גלובס פרסם השבוע כי בנק ישראל ביצע ניסוי סודי ביישום שקל דיגיטלי בישראל. בכתבה נחשף כי הבנק אימץ את טכנולוגיית הבלוקצ'יין של את'ריום לבחינת ההנפקה של השקל הדיגיטלי. במסגרת הפיילוט של בנק ישראל בהנפקת מטבע דיגיטלי, צוותים מהחטיבה לטכנולוגיית המידע של הבנק הקימו סביבת ניסוי מבוססת על טכנולוגיית הבלוקצ'יין של את'ריום, והבנק הנפיק טוקן (אסימון) שמייצג שקלים דיגיטליים. כמו כן הוקמו ארנקים דיגיטליים, שמתוכם חברי הצוותים של המיזם יכלו להעביר "שקלים דיגיטליים דמיוניים" מאחד לשני בתוך בנק ישראל.
הנפקת מטבע דיגיטלי על ידי בנק מרכזי הוא מהלך דרמטי שעשוי לטלטל את המערכת הפיננסית. "שק"ד (שקל דיגיטלי) מאפשר לבנק המרכזי להגיע ישירות לציבור בצורה הרבה יותר פשוטה ולא צריך את המתווך הזה באמצע [בנק מסחרי]. אז יש לזה לכאורה יתרון, למשל זה יכול להגביר את התחרות כי פתאם במקום להחזיק את הכסף שלי באיזשהוא בנק מסחרי א', אני יכולה להחזיק ישירות בנייד שלי את הכסף, אז אותו בנק מסחרי יצטרך להתחרות עלי. אולי הוא יציע לי שירותים יותר טובים של ניהול החשבון, של עצות לחסכון של כל מיני דברים אחרים. ברור שזה יביא ליותר תחרות" – אמרה לפני כשנתיים ד"ר סיגל ריבון, מי שעמדה בראש צוות מיוחד של בנק ישראל לבחינת השלכות המטבע הדיגיטלי על המערכת הפיננסית.
מצד שני ריבון גם לא הסתירה את החשש הגדול של הבנק המרכזי, "מצד שני יש חשש מאד גדול ליציבות המערכת הפיננסית כי ברור שאם הבנק המרכזי מציע לאזרחים כסף נוח דיגיטלי, לא הניירות שצריך לסחוב בארנק, ויש לי משהו שיושב אצלי על הטלפון, אז איזו סיבה יש לי להסתכן ולשים את הכסף שלי בבנק מסחרי שברור שהוא יותר מסוכן מבנק מרכזי?".
ובכל זאת למרות הניסוי של בנק ישראל – הדרך להנפקת מטבע דיגיטלי כחול לבן עדיין ארוכה. בטרם מטבע כזה יונפק הבנק יצטרך לתת תשובות להשלכות של מטבע כזה על המדיניות המוניטרית, על המצרפים המוניטריים ועל מאזן בנק ישראל, כולל האפשרות של היות המטבע הדיגיטלי נושא ריבית. כמו כן בנק ישראל ירצה לבדוק את ההשלכות של מטבע כזה על שוק המט"ח והמערכת המוניטרית בישראל לפני כן. סוגיה נוספת שטרם נמצא לה פתרון הוא כיצד מצד אחד הבנק ישמור על פרטיות המשתמש במטבע, ומצד שני ימנע באמצעותו פעולות של הלבנות הון כמו אלה שמתרחשות מעת לעת עם המזומן המוכר לנו.
ובכל מקרה עד שמטבע דיגיטלי מטעם בנק מרכזי לא ייושם במדינות מרכזיות בעולם באופן נרחב, סביר להניח שבנק ישראל שאחראי על מדינה קטנה כמו שלנו, לא יהיה הראשון להתחיל בפיילוט המהפכני.
