלמה אליהו בעניין החוק למניעת הלבנת הון, והחלטת וועדת העיצומים בעניינו, כולל פירוט העבירות כאן.
2. השנה נקראו מנהלי מגדל לכנסת לועדת החקירה לכשלי האשראי – ועדת כבל. ערב החקירה התפטר יו"ר מגדל, פרופ' עודד שריג, בטענה המדהימה ש"אינו יכול לשאת באחריות לכספי המבוטחים".
3. מי שכן הגיע להיחקר בועדה הוא דורון ספיר, שהיה באותו זמן מנכ"ל מגדל. מר ספיר התמודד מול הטענות שאליהו הוא שמחליט איך להשקיע את הפנסיות ולא אנשי המקצוע, דבר שאם הוא נכון עומד בניגוד לכללי ניהול תקין. זמן לא רב לאחר מכן גם ספיר עזב.
4. מגדל נמצאת בתחתית התשואות של קרנות ההשתלמות ב-3 השנים האחרונות. נתוני חודש יולי שפורסמו בחודש האחרון מעידים על פער ניכר בתשואות בינה לבין יתר בתי ההשקעות.
לדעתנו, יש קשר בין יכולות ניהול לבין השגת תשואות טובות בפנסיה. אם יותר חוסכים לפנסיה יבינו מה קורה בקרן הפנסיה שלהם, וידרשו ניהול תקין, גם התשואות ישתפרו. לכן חשוב לשתף את המידע הזה. כך תראו לבעל השליטה במגדל שאכפת לכם מהכסף שלכם.
הכותבים הם יו"רים משותפים של עמותת צדק פיננסי
אבל ברמה שנתית הם קרובים לעוד חברות ביטוח
טראמפ: "מי האויב הגדול – יו"ר הבנק הפדרלי או נשיא סין?"
אתה מינארכיסט.
לערן וברק גונן:
יש לכם את התשואות נממוצעות ל-5 או 10 שנים?
מחילה אבל יש פה דמגוגיה.
מדוע מוצגות התשואות רק מתחילת השנה?
תשואות של קרנות חיסכון נהוג להציג לאורך לאורך תקופה ממושכת שבה השוק חוה ירידות שערים. במיוחד קרנות שנועדו לתווך ארוך כמו קרנות פנסיה.
הקורא התמים עלול להתפתות לחשוב שהתשואה מתחילת השנה היא חזות הכל. בעוד מה שחשוב לא פחות הינו הסיכון שהקרן נושאת עימה. ואת זה אפשר לראות כשמתרחשים משברים בשוק ההון.
כמו שאמר החכם "כשמגיע השפל אפשר לראות מי שוחה ערום".
במקרה, בשנה הקלנדרית 2018 היו ירידות חדות בכל שוק ההון.
נראה מה היו התשואות אז (לקוח מאתר גמלנט):
אלטושלר שחם השתלמות כללי: 1.78%-
מגדל השתלמות כללי: -0.78%
כלומר מי שהיה אצל מגדל הפסיד פחות ממי שהיה אצל אלטשולר.
לכן השאלה אינה צריכה להיות רק מי עשה הכי הרבה בשנה של עליות אלא גם מי נדפק הכי פחות בשנה של ירידות. וראוי שכל אחד יעשה את החישוב, השיקלול וההחלטה בעצמו.
לכותב אין שום קשר למגדל, הוא לא ממליץ על מגדל וחושב שחיסכון כפוי על כל סוגיו הינו עוול פטרנליסטי, שוד מאורגן, השחתה ופצצת זמן שתגרום אסון לכל אזרחי המדינה.
התשואה שהבאת לא כוללת דמי ניהול. כלומר גם הרווח לכאורה של מגדל הוא זניח עד לא קיים
״לדעתנו, יש קשר בין יכולות ניהול לבין השגת תשואות טובות בפנסיה״ – אז למה תעודות סל פסיביות עושות עבודה טובה יותר בדרך כלל?
הפתרון הוא ביטול מס פנסייה חובה. כל אחד ישקיע איפה שהוא רואה לנכון (עדיין אפשר לתת הקלת מס) תחרות היא חיטוי הטוב ביותר
אתה תומך בכלכלה אוסטרית?
אני תומך בלהכיר באנשים מעל גיל מסויים כאנשים בוגרים שמסוגלים לקחת אחריות למעשיהם. אני גם תומך בכך שאדם בדרך כלל יודע מה טוב בשביל עצמו – יותר מבירוקרט רנדומלי שמעולם לא פגש אותו