לכל הכועסים והעצבניים שמרגישים שעבדו עליהם – בואו נדבר רגע על עליית המחירים שהכריזו עליה בשבוע שעבר קופיקס וקופיז (בסרטון המצורף- וסליחה על האיכות) . אמנם הם העלו את המחיר רק בשקל אחד למוצר, אבל הפרו לכאורה הבטחה לצרכנים להשאיר את המחירים כמו שהם. העניין הוא שכל מי שמכיר טוב את המערכת הכלכלית יודע מצוין שמראש הם עבדו עלינו. כל בעל עסק שמבטיח שהמחירים אצלו לא יעלו .. מחרטט. עליות המחירים הן חלק מובנה בתוך המערכת הכלכלית המעוותת שלנו שרואה בנו כאוביקטי צריכה שכל מטרתם לשרת את הישות הדמיונית שמכונה "צמיחה". אני אסביר.
מי שעדיין לא מכיר, לממשלת ישראל יש יעד שנקרא "יעד האינפלציה". בהתאם ליעד זה הממשלה ביחד עם בנק ישראל מחויבים להעלות את מחיר סל המוצרים הממוצע במשק בין אחוז לשלושה אחוז בשנה. הם עושים את זה על ידי משחקי ריבית של בנק ישראל ומשחקים רגולטורים נוספים. למי שלא קלט – ראשי המערכת שלנו מחויבים על פי חוק (חוק בנק ישראל- 2010) לייקר את מחירי המוצרים הבסיסיים שאנחנו קונים משנה לשנה בעד שלושה אחוזים.
וכאן נשאלת השאלה: למה שהממשלה תעשה לנו כזה דבר? אז התשובה לזה ברורה: המטרה היא לעודד אותנו להוציא את הכסף שלנו מהכיס או מהבנק ולצרוך כמה שיותר. הרי מי שיודע שהשטר של ה-100 שח שיש לו בכיס היום יהיה שווה פחות מחר, ירוץ ויקנה איתו דברים עוד היום. זו הסיבה שלא משנה מה נמכור היום – בטווח של כמה שנים הוא יהיה יותר יקר. זו הסיבה שסל מוצרים ממוצע במשק היום עולה בעשרות אחוזים לעומת מה שעלה לפני עשור או במאות אחוזים לעומת מה שהיה בתקופה שהיינו ילדים.
זו הסיבה שכל הקופיקסים למינהם יצטרכו להעלות את המחירים שלהם שוב גם במהלך ה3.5 שנים הקרובות, רק כדי לכסות על העלויות שלהם שרק גדלות כחלק מהאינפלציה המובנית. זו הסיבה שילדינו ישתו באותם המקומות (אם לא יסגרו עד אז) קפה ב20 ש"ח ונכדנו ב-30 ש"ח.
על מנת שעסק יוכל לשרוד הוא יהיה חייב ליישר קו עם השיטה ולהעלות מחירים. הרי בואו לא נשכח – תפקידנו בשיטה הכלכלית הזו הוא בעיקר לצרוך…לא?
Zhheherhrh eg egemtr hrggwe wes egemtrghdfbsgd rwtwrqw
It's difficult to find well-informed people in this particular topic, however, you
sound like you know what you're talking about!
Thanks
הדרך היחידה להגיע לשפיות כלכלית היא להלאים את בנק ישראל
מדוע לתת לבנק ישראל להדפיס כסף שאין לו ולחייב אותנו בריבית על הכסף שאין לבנק ישראל
זה רק מראה כמה החברה עובדת בפול גז בניוטראל
ועד כמה טיפשים מחנכים אותנו…
בנק ישראל הוא גוף של ממשלת ישראל. אין מה להלאים הוא כבר מולאם
אז מדוע הממשלה משלמת לבנק ישראל ריבית על הכסף שבנק ישראל מדפיס
למה אנשים עושים דברים מטופשים?