כך או כך זו הזדמנות מצוינת להכיר קצת את התשתית עליה מייעד בנק ישראל את השקת המטבע – האיתריום. מדובר בפלטפורמת קוד-פתוח מבוססת בלוקצ'יין (אותו סוג פלטפורמה שעליה פועל הביטקוין). כיום בנקים מרכזיים ברחבי העולם ,כמו אוסטרליה, הונג קונג, תאילנד ועכשיו ישראל, מייעדים אותה להיות זו שעליה יתנהלו העברות הכספים אצלן בעתיד.
הפלטפורמה הגיחה לעולם בשנת 2015, כ6 שנים אחרי השקת הביטקוין, על ידי בחור צעיר בשם ויטליק בוטרין, אז בן 19 בלבד. מאז השקתה, המטבע של הרשת, האת'ר, הפך למטבע עם שווי שוק כולל של כמעט רבע טריליון ש"ח לפי ערכו כיום. מי שרכש אותו ראשון ב2015 הרוויח על כל דולר שהשקיע, כ1700 דולר היום. היתרון הגדול של האתריום הוא שבנוסף לשימושו כמטבע הוא מאפשר לטפל ולנהל חוזים דיגיטליים ולהתמודד עם כמות עצומה של נתונים בו זמנית ללא גורם מתווך מרכזי אחד, תוך הסתמכות על הקהילה המתפעלת את המטבע באמצעות האינטרנט.
חברי הקהילה מתוגמלים על ידי האת'ר באמצעות רשת מנגנון תמחור הנקראת גז (או דלק). הגז הוא למעשה עמלה בעבור כל פעולה שחבר הקהילה מבצע. הפעולות יכולות להיות מאימות עסקת העברת כסף, דרך אכיפת חוזה חכם ועד מניעת ספאם. ערכו הגבוה והעולה באופן עקבי (לאורך זמן) של האת'ר, וכן האפשרות להנפיק באמצעותו אסימונים (מטבעות קריפטו מסוג חדש) – משך משתמשים רבים לפלטפורמה זו, עד שהפכה לשנייה בפופולריות שלה בקרב כלל המטבעות הקריפטו בעולם.
האתריום מאז ומעולם סומן כ"דבר הבא" בעולם הפיננסי והחוזי. ההתעניינות בו מצד בנק ישראל בנוסף לבנקים מרכזיים אחרים בעולם, מוכיחים שהנבואה האופטימית לגבי עתידו כנראה לא היתה מקרית.
"העיתוי הטוב ביותר להיערך למפולת הוא לפני המפולת", כתב אתמול (ב') איש העסקים והסופר היפני-אמריקאי בציוץ ל-1.6 מיליון העוקבים שלו בטוויטר.
"המפולת הגדולה ביותר בהיסטוריה של העולם – בדרך. החדשות הטובות הן כי הזמן הטוב ביותר להתעשר הוא במהלך מפולת. החדשות הרעות הן שהמפולת הבאה תהיה ארוכה.
תקנו עוד זהב, כסף וביטקוין כל עוד אתם יכולים".
קיוסאקי, שצבר הון אישי שמוערך ב-100 מיליון דולר מפרסום ספרים, העברת סמינרים והשקעות מוצלחות, הזהיר באחרונה כמה פעמים מפני מפולת קרבה בשווקים.
"הבועה הגדולה ביותר בתולדות העולם גדלה והולכת", צייץ קיוסאקי בשבוע שעבר.
"הבנק הפדרלי יעלה את הריביות ויגרור קריסה של מניות, אג"ח ונדל"ן", כתב בציוץ נוסף בחודש שעבר.
"למה אני מעדיף זהב, כסף וביטקוין? בגלל הנזילות", הסביר קיוסאקי בציוץ קודם בפברואר. "אנשים ממהרים לקנות בית בשיאו של שוק הנדל"ן.
כאשר תגיע המפולת בנדל"ן אי אפשר יהיה לצאת. אין נזילות בשוק הנדל"ן".
קיוסאקי פרץ לתודעת הציבור הרחב בשנת 2000, לאחר שהוציא את ספר העצות העסקיות "אבא עשיר, אבא עני", שנמכר בעשרות מיליוני עותקים,
תורגם לעשרות שפות ונכלל ברשימת רבי המכר של העיתון "ניו יורק טיימס" במשך שש שנים.
