נציבות התקשורת הפדרלית הודיעה ביום חמישי האחרון כי תבטל את ניטרליות הרשת. לרבים זה לא אומר הרבה אבל המשמעות היא שמעתה, תוכלנה ספקיות האינטרנט לקבוע לאיזה מידע ובאיזה מהירות יחשפו המנויים שלה ולאיזה לא. כך במקרים קיצוניים יכולה הספקית להחליט למשל שאתר "הכלכלה האמיתית" או כל גוף אחר מפרסם תכנים שפוגעים לה באינטרס, ופשוט לחסום אותו בלי צו בית משפט. לספקית תנתן האופציה גם להאט או לשבש את הגלישה לכל אתר שיבחרו.
הספקיות בארה"ב יוכלו לדרוש בנוסף תשלום מאתרים בתמורה לכך שתובטח לגולשים גישה מהירה אליהם. בעיקר על הכוונת נמצאים אתרים שצורכים רוחב פס גדול כאמזון ויוטיוב. הסכנה היא שבכך תנתן לאותם גופים עדיפות מסחרית על פני שאר האתרים. מדובר בהסדר שבו הגופים העשירים יקבלו קדימות בכל מה שקשור לגישת הגולשים אליהם ברשת, בעוד הגופים העניים יותר, שאין להם כסף להבטיח את הגלישה התקינה אליהם, יקופחו.
בגלל שהספקיות נשלטות על ידי תאגידים בעלי עוצמה והשפעה רבה – המשמעות היא שעל פי ההחלטה החדשה, לבעלי הון תהיה האפשרות לשלוט לא רק בגופי התקשורת הממוסדים, אלא גם בתכנים המפורסמים ברשת האינטרנט. לא פלא לפיכך שמי שעומד מאחורי ההחלטה הן בעיקר שתי ענקיות האינטרנט AT&T וקומקסט, ששווי הנכסים שלהן יחד גבוה מזה של אפל ונאמד במעל חצי טריליון דולר.
אילו ארה"ב היתה דמוקרטיה אמיתית, ההחלטה הזו לא היתה אפילו עולה בסדר היום. בקרב מרבית אזרחיה והפוליטיקאים, הן מהמפלגה הרפובליקנית והן מהדמוקרטית, היתה התנגדות להחלטה. נוספו אליהם גם פעילו זכויות ברשת, חברות טכנולוגיה ואפילו גורמים מתוך הנציבות התקשורת הפדרלית עצמה. נשיא ארה"ב לשעבר, ברק אובמה, היה גם הוא מהמתנגדים הבולטים לביטול הנייטרליות ואף חתם על תקנות שלא אפשרו זאת במהלך כהונתו. את הממשל התאגידי הנוכחי בארה"ב כל זה לא מטריד במיוחד. הנציבות, בהובלת הרפובליקנים, ביטלה ברוב של 3 מול 2, את התקנות מתקופת אובמה.
בישראל נייטרליות הרשת מעוגנת בתיקון לחוק התקשורת מ-2014, אולם ביטול הניטרליות עלה ברצינות במהלך דיונים שערכו נציגי משרד הכלכלה במסגרת מו"מ על הסכם הסחר הבינלאומי – טיס"א. הדיונים הוקפאו עם כניסתו של טראמפ לבית הלבן לפני פחות משנה.
Hi there! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!
Great info. Lucky me I found your website by chance (stumbleupon). I have saved it for later!
We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.
With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help prevent content from being stolen? I'd genuinely appreciate it.
Hello colleagues, how is everything, and what you want to say regarding this article, in my view its genuinely awesome in favor of me.
Hi to all, how is everything, I think every one is getting more from this web page, and your views are pleasant in support of new viewers.
Awesome things here. I'm very glad to look your post. Thank you so much and I am looking forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?
What i don't understood is in truth how you are not really much more smartly-appreciated than you might be now. You are very intelligent. You already know thus significantly in terms of this subject, made me in my opinion imagine it from numerous various angles. Its like women and men don't seem to be interested unless it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. Always care for it up!
Hi there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks
I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!