פורסם 05.09.16 עמירם
סטטיסטיקה
כולם זוכרים את אמירתו הבלתי נשכחת של נתניהו: בניכוי הערבים והחרדים מצבנו מצוין. על האפשרויות הבלתי נגמרות להצגת מצב מצוין הגיב פעם מתמטיקאי מהטכניון לשלי יחימוביץ כאשר עוד עבדה ברדיו. תגידי לי מה את רוצה להשיג ואני אתן לך את הסטטיסטיקה המתאימה. דרך אגב יום אחרי שהסטטיסטיקאי הראשי קרא 'שוד הפנסיות הגדול' לתוכנית להפרטת הפנסיות הוא פוטר במייל ע"י לשכת ראש הממשלה. לגבי הנתונים עצמם אמר בזמנו אמר הסטטיסטיקאי הראשי של הממשלה שלמה יצחקי, כי משרדי ממשלה והרגולטורים הגדולים במשק מעוותים נתונים שהם מעבירים ללשכתו. י דוד צרפתי עובד מחלקת המחקר בלשכת התעסוקה טען בזמנו כי שרות התעסוקה מסתיר נתונים, והאבטלה עלתה בשנת 2012 ב- 12% ולא ב- 5.8% כפי שנמסר. כך שכל הנתונים הממשלתיים, במיוחד אלה המלווים גרפים עולים, אמינים כמו קריאה בקפה. לי ששואל: צרפתי פוטר מתפקידו. צרפתי יוק אבל הלמ"ס עדיין קיים. קחו עוד נתון שיכול להשפיע: מדד חדש שהוצע ע"י ה- oecd למדידת אי השוויון בחברה. המדד הזה טוען כי הפער בין המאיון העליון מול עשירון העליון הוא מקור משמעותי לאי השוויון בארץ. מי שהשתמש, בין השאר, במדד הזה הוא יואל נוה הכלכלן הראשי באוצר. נווה צודק בתנאי שינכה את אנשי הביטחון בחברות כוח אדם, ואת מקבלי הקצבאות למיניהם.
הייתי רוצה לראות את התגובה הזאת מתפרסמת בYNET למשל.
קצת לא הוגן להפיל הכל על רשת בתי קפה מסכנה אחת.
אם לא היו מעלים להם את עלות השכר לעובדים, שכרות, טרנונה, חשמל, ועלויות החומרים אז לא היו מעלים מחירים.
מה אתה מציע שהם יממנו קפה ע" י הפסדים?
הם יפשטו רגל.
אפשר לבוא בטענות לשיטה הנוכחית, היא לא מושלמת אבל הסופו של דבר אנחנו בתקופה בים הטובות בהיסטוריה אם לא הטוב שבהן.
שוב יש בעיות וצריך לתקן.
אתה מציע לפרק את השיטה הנוכחחת מבלי להציע אלטרנטיבה.
רק קח בחשבון שאם מפרקים את היטה הנוכחית והדיטה החדשה תהיה לא טןבה אז המחיר זה מיליוני רעבים וכאוס פוליטי.
קל לשבת מהצד ולהגיד שהכל לא טוב.
שאתה יושב בתפקיד עם אחריןת אז אתה מבין את גודל האחריות.
צריך לחלק את התשובה ל 2. האם השיטה הנוכחית גרועה לנו ומוטת לרעת 95 אחוז מהאוכלוסיה? ואם כן האם זה לא מסוכן לשנות אותה.
כמובן ששינוי של שיטה לא הוגנת ונצלנית כרוך בסיכון אבל האם אישה מוכה צריכה להישאר אם אדם המתעלל בה וילות להרוג אותה יום אחד אך ורק כי האלטרנטיבה עלולה להיות גרועה יותר? או בגלל שברגע נתון אלטרנטיבה כזו לא הציגה את עצמה מעליה או שהיא צריכה להתחיל לחפש חלופות?
למה החלטת שהשיטה לא טובה ל95% מהאוכלוסיה?
האם אנחנו באמת " אישה מוכה"?.
מצבנו לא כל כך גרוע כמו שאתה מתאר.
האם אתה בטוח שהאלארטיבה החדשה, שאף אחד לא יודע מה הוא באמת, יותר טובה?
בסוריה, בלוב, עיראק, מצרים ותוניס אמרו שהשלטון לא טוב, מה שאגב היה נכון.
אז החליטו להוריד את השלטון, מבלי להבין מה האלטרנטיבה.
ומה קרה? , עכשיו יותר טוב?
ניקח את הסיכון? ואם לא יעבוד?
במקום להרוס את השיטה הקיימת צריך להציע םתרונות ולשפר באופן מדורג את המצב.
נכתב שבעתיד נשלם 10 שקלים על כוס קפה, שזה כפול מהיום.
אני אומר, שאם השכר יעלה באותה מידה אז אין בעיה עם זה.