מנהל קרנות הגידור המיליארדר סטנלי דראקנמילר, שנחשב לאחד ממנהלי ההשקעות ארוכות הטווח המוצלחים ביותר בתולדות ארה"ב, הזהיר כבר בשנה שעברה מפני סופה המר של המאניה שמשתוללת בשוק המניות, עקב תמריצים חסרי תקדים של הבנק הפדרלי ופעילות ספקולטיבית.
–
TheMarker
קיוסאקי חוזה נפילות כבר לפני חמש שנים. לדוגמא , זה מה שפורסם בביזפורטל 2017 הרבה לפני הקורונה:
נציין כי קיוסאקי תזמן את המפולת בשווקים לשנת 2016, תרחיש שכמובן לא קרה, בעוד המדדים רשמו שנה נוספת של עליות שערים. בראיון לאתר מרקט וואטצ', קיוסאקי הגן על התחזית שלו וטען כי דור הבייבי בום אמור למשוך את השקעותיו לאורך השנה הנוכחית, כאשר הם מחזיקים בהשקעות של עד 10 טריליון דולר (על פי בנק אוף אמריקה). נציין כי בעלי החסכונות אמורים לפנות אל הבנק שלהם עד לאפריל הנוכחי בכדי לשנות את מבנה החסכונות שלהם ללא קנסות משמעותיים.
דבריו של קיוסאקי נאמרים כאשר ברקע נרשמים שיאים חדשים בניו יורק. לאחר נאומו של טראמפ בקונגרס אתמול, המדדים סגרו את יום המסחר בעליות חדות לשיאים כאשר הדאו ג'ונס סוגר לראשונה מעל 21,000 נקודות. מדד ה-S&P500 שזינק כ-1.4% ממש גירד את ה-2,400 נקודות.
סוף ציטוט.
אז יתכן וקיוסאקי טועה בתיזמון או טועה בכלל. יש ניפוח עולמי בנדלן ובבורסה, בגלל ריבית אפסית בעולם. בישראל הניפוח משמעותי ביותר בנדלן. אין ספק שיש השלכות רעות ממדיניות ריבית אפסית שארהב הנחיתה על העולם מאז משבר הסאבפריים הארור שלהם.
לכלכלן כלים לחשוב האם המצב הקיים בר קיימה לאורך זמן? מצב שכסף מודפס בלי סוף וריבית אפסית זה מצב שיכול להמשיך בלי סוף? האם בכך מרחיקים פיצוץ כלכלי או מייצרים מציאות חדשה עקומה ויציבה?
אבל לא צריך להיות כלכלן בכדי לדעת.
כל אדם מבוגר עם הגיון יודע שמשהו רע קורה כבר עשור וחצי.
ומפחיד עוד יותר הנזק של הקורונה שנוסף על הכלכלה העולמית.
אני לא אופטימי. למרות ש שנים שכלום לא קורה, אז קשה להאמין לקריאות הזאב זאב של אנשים שצדקו בחלק מהנבואות שלהם בעבר.
כי תקופת הנביאים עברה. והתיזמון לאלוהים.
אני לא בבורסה של היום כי אני מפחד. ולא הייתי קונה דירה היום כי זה מטורף.אז אני לא מרוויח בגל העליות הזה. אבל אולי בעתיד,הרווח שלי, זה מניעת ההפסד שלי על מה שיש לי.
המצב היום עקום . עקום מאוד אבל יציב מלאכותית. ושהעולם יהנה לבנתיים מעליות. אבל כמו במעלית.. יש גם למטה.
היא 100% מס וקצבאות שוות לכל אזרחי המדינה בכל התפקידים ובכל המעמדות.
כי בסופו של דבר כולם צריכים את כולם בצורה שווה. וזה מונע שחיתות. ובנוסף צריך לפרסם את כל הנתונים הכלכליים ההכנסות וההוצאות של כל אחד לכל אזרחי המדינה ככה ידעו מי לא תורם ואם מישהו לוקח יותר.
