ניקול איגן, מנכ"לית חברת אבטחת התוכנה Darktrace, חשפה באירוע של מועצת המנהלים של "וול סטריט ג'ורנל", 1,000 מקרים של כריית ביטקוין בחצי השנה האחרונה בארה"ב. המיוחד בכל המקרים האלה שציינה איגן, הוא שכל העובדים בהם השתלטו על תשתית החברות בהן עבדו, כדי שיוכלו להשתמש בכוח המחשוב של מחשבי החברה על מנת לבצע את תהליך הכרייה. "זו בעיה גדולה." – אמרה איגן. Darktrace עובדת עם הממשלה הסקוטית, עיריית לאס וגאס, ומאבטחת גם את תחנת הכוח האירופית הענקית Drax.
כריית ביטקוין היא תהליך שבו נוצרים ביטקוינים חדשים שמחולקים ל"כורים" שמפצחים ראשונים חידה מתמטית סבוכה. כוח המחשוב הנדרש כדי לפצח את החידות הללו גדל באופן אקספוננציאלי מאז השקת הביטקוין בשנת 2009, וכיום יש צורך בחוות שרתים עצומות על מנת לפתור את החידות. חברות גדולות הן היחידות שיכולות לממן בעצמן את רכישת ותחזוקת השרתים היקרים. כורים קטנים שרוצים להתמודד מול אותן חברות, נאלצים להתאגד בקבוצות הידועות כבריכות כרייה (mining pools) ומשתמשים בכח החישוב המשותף של המחשבים שברשותם על מנת לכרות את הביטקוין.
איגן אמרה כי החברה שלה נחשפה למקרה אחד שבו בנקאי זוטר מאיטליה גנב שרתים שחתם עליהם בשם החברה שלו. "הוא לקח 12 מתוך אלה והסתיר אותם מתחת לרצפות במרכז המידע של הבנק ושם הקים את מקום הכרייה שלו," אמרה איגן. "כל זה בוצע ללא הפרעה במשך תקופה מסוימת. למרבה המזל זיהינו קשרים יוצאי דופן שיצאו מהבנק אל מקומות שבו מרוכזים פעולות כרייה של מטבעות הקריפטוגרפים"
בשנה שעברה חברת RedLock שעוסקת באבטחת תוכנה, מצאה לפחות שתי חברות ששירותי הענן שלהן נפגעו על ידי האקרים שרצו להשתמש בכוח המחשוב שלהם על מנת להגביר את יכולת הכריה עבור מטבעות קריפטוגרפים
לא סביר שהשתמשו במחשבים לכריית ביטקוין, אם כן, כנראה שהבנקאי לא ראה שום רווח. כדי לכרות ביטקוין באופן מעשי צריך מכונות asic מיוחדות
מה שכנראה קרה הוא שהבנקאי כרה Monero (מטבע קריפטו שעוד מעשי לכרות עם cpu)