אני חושב שרמת החיים עולה תמיד, מבלי שאנחנו מרגישים.
תקרא את הכתבה שוב. מי שרשם הוא ממשלת ישראל שמחיחבת עליה של בין אחוז אחד לשלושה אחוז בשנה
ערן התגובה שלך די מצחיקה. אם נניח שהמחיר של הקפה יעלה ב100% והשכר שלי יעלה באותה מידה בדיוק – למה לעזאזל צריך להעלות מחירים? אפשר להשאיר את השכר שלי כפי שהוא ואת הקפה כפי שהוא וזהו.
אם הכל עולה , איך זה שבלמ"ס בולסים אותנו והוא כל הזמן יורד ???
מי עובד על מי . ???
הסטטיסטיקן הראשי לשעבר של הלמ"ס ענה על השאלה הזו כבר. אמ:לק : הם עובדים עליך.
https://www.youtube.com/watch?v=RDaA-R0GHaI
לדעתי הפתרון לשינוי השיטה הוא פשוט מאד. אנחנו כהורים יכולים לחנך את ילדנו לצרוך אך ורק מה שבאמת נחוץ להם. לדוגמה, אם יש לי 10 חולצות בארון וזה מספיק לי, לא אקנה יותר חולצות עד שאחת תתבלה, ואז אחליף אותה. הכלכלה בנויה לא רק על היפר-איפנלציה אלא בעיקר על היפר-צרכנות. מחקרים הראו שאנשים זורקים 30% מסך הקניות השבועוית שלהם לפח! אז מה זה 3% בשנה?! אם כל אזרח היה צורך רק מה שהוא באמת צריך, ואולי 10% יותר, הייתה טלטלה אמיתית בכלכלה. הכל מתחיל ונגמר בחינוך.
אתה צודק לחלוטין, חינוך ילדנו זה המפתח. הנקודה שאתה יכול לצרוך רק כמה שאתה מיצר היא חשובה, והלוואות צריך להחזיר
הבעיה שהרבה אנשים לא חיים את מה שהם אומרים, כלומר לא משמשים דוגמא לילדיהם
אתה מחנך את ילדך שלשדוד זה רע, אלא אם אתה ממשלה (שוד)
לזייף זה רע, אלא אם אתה בנק (יצירת כסף)
אתה משלם את ההלואות שלקחת, אלא אם אתה ממשלה ואז מישהו אחר מרים את החשבון
יש המגדילים ומחנכים את ילדיהם שלעבוד זה בושה ואחרים צריך לעבוד בשבילהם ולספק את כל צרכיהם.
שהתעשרות ביושר מעבודה זה כמו התעשרות מגנבה.
שמה שמאכיל את כולם זה לא יכולות של אנשים אלא נזקקות ומסכנות. שאתה צריך להתבייש אם אתה מקבל תמורה ששווה ליכולות שלך, כי התמורה תמיד צריכה להיות לפי הצרכים שלך
הבודהה כבר לפני 2500 שנה הבין שסבל הוא חלק מהוויה האנושית, ושבני האדם יעשו הכל כדי לרכך את העצב, הסבל, הריקנות שהיא חלק בלתי מנפרד מהחוויה האנושית. היום תרבות הצריכה היא מוצץ שמרגיע את סבלות האדם … חייבים להבין שזה אכן טבע האדם וגורל האדם – לסבול, לסבול ועוד לסבול. מעטים יתחמקו מגלגל הסבל.
מסכים איתך רעיונית.
לצערי בפועל לערוך שינוי תרבותי כזה הוא כמעט על גדר הבלתי אפשרי.
הילדים שלך גם מחונכים על התרבות הצרכנית מסביב, הם לא חיים רק בבועה שניצור להם בבית שלנו.
אפשר לראות את זה גם מהזווית של צרכנות שאוכלת את משאבי הכדור. כולם יודעים שהדורות הבאים ישלמו מחיר כבד על הצריכה שלנו. אבל למרות הידיעה, אנשים עדיין קונים פלסטיק בהמונים, נוסעים ברכבים פרטיים ועוד.
הפינוק האישי שהתרבות הצרכנית מעודדת, הרבה יותר קל להכנע לו מאשר לחיים בריאים אבל "נוקשים".
אולי 1 מ10 מצליח לערוך את השינוי בחייו (או 1 ל100), אבל הרוב כנועים לעולם הערכים של התרבות הצרכנית.