התמג השנתי של ישראל זה טריליון ושלוש מאות מיליארד שקל, לחלק לתשע מיליון אזרחים, זה 144 אלף שקל בשנה, זה סכום מכובד לכולם, לא יהיה עוני במדינה בכלל, אנשים לא יפחדו להתחתן ולהביא ילדים בגלל מצב כלכלי, וזה יתן נקודת פתיחה יותר טובה לכולם,בחינוך בבריאות בלימודים בעבודה ובהשקעות.
ובנוסף זה יתן אווירה של אחדות כי ההצלחה של אחד היא ההצלחה של כולם וההצלחה של כולם היא הצלחה האחד.
לשם השוואה למשפחה ממוצעת עם שלושה ילדים יהיה 720000 שקל בשנה
והכל יהיה זול כי אין לאדם אינטרס להעלות את המחיר אם ממילא הכל נכנס לקופה הכללית והוא מקבל את אותו הסכום בכל מקרה. הדבר היחיד שיקבע את המחיר זה מחירי הסחורות המיובאות.
יש טעם בדבריך, אך יש לחקור לעומק את השיטה . השיטה שכבר נוסתה ברוסיה הקומוניסטית.
התוצאה הסופית היתה פשיטת רגל כלכלית בשנת 89.
איכות מוצרים וסחורות ירודה והשקעות ענק בצבא יחד עם שחיתות שלטונית הביאו לכשלון השיטה.
לא היה טעם להצטיין בעבודה בלא תמורה כספית הולמת.
לא היתה התאמה בין כישורים לבין עבודה. אנשים מונו לעבודתם בלא קשר לכישוריהם.
אנשים מונו לעבודתם בכפייה.
לא היה קשר בין איכות התוצרת לבין אחריות על העבודה.
האיכות היתה ירודה בעבודות ה"ירודות".
השיטה לא יכלה להתחרות בסחורות מחו"ל לא מבחינת כמות ולא מבחינת איכות ולא מבחינת מחירים.
ההתקדמות הטכנולוגית היתה איטית, נוצרו ביקושים והיה מחסור בטכנולוגיה.
יש ללמוד את הנושא מהבחינה ההיסטורית ולהציע פתרונות לבעיות הנ"ל ואחרות.
השיטה הצליחה בקיבוצים עד שנחשפו לתחרות במגזר הפרטי.
מעניין שהשיטה מתאימה להתיישבות במאדים. כולם עובדים עבור כולם ומקבלים את אותו שכר שהוא עצם היכולת לחיות ע"פ מאדים.
זה לא כמו רוסיה הסובייטית, תתאר לך את המדינה בדיוק כמו שהיא עכשיו בלי שום שינוי, רק שמעלים את המס ל100% וביטוח לאומי מחלק את כל הכסף כקצבאות באופן שווה בין כולם.
השיטה הקומוניסטית: "עבוד לפי כישוריך וקבל לפי צרכיך".
אין קשר בין עבודה לשכר.
אם המס על מפעל הוא 100%, אז לא יוותר כסף למימון המפעל.
המפעל ינוהל מבחוץ על ידי אלה שיחליטו כמה כסף יש להקציב למפעל.
אין קשר בין ניהול כושל או מוצלח לשכר, אין קשר בין הצלחה של מפעל לבין מימונו ולא לשכר.
התוצאה – ניהול כושל ומושחת שסופו פשיטת רגל.
מגזר פרטי הוא בלתי אפשרי בשיטה הזו.
100 מליון גופות הם הוכחה די חזקה שהקומוניזם נכשל.
הכשל הלוגי של ״הפעם קומוניזם יעבוד״ מכונה ״סנדויץ חרא״: סנדויץ חרא גורם לך לחלות, הבעיה היא לא החרא אלא אופן ההכנה. היית צריך לאכול עוגת חרא והכל היה בסדר
המס נגבה מהנטו ולא מהברוטו .
זה שונה מקומוניזם כי אני אומר להפריט את כל משרדי הממשלה.