Hello there! I could have sworn I've been to this website before but after going through a few of the articles I realized it's new to me. Anyhow, I'm certainly delighted I found it and I'll be book-marking it and checking back frequently!
I all the time used to study paragraph in news papers but now as I am a user of net so from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.
Hello there! This blog post couldn't be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I am going to send this information to him. Pretty sure he's going to have a good read. Thank you for sharing!
Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Internet explorer. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Thanks
או במילים אחרות, רוחב פס עולה כסף ולכן יש לשלם עליו. הו, עולם אכזר, מי יציל את אזרחי העולם מאימי השוק החופשי ויביא לנו אוטופיה קומוניסטית כדוגמאת ונוצאלה, ברה״מ וקובה
אי הבנה מוחלטת. כבר היום כולם משלמים לפי רוחב פס, משתמש הקצה, בעל האתר, ומאחסן האתר. אם מחיר רוחב הפס היה עולה אז פשוט היו מעלים אותו.
כאן מדובר שהחברות יוכלו להחליט שאתר מסויים, כתובת IP, או פרוטוקול יוגבלו במהירות או יחויבו יותר. מה זה מאפשר לחברות? להאט שירותי P2P שלהם בכלל אין שום כוח התאגדות כנגד החברות, וזה אומר מטבעות דיגיטלים, ביטטורנט וכו.
ולסחוט יותר כסף מאלו שיש להם, חברות גדולות. האם יש קשר בין הסחיטה והאטה לרוחב הפס? ממש לא. מה כן יש כאן? מונופול תשתיות שאינו רוצה להשקיע בתשתית, כי תשתית זה יקר וזה יפגע ברווח של בעלי המניות. אז כל עוד אפשר לסחוט את הצרכנים הקיימים הם יעשו זאת.
אתה מודע לכך שcomcast (אחת משלש ספקיות התשתית הגדולות ואולי הגדולה מבין שלושתם) תומכים בנטרליות רשת נכון?
Good post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis. It's always useful to read through content from other writers and practice a little something from other web sites.
Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!
We are a group of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your web site provided us with helpful info to work on. You've performed an impressive activity and our whole group shall be thankful to you.
It's going to be finish of mine day, however before ending I am reading this impressive paragraph to increase my know-how.
I blog often and I truly thank you for your information. This article has really peaked my interest. I'm going to take a note of your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed too.
Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I'm trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the site is also really good.
Hi, this weekend is good in support of me, as this occasion i am reading this enormous educational paragraph here at my home.
I do not even know the way I stopped up here, but I assumed this post was once good. I don't recognize who you're but certainly you're going to a well-known blogger if you aren't already. Cheers!
שחרורון – ההקבלה שלך שגוייה:
״ “נטרליות רשת”. כלומר, אסור לספקי אינטרנט לגבות מחירים שונים לפי האתרים אליהם אתה גולש, כמה אתה מוריד, כמה אתה מעלה וכו’. הדבר הזה מקביל לאם היו מחייבים את FEDEX ו UPS לגבות אותו מחיר למשלוח גלוייה או משלוח קופסא במשקל 20 קילו.״
ספקי האינטרנט מחייבים את הלקוחות כבר היום לפי רוחב פס מקסימלי – הלקוח מתחייב לנפח של ״גלויות״ או לנפח של ״קופסאות״ מראש ומשלם בהתאם.
נטרייליות רשת היא החלק הראשון בדבריך.
יש קשר הדוק בין צריכת רוחב פס לאתר בו אתה משתמש
צריכת המידע שלי שאני shit posing כאן היא כלום לעומת שאני צופה בסרטוני חתןלים ביוטיוב
הדר,
הטלפון הומצא לפחות פעמיים: בידי אנטוניו מאוצ'י (ראה החלטה 269 של סנאט ארה"ב, 6 ספט' 2002) ופרופסור אלישע גריי (שאיחר כמה שעות ברישום הפטנט). מעבדות זירוקס המציאו את ממשק המשתמש הגרפי ("חלונות") והראו אותו לכל דכפין. בית משפט קבע כי פייסבוק הומצא בידי האחים ווינקלבוס כשהיו סטודנטים.