"תרבות הצריכה" היא סימפטום של "מדינת השמרטף" – כלומר, הסרת אחריות למעשים שלך ושמישהו "בלתי נראה" ממן לך את הכל (אחרי שגנבו את מה שהרווחת ביושר באיומי רובה)
העובדה שכל חודש כמות קטנה מכח הקנייה שלך נגנב מחולק מחדש (אינפלציה) זה רק צד אחד של הסיפור.
דוגמא נוספת היא שאתה נכנס לאוטו ונוסע לקניון לקנות זבל שאתה לא צריך אתה משתמש בכבישים. אותם כבישים משמשים לשינוע הזבל לקניונים. הבעיה שאתה לא משלם לפי שימוש בכביש אלא גלובלית, לכן לאף אחד אין אינטרס להשתמש בכביש רק לפי צורך. אותו דבר נכון גם ליצור ופינוי זבל, חשמל ומים.
שחרורון תיאר את המצב כהוויתו והציע את הפתרון היחיד האפשרי: ביטול המונופול על המטבע וכמובן תחרות בבנקאות.
עד אז אפשר להסתובב בחדר בלי סוף, סביב פיל שאיש לא קורא לו בשמו (ושמו הוא ההון שחובר לשלטון וביחד משעבדים ועושקים את ההמון, ע"י מניעת תחרות בכוח האקדח/בית סוהר/הטרדות משטרתיות/ מה שבא לכם).
לא משנה אם הכסף הוא כסף פיאט, אם אלה מטבעות זהב, אם זו בנקאות ברזרבה חלקית, אם הבנק מייצר כסף או הממשלה עושה זאת. כל זמן שאין אופציות אחרות, חופשיות, נחזור לאותו מקום.
את החמדנות האנושית של א עוצרים רק ע"י החמדנות של ב, ג ו-ד.
או במילים אחרות: אל תתמוך בבניית נשק שאתה לא רוצה שיפול לידיים של היריבים שלך
היום אתה נותן לממשלה כח לגנוב מא׳ ולתת לב׳ מחר יגנבו ממך ויתנו לג׳
תחריראל היקר
מזה ביטול המונופול על המטבע ? אין כזה חיה ! זה או המשטר מקבל את המונופול של ההמונים או שמישהו אחר (למשל הזהב) יקבל המונופול מההמונים.
תמיד מטבע צריך את אימון ההמונים, ולכן בסוף כל סוף ההמונים נותנים למישהו מונופול ושוב מונופול ושוב מונופול. תפנים שבלי המונופול אין מטבע. (כל המטבעות בעולם הם יחסיים כלפי מטבע יחידה שההמונים חושבים באותו זמן שהיא הכי יציבה)
לגבי תחרות הבנקים:
שוב קלישאה האם היה חסר בנקים ? אלא מה, כינוס ההון אצל אליל הכסף מחייבת הפחתת הבנקים כמו שהיא מחייבת הפחתת בכל תחום אחר. האם היה חסר מכולות והוצאת ספרים וכו' וכו' ?! לא ולא היה התחרות, אבל כינוס ההון אצל אליל הכסף מביא להפחתת המכולות וההוצאות הספרים וכו' וכו'.
מקס מן היקר
ביטול מונופול על המטבע הוא דבר אפשרי רעיונית ומעשית.
אם אתה מנפיק מטבע ומשכנע אותי שיש לו ערך בשוק, אז למה לא אשתמש בו? אם אתה הגון מספיק כדי לא לייצר אינפלציה במטבע שלך אז תפוצתו תעלה כי יגבר האמון בו.
לגבי הפסקה השנייה:
בחיאת מקס מן, הבלבול הדקדוקי והתחבירי עם כתיב שגוי מונעים הבנה של כוונתך. עמך הסליחה.
תחריראל היקר
אפשר גם לעשות לוח שנה, אבל תמיד יהיה לוח שנה מונופוליסטית.
אותו דבר לגבי מטבע, אתה יכול לתת לכל אדם להמציא מטבע, אבל תמיד יהיה מטבע מונופוליסטית, אחרת שום מטבע לא רלוונטית לאף אחד.
כל מטבע שהיא תהיה יחסית למטבע מונופוליסטית. המטבע המונופוליסטית היא או מטבע של האימפריה הגדולה, נגיד הדולר או היורה. או בחברה חופשית המונופול יהיה הזהב.