ובנוסף זה שונה כי כל אחד חופשי לעבוד באיזה עבודה שהוא רוצה ובכל מקרה כולם בכל המעמדות והתפקידים מקבלים את אותו סכום שווה החלק שלהם מהקופה הציבורית.
זה בעצם ממשלה שיש בה רק משרד אוצר .
ככל שכולם יעבדו יותר יהיה יותר כסף בקופה הציבורית וכולם יקבלו יותר באופן שווה.
אם היית מתנה בביטול עצמי, ויתור על האגו, השיטה היתה מצליחה.
אם היית מציע מס של 50%, אז השיטה היתה מצליחה.
גם יזמות פרטית וגם אי-התערבות ממשלתית. גם תגמול עבור הצלחה, יצירתיות, חדשנות, כישורים, גאונות, עבודה קשה, לקיחת סיכונים, השקעות.
וגם שכחת לציין "אי כפייה". כיצד יוטל מס של 100% ללא כפייה?
הצלחת השיטה תלויה בויתור על האגו, ברצון להטיב בשווה עם כולם.
ויתור על האגו תלוי ברמת הבגרות של האדם, מודעותו והבנתו את החיים.
שאלה:
אם מישהו היה משקיע טריליונים בטכנולוגיה חדשה, למשל, התיישבות במאדים, מחשבים קוונטיים, אנרגיית היתוך, והיה נכשל, על מי היו מוטלים ההפסדים והחובות?
בכולם קיים טוב ורע במקביל , אם יש מערכות חקיקה משפט ואכיפה שמונעות את הרע בצורה הוגנת ויעילה, אז ממילא כולם יפנו את כוחותיהם ליצרנות טובה.
מפתיע אותי כל פעם מחדש איך אנשים מסוגלים לדבר ברצינות על שויון בתוצאה
מי לדעתך ינקה את הביוב? יבנה בתים? יגדל אוכל? וכו אם כולם מקבלים אותה תמורה?
הרי כולם לפתע יהפכו משוררים והוגי דעות, ויתפתח שוק ״שחור״. בדיוק כמו שקרה בכל פעם אחרת שהרעיון הדבילי הזה נוסה
לא יקבלו את אותה תמורה אלא את אותה הקצבה.
מס של 50% יאפשר הבדלים בתמורה עבור עבודה שונה.
פתרון אחר הוא שכולם יעבדו "בעבודות שחורות" לפי תורנויות.
אני מסכים, 50% מס שהשימוש בהם הוא למטרת מערכות חקיקה משפט ואכיפה הוגנות ויעילות, מערכת בטחון יעילה שתכלול בתוכה את ענייני משרדי הפנים והחוץ, מערכת בריאות טובה שתכלול בתוכה מתקני דיור מוגן לנכים וקשישים, וכל השאר יהיה בתחום הפרטי ויהיה נתון לתחרות.
כבר היום אתה משלם בערך 50 אחוז מס (מס הכנסה, מס ביטוח לאומי, מס ״פנסיה״, מעמ , אינפלציה וכו)
התמ"ג הוא כ 1.3 טריליון. 50% מס הם כ 650 מיליארד ש"ח ויש להוסיף מחצבי טבע.
לפי התוכנית המקורית שלך, רוב הכסף מיועד להקצבות לאזרחים.
כתבת: "ממשלה שיש בה רק משרד אוצר".
לחלק את העושר בשווה לכולם, ולא למשרדים השונים ולא למאפיות שבתשתיתם.
עקביות מחייבת ויתור על המשרדים השונים מלבד מימון הצבא.
כבר עכשיו המגזר הציבורי מממן עצמו באמצעות כ 75% מתקציב המדינה.
על מנת שלא להפוך את תוכניתך על פיה, יש לותר על כל המשרדים מלבד הבטחון.
יש לחלק 85% מהמיסוי ישירות לאזרחים שידאגו לעצמם ללא כפייה, ללא מערכת משפטית מאחזת עיניים ומוליכת שולל, ללא מגזר ציבורי מנופח מאחז עיניים ומוליך שולל ששכרו פי 1.5 מהממוצע.
מגזר ציבורי שהוא הפרזיט האמיתי שמתקיים על חשבון הציבור.
