בסקר חדש שנערך על ידי מכון פיו האמריקאי ופורסם בבלוג זירוהדג' נקבע כי כ-70% מהאמריקאים מאמינים ש"החוב הוא הכרחי בחייהם". 80% מהם הודו כי יש להם חוב עכשיו. התוצאות בוודאי לא יפתיעו את מי שמכיר את המנגנון מאחורי המערכת המוניטרית הקיימת. מדובר במערכת שעל מנת שתוכל לקיים עצמה מכניסה עוד ועוד אזרחים אל תוך מלכודת החובות. בארה"ב המצב עוד חמור בהרבה. המערכת שם מעודדת אמריקאים להכנס אל תוך חובות עתק עוד בטרם יצאו בכלל לעולם העבודה.
הכל מתחיל בגיל מוקדם מאוד כאשר תלמידים בתיכון עוברים שטיפת מוח על ידי "בעלי סמכויות", שהמפתח להצלחה בחיים הוא רכישת השכלה גבוהה כמעט בכל מחיר. תלמיד תיכון אמריקאי עושה לפיכך הכל עם סיום לימודיו כדי להיכנס לקולג' הטוב ביותר שהוא יכול. במקרה כזה השיקול הכספי הופך להיות לשולי בדרך להשגת המטרה הנעלה הזו.
על פי נתונים שפורסמו לאחרונה, הסכום הכולל של הלוואות שניתנו לסטודנטים למימון הלימודים בארצות הברית, הגיע לסך של 1.2 טריליון דולרים. מדובר בסכום שהוכפל בתוך עשור. הבעיה היא שאף אחד לא מספר לסטודנטים האמריקאיים על הסיכונים בלקיחת ההלוואות האלה. לחלק גדול מהם הלימודים לא יעזרו כדי למצוא עבודה מכניסה מספיק בשביל להחזיר את החוב. כך נוצר מצב שכ-40 מיליון אמריקאים היום נושאים חובות שנועדו לממן את לימודיהם. רובם יסחבו את החוב עד סוף ימי חייהם.
צפו בכלכלן פיטר שיף בודק היכן עובדים כיום בעלי תארים בארה"ב
באמריקה היום, חוב נחשב כבר חלק מחיים נורמלים. אמריקאים נכנסים לחוב כדי ללמוד בקולג ', כדי לקנות רכב, לקנות בית, וכמובן בשביל לצרוך באמצעות כרטיסי האשראי. היום, משק הבית הממוצע בארה"ב נושא חוב של 15,950 $ רק מכרטיסי אשראי.
היחידים שנהנים ממעגל החובות הן החברות שמנפיקות את החוב ובראשם הבנקים. הריביות שמשלמים האמריקאים על החובות, מגיעות לעיתים לעשרות אחוזים מסכום ההלוואה המקורי שקיבלו. ככל שהמחסור בכסף יגדל כך יגדל גם הצורך בהלוואות ואיתם רווחי הבנקים וחברות האשראי. גם הרגולטורים ובראשם הפדרל ריזרב בוודאי לא מזילים דמעה מהעליה בכמות החוב הפרטי. מדובר בדרך הכמעט יחידה של השוק הפרטי לדחוף כסף חדש לכלכלה ובכך לגרום לשגשוגה.
זו היא גם ההגדרה של עבדות המודרנית – מערכת שדוחפת את הציבור אל תוך חובות משעבדים עד סוף חייו אבל גורמת לו להרגיש שבסך הכל העניין בכלל לטובתו.