לסיכום: כל הרלוונטיות של המטבע (כאמצעי חליפין) היא אך ורק שהיא מונופוליסטית.
ההצלחה של אימפריית רומי לשלוט הרבה זמן על כל העולם, היית בזכות המטבע שלה.
אותו דבר ארצות הברית במודרנה.
נכון לומר, שחידלון האימפריות באות בגלל חידלון אימון ההמונים במטבע שלה.
לגבי התחרות:
אני הסביר את זה שוב.
יש אמונה עיוורת שאם רק ניתן חופש לכל אחד לפתוח בנק, אז לא יהיה מונופול. כי כל אחד יוכל לפתוח בנק ואז השוק ידאג לשיווי משקל.
הטיעון הזה חל על כל התחומים ולא רק על בנקים, זה חל על המכולת השכונתית ועל הוצאת ספרים, הסנדלר, והפחח וכו' וכו'.
ובכן זה היה כל הזמן, כלומר החופש הזה קיים בחברה טבעית וחופשית בתחילתו. ובכל זאת אנו מגיעים למונופול ולמה ?
מה שקורה היא, שהמאמינים הנ"ל לא קולטים (לא לוקחים בחשבון) שאליל הכסף מחייבת כינוס ההון אצל יחידים. כלומר תמיד מסך כל המכולות תישאר מכולת יחידה מונופוליסטית. אותו דבר לגבי בנקים והוצאת ספרים והסנדלר והפחח וכו' וכו'.
כמה בנקים היו בארצות הברית וכמה בנקים יש היום ? וככה תבדוק בכל תחום ותחום ותראה פלא פלאים, תמיד יש התכנסות בכל תחום ותחום = מונופול.
אם החברה\המשטר תדאג שלא יהיה מונופולים, אז החברה\המשטר עצמה היא המונופול, כלומר לעולם יהיה מונופול אצל אליל הכסף.
זה מה שרציתי לומר ואני מקווה שעכשיו כתבתי את דברי יותר ברור.
אינפלציה היא אכן עליית מחירים. מה שגורם לה הוא לא הממשלה ששולחת את ״סוכני בנק ישראל״ להכריח אנשים לעלות מחירים, הגורם הוא עלייה בכמות הכסף במהירות שגדולה מכמות הערך האמיתי שנוצר.
העלייה בכמות הכסף נוצרת שהבנק מיצר כסף ונותן הלוואות (עושה רושם שבעיקר משכנתאות).
העברת יצירת הכסף לממשלה לא בהכרח תבטל את האינפלציה.
הטיעון הוא שימנעו אינפלציה אם יצמידו את כמות הכסף לגידול במשק. יש עם זה שתי בעיות: קשה למדוד את זה, יש מוטיבציה אדירה לזייף את הנתון הזה.
נניח שהממשלה מחזיקה בכח הקסם ״צדק חברתי״, שמאפשר לה למדוד את הגידול בתוצר באופן מדוייק (כולל עסקאות במזומן)
היום הממשלה מדווחת על התוצר, וכבר היום יש אינטרס פוליטי לזייף אותו כלפי מעלה. אם זיוף התוצר יאפשר לממשלה ליצר עוד כסף, אין שום כח בעולם שימנע ממנה לזייף את התוצר. אנחנו נסיים במדינה עם התוצר הגבוה בעולם, בה אנשים צדים חולדות בביוב כדי לאכול.
בהתחשב בעבר אין שום סיבה להאמין שהממשלה לא תנצל את היכולת הזאת לרעה (האימפריה הרומית, רפובליקת ויאמר, ונצאולה, ארה״ב, ישראל בשנות השמונים וכו׳).
אנחנו תוקפים את האיש קש הלא נכון. כל עוד יש לך מונופול של מישהו על המטבע, הוא תמיד, תמיד, תמיד ינוצל לרעה (לא משנה כמה לחשי ״צדק חברתי״ תטיל).
יש שתי פתרונות: להחליף את הממשלה במלאכים וחדי-קרן או לבטל את המונופול על המטבע.
ביטול המנופול על המטבע לא רק אי הפעלת אלימות נגד מי שממציע מטבע חדש. זה גם אומר ביטול כפיית החזקת השקלים. כלומר, ביטול כל סוגי המיסים. הסיבה היא שאם יש מיסים, המדינה בוחרת איזה מטבעות היא מקבלת ואוטמטית מעניקה להם כח רב.