בשלושת המקרים האלה "יזם" זריז ביסס מונופול על המצאה לא-לו. ובאינטרנט? על אחת כמה וכמה. אבל עזוב… פרטים כאלה לא רלוונטיים לחסידים-שוטים של דת-הכלכלה: הנח להם למלמל "שוק חפשי", "בצע, היקוש" ושאר מאנטרות חסרות-פשר. חבל על זמנך.
אדם (לא חכם),
מה הקשר בין בליל העובדות לבין הטענות של "החסידים" ?
הדר, בתשתיות ישנה ועוד איך תחרות.
לפעמים זה יכול לקחת זמן. פיתוחים טכנולוגיים שוב ושוב טורפים את הקלפים.
למשל, בדוגמת הרכבות. עלייתה של התחבורה האווירית הפנימית בארה"ב משכה לבעלי מסילות הרכבת את השטיח מתחת לרגליים. בנוסף התפתח שוק ענק של תובלה במשאיות.
הפתרון של הפעלת רגולציה תמיד יכשל (גם אם זה בטווח ארוך) ונזקו יהיה ארוך וגדול לאין שיעור. הנה, בדוגמה של פירוק AT&T ב 1984. הנה נוצר קרטל מחדש אחרי כך וכך שנים. אבל עוד קצת וטכנולוגיות הסלולר, הכבלים והסיבים האופטיים כבר היו נותנים פייט למי שחושב שהמלכות ניתנה לו לעד.
למשל בשוק הסלולר בארץ. אם מראש הממשלה לא היתה חונקת את התינוק הזה בלידתו, כחלון לא היה צריך לעשות דאווין של שרירים ולהנשים את השוק הזה, יעני "לפתוח את השוק". אל תפתח את השוק. פשוט אל תסגור אותו מלכתחילה.
התשובה שלך היא פשוט מה שהוא(אדם לא סמית) דיבר עליו, זה אכן בזבוז זמן, ורואה זאת מכל הזמן שאני טורח להגיב. אבל מה לעשות אני לא מסוגל שלא.
אז בא נתחיל, רכבת, מטוס ומשאית זה לא תשתית. תשתית של רכבת זה פסי רכבת, תשתית של מטוס זה שדה תעופה, מגדל טיסה, נתיבי טיסה וכו, וראה איזה פלא שם אין תחרות. תשתית של משאית זה כביש וגם שם באופן פלאי אין תחרות.
יש עומס בשדות התעופה ובכל זאת אף חברת תעופה לא קופצת על המציאה של להקים לעצמה שדה תעופה פרטי – מפתיע!
נותנים פייט? אתה מתכוון בעצם למאה השנים של בל? זאת אומרת יש למה לצפות, הנינים שלי יזכו להמצאה שסוף סוף תשחרר אותם מכל המונופולים שקיימים בימינו ואו איזה שוק יעיל!! אני לא יודע אם אתה מודע לכך שאחד הדברים המונע התפתחויות טכנולוגיות זהו מונופול וחוסר תחרות, אז בכיף בא נחלק פטנטים גם למאה שנה למה לא.
לא מצליח להבין מהתשובה שלך מה אתה אומר לגבי AT&T, שלא היה טעם בפירוק המונופול? שהיו צריכים לחכות עוד כמה שנים לנס טכנולוגי? או שבאיזשהו נס אתה מתחיל לקלוט שהשוק הדימיוני החופשי נוטה למונופול? זה ברור לך שללא רגולציה AT&T היתה קונה גם את מוטורולה וכל טכנולוגיה חדשה אפשרית בדיוק כמו שפייסבוק וגוגל עושים. אתה יודע שמעבדות AT&T פיתחו במקביל למוטורולה טכנולוגיה סלולרית וזה ממש רק בנס שמוטורולה פיתחה גם כן ונלחמה והצליחה כנגד כל הסיכויים?