בריאות וחינוך ניתן לממן בעשירית מתקציבם באמצעות חינוך לבריאות ולערכים והיתר באופן פרטי. יוגדל המימון של דיור מוגן.
עיריות יצטרכו להתאים את מימונן ליכולת ההשתכרות של התושבים ולא לאמצעי כפייה.
אם 85% מהתקציב ימסרו ישירות ל 8 מיליון אזרחים(ללא הילדים כי הולדת ילדים מחייבת אחריות אישית), כל אזרח יקבל כ 5755 ש"ח בחודש, כולל בעלי הרווחים הגדולים כי כולם שווים.
אם לא ירצו לעבוד, ההקצבה תקטן בהתאמה לירידה במיסוי, עד שירצו לעבוד.
מאחר שהקורונה משפיעה על הכלכלה, יש טעם להביא נתונים ועובדות שהמדיה מונעת בְּמִתְכַּוֵּן את חשיפת הציבור אליהן. עובדות שמדברות בעד עצמן\היסקים המתבקשים מאליהם ואמיתות ידועות:
* מחלה ש 90%-97% מהנדבקים בה אינם מפתחים תסמינים איננה בגדר מחלה. בגוף האדם קיימים מאות סוגים של וירוסים וחידקים שאינם יוצרים כל בעיה בריאותית.
* מחלה שתינוקות אינם נדבקים בה איננה בגדר מחלה. לראיה, מתוך כ44000 הריונות ולידות במהלך שנת הקורונה נדבקו פחות מ 10 תינוקות.
* אם היו נספרים כל הנפטרים משפעת+מחלות רקע, היה מדובר במגפת שפעת עוצמתית.
* תסמיני התחלואה משפעת קשה, קשים יותר מהקורונה.
* 50%-40% מהמחוסנים נדבקים ומדביקים(או שהבדיקות אינן תקינות ומעולם לא היו כאלה).
* היעילות של החיסון, כש 40% מהמחוסנים נדבקים ו-60% מהאוכלוסיה מחוסנת, היא 33%.
* תופעות לוואי של החיסון מסוכנות לחלק מהמתחסנים.
* התמותה השנתית בשנת 2020 דומה לבשנים קודמות וללא חריגה סטטיסטית.
* כשתחדל הצנזורה המסיבית על נקודות התיחסות להשוואה, התדהמה תהיה גדולה.
והנתון המעניין שמוסתר:
כמה מתחסנים טבעיים נדבקו בקורונה לעומת מתחסני פייזר שנדבקו ?
משיח בן דוד חי וקיים בדורנו הרב ניר בן ארצי. תקשיבו לשיעורים ומסרים בהתמדה. איזה הוא החכם שומע פעמיים אמר הבעל שם טוב הקדוש. כל מי שמתחיל להיבהל לחשוב שהקונספירציה צודקת שבבים בעור סגירת מזומנים תתעורר
יש משיח בעם ישראל חציו איש אלוקים השם יתברך, השכינה מלאך בשם מתת או מטת מדבר מפיו הקדוש למשיח בן דוד אין בחירה חופשית. לכל מי שרוצה לפגוע בעם ישראל באדמת הבורא יתברך!!! טועה. אף בלון לא נשאר עם אוויר. כל בלון באשר הוא בגודלו.
משיח שק לי בביצה
המשיח כבר היה פה, ראה מה קורה וחזר למקום ממנו בא. גם משיח התייאש.
ככה יוצרים שליטה מלאה באזרחים.
ברוכים הבאים לאיפוס הגדול של הדיפסטייט שלאחריו ואחרי זריקות הרעל כולם יהפכו לעבדים מושלמים
אבקש מידע לגביי הפצת המטבע הדיגיטלי ולגביי רכישתו
מבקש לקבל מידע נוסף על הפצה לגביי המטבע הדיגיטלי
באל סלבדור כבר הבינו. ביטקוין פותר את הבעיה המכונה ״בנק מרכזי״. איט׳ריום פותר את הבעיה המכונה ״בנק מסחרי״