המדינה עדיין יכולה לממן פעילות (מצומצמת) כמו שהיה בארה״ב. שליטה על נמלי האויר והים ואוצרות הטבע
שקיפות מלאה של חשבונות חברי הכנסת והממשלה וראשי מוסדות, לציבור, הוא הפתרון לבעיה שהעלית.
(אם לא נעים למישהו, שלא יהיה חבר כנסת)
שכר חברי כנסת וממשלה לא יעלה על פי 2 מהמינימום.
זהו תנאי הכרחי לכלכלה צודקת שאיננה מבוססת על רדיפת בצע והצבת הרווח מעל הכל.
(לא נראה למישהו, שלא יהיה חבר כנסת\ממשלה)
הרווח הגדול של חברי כנסת ומושלים מגיע אחרי סיום הקדנציה, שהם נשכרים כ״יועצים״ ו״בכירים״ או כלוביסטים. למשל: חפש איפה כל המפקחים על הבנקים והביטוח בסיום ״תרומתם״ לציבור.
שחרורון, פותח צוהר ומזמין להתעמק. האם אפשר להפנות לקבוצות ופורומים רלוונטיים? מאמרים, ובעיקר אנשים.
מאמינה שיש מקומות שיצרו כסף עצמאי.
מה שאמרת גם אומר שערך דמי פרישה יורד בהכרח.
די נורא.
מה הוא פתרון שפוי?
תודה. כתיבה מרתקת.
כמעט מדוייק, כי כבר לא יהייה שקל אחרי ההיפר אינפלציה שתגיע בקרוב.
בהנחה שאינפלציה ועליית מחירים הן כורח מובנה בכלכלה אסור לנו להיתפס לאמירה של לא נעלה מחירים (לעולם) ולהשתמש בה נגדם. לדעתי כל עוד קופיקס וחברות שדומות לה ישמרו על פער המחירים שקיים ביניהן למחירים בבתי קפה ומסעדות הרי קיימו את הבטחתן ויספקו לנו מוצרים בחצי המחיר לאותו חודש,שנה,עשור ללא קשר לשווי הכסף. וגם זו לטובה.
שלום לכולם,
לאחרונה אני מרגיש שיש כאן קצת דיסוננס:
פעם מזהירים מפני אינפלציה
ופעם מדברים על משכורת בסיסית לכל אזרח.
האינפלציה היא חלק מהשיטה של המערכת אבל אם רק נחשוב על הוספת הרעיון של משכורת בסיסית – אנחנו נכנסים לסחרור אינפצליוני קטלני….
בכל מקרה הפתרון לבעיות הללו נמצא אך ורק בידי הציבור, מכאן שהבעיה מוחזקת בידי הציבור אשר מסרב או מפחד לצאת נגד מה שמקובל בחברה.
לא צריך לכבוש את עמונה אפשר לקחת שטחים אחרים של המדינה ולהתיישב בהם – לא קל והפתרון חייב לבוא בצורה של קבוצה ולא יחידים.
הבעיה הכי קשה היא פיתוח שיטה יעילה לארגון של קבוצה – קומוניזם לא עובד אבל גם קפיטליזם זה לא שיא שלא לדבר על הבעיות בדמוקרטיה.
בקיצור – צריך רעיון חדש.
בכבוד,
אמיר
אמיר.
מה קשור מה שכתבת למה שערן העלה בפוסט.
יעד האינפלציה הוא אבן יסוד בשיטה הקיימת מטרתו לגרום לזחילת מחירים קבועה בכיוון אחד. יש לכך כמה סיבות כנראה אבל אפילו במסמך רשמי של בנק ישראל הוא לא מפרט אותן. אם היית מצליח לשמור על האתר שלנו היית קורא מאמר שכתבתי על הנושא ומחדש את ההבנה. אבל אני חושב שהוא קיים גם באתר הזה. שאל את מר גוגל על מאמר שכותרתו ״יעד השחיקה״.
נושא ההכנסה הבסיסית נועד בדיוק לפתור את הצורך ביעד האינפלציה הזוחלת. הרעיון הוא להעביר את הזכות הריבונית להפקת הכסף חזרה למדינה ולעשות את הפעולה ללא חוב.
חלק מהכסף יועבר ישירות לאזרחים כדי לפזר את הכוח האבסולוטי של מפיק הכסף גם אם הוא מדינה בשמך.