לא יודע למה אתה מתכוון שחנקו את השוק בארץ (מודה – לא מכיר את ההיסטוריה הזו, אז תסביר לנו), אני מניח אבל שאתה צודק כי בארה"ב שם לא חנקו את הסלולר יש פשוט תחרות מטורפת, אהה לא זה פה בארץ שיש תחרות מטורפת ושם לא.
אז אתה מתכוון להתעורר או להמשיך להיות פונדמנטליסט שוק חופשי (חסיד שוטה זה באמת ביטוי לא יפה)
כרגיל, אף אחד לא טורח להבין את הקונטקס ולמה הדברים האלו קורים. הכל זה "התאגידים המרושעים לוקחים לנו את הכסף, בואו נקרא לממשלה"
הכל מסתכם ב"מייל האחרון". החיבור לבתי המשתמשים. בארה"ב שלוש חברות שולטות ברוב (אם לא כל) השוק: קומקסט, וריזון ו AT&T. הם הבעלים של הכבלים. הסיבה שאין עוד מתחרים היא כרגיל "רגולציה" (או אלימות ממשלתית קשה כנגד כל מי שמחליט להתחרות איתם). אם אתה חי בארה"ב סביר להניח שיש לך ספק תשתית אחד שאתה יכול לבחור ממנו (אם אתה בר מזל 2 ספקים). בגדול, הממשל האמריקאי, חילק את ארה"ב לטרטוריות והעניק בעלות לחברות פרטיות.
אותם שלוש חברות הן גם ספקיות האינטרנט הגדולות (יש עוד ספקיות וירטואליות אבל הן קטנות יחסית). כלומר, הממשלה יצרה קרטל ואז הגיע לפתור את הבעיה שהיא עצמה יצרה ע"י "נטרליות רשת". כלומר, אסור לספקי אינטרנט לגבות מחירים שונים לפי האתרים אליהם אתה גולש, כמה אתה מוריד, כמה אתה מעלה וכו'. הדבר הזה מקביל לאם היו מחייבים את FEDEX ו UPS לגבות אותו מחיר למשלוח גלוייה או משלוח קופסא במשקל 20 קילו.
אם הממשלה רוצה "נטרליות רשת", היא יכולה להפסיק להפעיל אלימות כנגד מי שמנסה לפרוס תשתית. אבל כמובן, שהממשלה לא מכירה בעובדה שהיא עצמה הבעיה, אז היא יוצרת עוד בעיות.
אם "נטרליות הרשת" תבוטל לא ברור מה יקרה. כנראה שבהתחלה הקרטלים "יכניסו את הצינור" למשתמשים, אבל זה יעודד תחרות חדשה ועוד מתחרים.
היום יש טכנולוגיות של מצריכות כבלים עד למשתמש (למשל מובייל). אם אין נטרליות רשת, ואני לא מחיוב לספק לכולם גישה לכל האתרים במחיר אחיד, אני יכול לספק פתרונות נישה במקומות שמשלם כלכלית. למשל: אני יכול למשל לספק חבילת גלישה רק בערים גדולות או באוניברסטאות. אם מר. צוקרברג רוצה שאני יאפשר למשתמשים לגלוש לפייסבוק הוא יאלץ לשלם לי. כמובן, שפייסבוק לא אוהבים את זה (אחרי הכל זאת פלטפורמה מתה). לכן, מראק צוקרבג, האדם שמסנן תוכן בפייסבוק, נלחם נגד סינון תוכן ע"י ספקי האינטרנט.
לסיכום, פחות ממשלה תמיד עדיף מיותר ממשלה. הגורם לבעיה הוא הפעלת אלימות נגד כל מי שרוצה לתחרות בספקי התשתית. "נטרליות רשת" רק מוסיפה חטא על פשע ומונעת מספקים קטנים לבוא עם חבילות אינטרנט יצירתיות שמאפשרות להן להתחרות
המשל כמו משל התינוק הקודם שלך לא קשור למציאות. אין עלויות שונות למידע שונה או מרחקים שונים, הכל זה עניין של כמות, רוחב פס. למה הדבר דומה שאני כלקוח משלם לסבל להעביר לי את המקרר והוא אומר לי לא זה מקרר של חברה איקס איתם אין לי הסכם לכן תקבל את המקרר עוד שבוע.
