תביטו טוב טוב בסרטון הזה – יש בן משהו מאד מטריד, במיוחד עבור מי שדואג לבריאותו ובריאות ילדיו. האיש שמופיע בו הוא שרגא ברוש. ברוש עומד בראש התאחדות התעשיינים. לגוף שהוא מייצג יש ניגודי עניינים לא מעטים מול משרד הבריאות. רק בתחילת נובמבר (תזכרו את החודש הזה) הודיע משרד הבריאות כי החוק לסימון מוצרים מזיקים ייושם עוד בשנת 2018. התעשיינים מצידם עשו הכל כדי ללחוץ על בר סימן טוב לדחות את החוק הזה שעלול לגרום להם נזק כבד. הם גם הצליחו. בר סימן טוב הודיע חודש וחצי אחר כך שהחוק ייושם רק בשנת 2020.
מה השתנה פתאם בחודש וחצי הזה שפתאם בר סימן טוב נתן לתעשיינים שנתיים נוספות כדי שיוכלו לקבור סופית את החוק, רק אם ירצו בכך? במשרד הבריאות הפילו את הדחיה על חוק אחר של איילת שקד שחייב אותם להמתין שנתיים כדי לתת לחברות המזון מספיק זמן להערך. זהו תרוץ קלוש, בהתחשב שהחוק הזה של שקד היה ידוע לתעשייה ולבר סימן טוב גם בנובמבר (תמשיכו לזכור את החודש הזה) ואם רק רצו יכלו לעקוף אותו די בקלות.
נחזור לסרטון – עוד לא יבש הדיו על דחיית החוק וברוש נתפס במקרה בעדשת המצלמה של ידידתי אור לי ברלב, בזמן ששנינו עמדנו בשבוע שעבר בכניסה לבניין משרד הבריאות בירושלים. ברוש מסתבר היה בדרכו לפגוש את בר סימן טוב. הוא סרב לנמק בפנינו מה לו ולמנכל משרד הבריאות שגרם להם להפגש. כששאלתי אותו ביציאה מהפגישה איך הוא יכול להסתכל לילדי ישראל בעיניים אחרי שיישום החוק הזה נדחה, הוא הפנה אותי לקבל תשובות אצל, לא תאמינו, בר סימן טוב עצמו.
במשרד הבריאות נלחצו מהוידאו הזה שפורסם ברשתות. בדוברות מיהרו להרגיע. אמרו לי אל תדאג – הכל ידווח. יומני הפגישות יפורסמו. אין לנו מה להסתיר. אז תיכף נגיע לענייני היומנים. אבל לפני כן גם בר סימן טוב מיהר עוד באותו ערב להגיב על הפגישה בטוויטר ובפיסבוק ולהגיד לנו שהכל בסדר – הוא איתנו הציבור. הפגישה לדבריו, ואני מצטט: היתה בכלל "לצורך קידום תעשייה ישראלית תוך שימוש במנגנונים הקבועים בחוק חובת המכרזים".
רגע פה חייבים לעצור – למה שבר סימן טוב יקדם את התעשייה בישראל, הוא הרי לא מנכל משרד הכלכלה ובכלל מדובר בתעשיה שנמצאת בניגוד עניינים מובנה מול האינטרסים של משרדו. אמנם זו זכותו לעזור לתעשייה במיוחד אם זה יועיל לנו לבריאות. הבעיה היא שאם נסתכל על מקרי העבר – לא תמיד הבריאות עמדה לנגד עיני המשרד בתקופתו כשזה עמד מול אינטרס התעשיה. ראו הורדת פרסומת על מזון מזיק בגלל ש"הצליחה מידי", הקלות רגולטוריות שנתן משרדו לענקית הסיגריות פיליפ מוריס ומינויים מפוקפקים לטובת התעשייה בועדות בריאות שונות. כל זה מעורר לכל הפחות כמה שאלות.