הכסף הזה הוא כסף קיים שלא נעלם כאשר הוא חוזר למקור כתשלום מיסים. לכן ניתן לשלוט על כמות הכסף בקלות ולוודא שלא תהייה אינפלציה בכלל.
עוד מאמר שמסביר את העניין הוא על הריבית ותפקידה השונה מזה המוסבר בשליטה על האינפלציה . חפש בגוגל ״כך מעבירה הריבית את העושר ״ . מתברר שתחת הפקת כסף ללא חוב לא מתפתחת אינפלציה. כתבתי על כך לפני שנתיים. מאז הריבית ירדה לרמה אפסית ופלא אין אינפלציה .
אתה מבין שתי ציפורים בכדור אחד. גם אין חוב וגם אין אינפלציה.
ובקשר לאתר ההוא. כבר כתבתי…
האמת קשה לאורי אז ערן מוחק תגובות?
יואל אם יש לך משהו ענייני להגיד על תוכן המאמר אתה יותר ממוזמן
אורי ירון ידידי,
אתה מדבר על הפתרון הקל אשר בחיים לא יצליח – אתה רוצה להשתמש בשיטה כנגד השיטה ולך היחיד אין כוח ולעולם לא תוכל לייצר קבוצה בלי מימון או תמיכה של בעל כוח (אשר מראש מגיע עם אינטרס)
הפתרון שאני מציע זה ניתוק, קבוצה שמכלכלת את עצמה באופן בסיסי,
ואז האנשים בה פחות מושפעים מהסביבה הכלכלית.
היופי כאן הוא שאנשים יכולים להיות בקבוצות שמתאימות להם: טבעונים, צמחונים, או חלוקה לפי מקצועות – והקבוצות יכולות לסחור ביניהן בתמורה הדדית.
מי שמחפש את החיים על אוטומט זה לא הכיוון שלו.
בכבוד
אמיר
היי אורי
מה ז״א אין אינפלציה? אתה מתכוון אין אינפלציה רשמית. בפועל יש אינפלציה
יש כתבה באתר הזה בשם: ״עליית המחירים בקופיקס חושפת את בלוף המלחמה במחירים הגבוהים״ היא מדברת על עליית המחירים ברשת בתי קפה בארץ. כמו כן, יש בארץ עלייה מסיבית של מחירי הנדלן (בערך 15% בשנה) שנגרמת בדיוק בגלל הורדה מלאכותית של הריבית לאפס (לא, האוכלוסיה לא גדלה ב 15% ואנשים לא אוכלים דירות)
זה שהממשלה ״מדווחת״ על אינפלציה נמוכה, לא אומר שזה נכון. בדיוק כמו שאם תרצה שהממשלה תדפיס כסף בדיוק בכמות של תגרום לאינפלציה, לא אומר שזה מה שיקרה
אמיר, נכון.
אני אחת מאלה שהקימה מקום על אדמה בדרום מתוך הבנה של תנועה קבוצתית:) ולא קיבוצית.
רק הנסתר על הגלוי.
בלי שהאדם הפרטי יחקור ישאל ויתחכך באשליית תפיסותיו לא ניתן לקיים שום פתרון. הכל כל הזמן נגוע בדעות ורעיונות. על כל צעד ושעל. כמו בין בני זוג. אין עוד רעיון חדיש ומתקדם.
אלא הבנה שעוד דעה ועוד רעיון הם היינו כך.
ובנתיים יש להיות חכמים ולהתארגן באופן מיטבי למצבים משתנים בהכרח.
הבעיה לפי הבנת האיכר ההודי שרוצה לקנות זרעים בשנה הבאה, היא שהכסף מאבד את ערך הקניה שלו. מה שמספיק לזרעים השנה לא יספיק לזרעים בשנה הבאה. לכן ההודים, הסינים ובני עמים נוספים חוסכים מחוץ למערכת בזהב, ובכך שומרים על כוח הקניה שלהם. איבוד כוח קניה מובנה בשיטה של כסף פיאט.
ההודים? כל העולם עובר לזהב פיזי, בקרוב מאוד כבר אי אפשר יהייה לקנות ואז תראו את המחיר של הזהב עובר כל מיני שינויים מאוד מוזרים ומהירים, וזה רבותי יסדוק את המערכת הכלכלית העולמית עוד ועוד עד שכל מטבעות הפיאט יוכלו לשמש כנייר טואלט