בתשתיות לא היתה ולא תיהיה תחרות, כמו שבארהב החופשית מרגולציה במאה הקודמת לא נבנו פסי רכבת של חברות שונות ממקום אחד לאחר כך לא יקרה בדברים אחרים זהו עסק מונופוליסטי מטבעו
כל הזמן מקשקש על רגולציה, הרי חברה בעמ זו אם כל הרגולציות, אך להגיד זאת בפשטות יוציא אותך רע בעיני חסידי השוק החופשי, אז אתה מאשים ממשלה ביצירת קרטל ולא ביצירת חברות בעמ
"אין עלויות שונות למידע שונה או מרחקים שונים, הכל זה עניין של כמות, רוחב פס"
בדיוק זה. שאתה רואה פורנו אתה צורך יותר רוחב פס מאשר שאתה כותב תגובות באתר "כלכלה אמיתית". בנוסף, אם אתה גר במרכז ת"א כנראה יש עוד הרבה משתמשים וסיבה להשקיע בתשתית ולהתחרות. אם אתה גר על גבעה בנגב בלי נפש חייה מסביב, אין שום סיבה לפרוס סיב אופטי עד לאוהל שלך.
כלומר, אם הספק התל אביב יחליט לגבות ממך פי 10 בשביל לצפות בפרונו, תוך מספר שבועות יקום מתחרה אחר שיספק לך חבילה שיותר מתאימה לצרכך (וצרכי שכניך התל אביבים). מצד שני, אף אחד לא צריך לסבסד לך את האינטרנט באוהל באמצע הנגב
"בתשתיות לא היתה ולא תיהיה תחרות," – כי הממשלה יוצרת מונופול ומפעילה אלימות כנגד כל מי שמנסה להתחרות ולא משלם לאנשים הנכונים
"הרי חברה בעמ זו אם כל הרגולציות" – מסכים. הסיבה שחברה בע"מ קיימת זה כדי לאפשר סוג של קיום לעסקים מול "המרכז הלוגיסטי לחלוקת והפצת אלימות" המכונה "בתי משפט". שניהם צריכים להזרק לפח.
לטובת הקוראים נתחיל בקשקושי המונופול הממשלתי, בהתחלה חשבתי שכמו תמיד נרדמתי בשיעור היסטוריה, אז הלכתי לקרוא שוב. סיפורנו מתחיל בחברת BELL בשנת 1877 שהתחילה לפרוס קווי טלפון בניו יורק, קבוצת בת של החברה AT&T הוקמה ב 1885 וב 1899 חברת האב BELL נקנתה ע"י AT&T בשנת 1984 הוחלט לפרק את AT&T לאחר שבמשך יותר מ100 שנה, כן מאה שנה,זה 1 ושני אפסים, עשרה עשורים, ללא רגולציה, ללא התערבות ממשלתית נהנתה החברה ממונופול מוחלט בשוק החופשי הדימיוני והנפלא. לבסוף לאחר התעמרויות רבות בלקוחות הופעלה הרגולציה, אכן כמו תמיד הרגולציה באה לאחר הרמאויות של החברות בשוק החופשי ולא להיפך. AT&T פורקה ל 10 חברות! ומה קרה בשוק החופשי הדימיוני התחרותי? תחרות הבליחה למספר שנים ואט אט לא בגלל רגולציה או קשיקושציה ע"י רכישות ומיזוגים קבלנו חזרה את קרטל שלוש החברות הנוכחיות.