ונחזור ליומנים. בר סימן-טוב הבטיח לפרסם אותם – הבטיח וקיים. היומנים פורסמו אצלו בחשבון הטוויטר כבר יום למחרת הפגישה – אבל פה היתה בעיה קטנה. המנכ"ל "השקוף" שכח ביומנים שלו משהו קטן: את הפגישה שלו עם ברוש. בכלל כל הפגישות שלו מחודש נובמבר (זוכרים?) ועד היום – אותו פרק זמן בו משרד הבריאות הפך ממשרד שנחוש ליישם את חוק המזון, למשרד שנכנע ללחצי התעשייה– לא מופיעים באופן תמוה ביומנים שפורסמו.
עכשיו אחרי כל זה תסתכלו שוב בסרטון של נציג התעשיינים הכי בכיר, כששלט משרד הבריאות מתנוסס מעל ראשו – ותבינו לבד עד כמה הוא מטריד.
Hi to every single one, it's truly a fastidious for me to visit this website, it includes precious Information.
These are actually enormous ideas in regarding blogging. You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.
Great article! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing.
אולי, רק אולי יש לזה קשר עם ההחלטה להגדיל ככ את סל התרופות? כדי שהציבור יתמקד במה שטוב? ולא ישים לב איך היד השנייה גורמת לו להשתמש יותר בתרופות ומגדילה את ההוצאות על הבריאות?
שאלה אם גם פה הכספים עוברים מתחת לרדאר וזה כל מה שמעניין את מקבלי ההחלטות?
פקידי משרד הבריאות הם בין הפקידים המושחתים ביותר במערכת. רפורמת התמרוקים שכרגע תקועה מסמלת את שיא השחיתות של המשרד שיתוף הפעולה של המשרד עם המונופולים שמאוגדים ומנהלים פגישות תיאום בלשכת המסחר הוביל לסגירה של היבוא המקביל שמפריע למונופולים וכן לסגירת היבוא מרוב מדינות העולם באמצעות יצירת מנגנון שנקרא רשימת המדינות המוכרות שהינו יחיד ומיוחד לישראל ומציב דרישות בלתי אפשריות ליבוא למעט ממדינות האיחוד האירופאי וארה"ב מהן בעיקר מייבאים המונופולים. כאשר הם מסתתרים אחרי הפחדות ואמירות נבובות של בריאות הציבור הפקידים המושחתים מעבירים תקנות שכל מטרתן היא להטיב עם אילי ההון על חשבון הציבור.
"עכשיו אחרי כל זה תסתכלו שוב בסרטון של נציג התעשיינים הכי בכיר, כששלט משרד הבריאות מתנוסס מעל ראשו – ותבינו לבד עד כמה הוא מטריד."
אכן אכן, שלט של משרד הבריאות ועצם קיומו של משרד ממשלתי שממונה על הבריאות של האזרח הוא דבר מטריד מאוד.
אם הבריאות היא 'עניין ציבורי' אז גם הגוף והחיים של האזרח הם 'עניין ציבורי' שזאת דרך אחרת להגיד שאתה שייך בגוף ובנפש למדינה.
מטריד מאוד
יואל, אני מתקשה להבין את ההגיון של המשפט האחרון שלך.
על פי השקפתי, אין כל מניעה לשתף פעולה בנושא מסוים כחלק מקבוצה ויחד עם זאת לשמור על קניין פרטי וייחודיות.
לדוגמה:
אני יכול לבחור במכונאי שיבצע עבודות תחזוקה במכונית שלי ויתקן אותה בשעת הצורך.
בתמורה אני משלם לו "מס" שכולל את עלות החומרים והשרות.
אין זה אומר שהרכב שלי שייך לו, או אפילו חלק ממנו.
בדומה אני ואתה בוחרים פעם בכמה זמן קבוצת אנשים שאנו מאמינים שיעשו עבודה טובה בשמירה על בטחוננו, רכושנו ובריאותנו.
אם המכונאי מרמה אותי, או אפילו סתם עושה עבודה גרועה, זה פוגע לי בכיס וברכב שלי… אך הוא עדיין שלי!
אם משרת הציבור שממונה על בריאותנו מרמה אותנו או עושה עבודה גרועה, גופינו ונפשותינו עלולים להיפגע.. אך הם עדיין שלנו, כל אחד עם גופו ונפשו ששייכים רק לו!
לו נשכיל לבחור נכון