לא ברור על איזו רגולציה ממשלתית שחרורון מדבר, במשך 100 השנה של מונופול בל ושמנעה ממפעילי רכבות להוסיף פסי רכבת מקבילים. הרגולציה היחידה שמונעת תחרות פה היא הרגולציה הדימיונית של זכות הקניין, חברות הרכבות החזיקו בקרקעות של תחנות הרכב ובפסי הרכבת, וחברות הטלפון החזיקו בעמודי הטלפון. רק רגולציה ממשלתית שחייבה אותן לאפשר לאחרים להשתמש בתשתיות הנמצאות על קרקע ציבורית אפשרה שוב סוג מסויים של תחרות. בדיוק כמו בארץ שחייבו את בזק וחברות סלולר לאפשר שימוש משותף בתשתית ולבנות תשתית חדשה!. כמו שהוכח בארץ שבנית תשתית זה הדבר האחרון שחברה סלולר רוצה לעשות ולכן בתשתיות אין שום תחרות ולא תיהיה!
לגבי רוחב הפס שוב אתה מדבר שטויות, אין מדובר על סוג המידע שמועבר, ואם אני רוצה לצפות רק בשלוש דקות פורנו כמו שאני רוצה שלוש דקות של סרטון חדשות? בכל מקרה מדובר כאן על האטה לפי החברה של מקור המידע (כמו שנתתי בדוגמת המקרר) או לפי הפרוטוקול בו הוא מועבר ולא לפי הכמות או סוג המידע שאני צורך, אם נגיד החברות היו מחייבות אותי לפי הכמות כמו נגיד שיש תוכניות גלישה בסלולר אז מילא. בכל מקרה צריך לזכור שכבר כיום כל הצדדים משלמים על רוחב פס (דהיינו על כמות המידע), מאחסן האתרים/תוכן משלם עבור רוחב פס, בעל האתר/תוכן משלם למאחסן עבור חלק מהרוחב פס והצרכן משלם עבור רוחב הפס שלו, אם חסר להם כסף שיעלו מחירים או יגבו על פי ניצול רוחב פס בפועל.
הגבלה לפי המקור או סוג הפרוטוקול מאפשר לחברות להשתמש בכוחן נגד הצרכנים והעסקים הקטנים המפוזרים ולכן חסרי הכוח. כי ללקוחות אין מושג איזה אתר איטי ואיזה לא וודאי שאין להם יכולת לדרוש שכל אתר ואתר שמעניין אותם יובא להם במהירות.
על אחת כמה וכמה פרוטוקולים מבוזרים של P2P שודאי שלהם אין שום כוח לדרוש מהירות.
״לא ברור על איזו רגולציה ממשלתית שחרורון מדבר,״ – אתה לא יכול לפרוס תשתית ולהתחרות ללא אישור מהמשלה. הסיכוי לקבל רשיון הוא לא קיים
יש זכות קנין או אין? אם יש אז מי שרוצה לפרוס תשתית שיקנה את הקרקע של התשתית מה קשור ממשלה. אהה זה בלתי אפשרי אלא אם כן אתה סוג של מולטי מליארדר וגם אז לא בטוח. אחרת אתה צריך הרי אישור של כל אחד ואחד לשים תשתית לא? או שמה אתה טוען שיש קרקע שהיא הפקר שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו שם? אהה רגע אתה אולי טוען פתאום שיש כזה דבר קרקע ציבורית? מי מנהל את זה? מה זה ציבור? מי זאת הישות הדימיונית הזאת? ואם יש קרקע ציבורית איך יש קרקע פרטית (ז"א מי הציבור שבטיפשותו הסכים למכור קרקע שלו לנצח?)?
מה זה קשור בכלל ממשלה, אם היתה קהילה של עיר דימיונית בלי ממשלה, מי בדיוק אחראי על קוי הטלפון? על הכבישים? האם הקהילה היתה נותנת לכל אחד לבנות כביש בשטחים הריקים? להקים עמודי טלפון בכל מקום? לחפור ביוב בכל מקום? (לא שמישהו היה טורח לעשות זאת) תפסיק לקשקש בבקשה, תשתית יש אחת.
מדוע אין תחרות בתשתיות זה ברור, כל אחד יכול להבין
1. תשתית נמצאת על קרקע שהמחיר שלה הוא אסטרונומי.
2. לבנות תשתית כדאי רק אם יש לך טכנולוגיה חדשה הרבה יותר טובה – אהה אבל אז זו תשתית אחרת חדשה וזה לא נחשב כתחרות לקיימת (כמו רכבת מול כביש או מטוס או קווי טלפון מול כבלי טלוויזיה)
3. יש סיבה לבנות תשתית נוספת רק אם יש עומס אך ברגע שאתה בונה תשתית שניה, המשתמשים החדשים שתביא הם רק אילו שיורידו את העומס מהתשתית הראשונה ולכל השאר לא תיהיה שום סיבה לעבור.
כל התפיסה שלך מלאה חורים וסתירות.
״יש זכות קנין או אין? אם יש אז מי שרוצה לפרוס תשתית שיקנה את הקרקע של התשתית מה קשור ממשלה״
הממשלה מפרה זכויןת קנין. ודאי שצריך רשות מבעל השטח, אבל זה לא משנה. צריך אישור גם מהממשלה
נסה להקים ספק אינטרנט על שטחים פרטים והממשלה תשלח לביתך בריונים חמושים. עזוב אינטרנט, תאגור מים על גג הבית שלך במיכל פרטי שלך
די לקשקשת
בארהב שטח פרטי זה קדוש תעשה מה שאתה רוצה בשטח הפרטי שלך,
אבל אין תחרות בתשתיות. כי אין פנטזיה כזו של עולם רק עם שטחים פרטיים וגם אז ברור שלא יתכן שכל השטחים הפרטיים יסכימו שיחפרו להם עשר תעלות ביוב או עשרים עמודי חשמל לטלפון. הם ידרשו מה שכל ציבור ואדם רציונלי דורש תחלקו ותשפרו את התשתית יחד
אני מזמין אותך לנסות להקים תשתית תקשורת על שטחים פרטיים בארהב.
חבל שאתה מדבר בלי להבין. אבל אם תנסה לפרוס כבלים על רשת פרטית עם רשות מהבעלים של השטח (או להקים תשתית אל חוטית) ממשלת ארהב ידפקו לך בדלת.
רוצה ליצר חשמל? צריך אישור פדראלי
רוצה לאסוף ביוב? אישור פדראלי
רוצה לספק שירותי חינוך? אישור פדראלי
כביש? אישור פדראלי
מצטער אבל אתה ותחריראל לא מבינים את ההבדל בן תשתית לבין ספק
לייצר חשמל, לאסוף ביוב לתת חינוך זה הכל ספקים לא קשור לתשתית. בספקים בהחלט יכול להיות תחרות שאולי כרגע נמנעת ע"י בירוקרטיה. אבל ברשת החשמל, רשת הביוב, כבישים וכו לא יכול להיות תחרות מכל הסיבות שפרטתי בתגובות הקודמות.
מסכים כי בספקים נמנעת תחרות ע"י רגולציה ממשלתית. הבעיה היא שמחשבה שאפשר בלי רגולציה בשיטה הכלכלית הקיימת היא פשוט מדע בידיוני, כי כל רגולציה היא או בגלל לובי של חברות פרטיות או בגלל שהציבור דרש זאת עקב חברות פרטיות שרימו אותו ולא בגלל הממשלה עצמה. נניח שבטלנו את הממשלה, בכל התארגנות אזרחית אלטרנטיבית תצטרך חוקים על מה מוסכם ומה אסור ובעיקר החוקים השולטים בהתארגנות לעבודה קולקטיבית כי כל הדיוט מבין שעבודה משותפת מניבה ערך גבוה יותר. והתארגנות בשיטה הקפיטליסטית של מעסיק-עובדים מוביל בהכרח להצטברות הון ובהכרח לכוח פוליטי ובהכרח לרגולציה באותה התארגנות אזרחית דימיונית אלטרנטיבית שמנוהלת ללא ממשלה אלא בדרך דימיונית אחרת.
״אבל ברשת החשמל, רשת הביוב, כבישים וכו לא יכול להיות תחרות מכל הסיבות שפרטתי בתגובות הקודמות.״
בודאי שיכולה להיות תחרות בתשתית. בדיוק כמו שיש תחרות ב״תשתית האוכל״. אף אחד לא משנע לך אוכל ממשלתי לבית , אתה קונה אותו לבד כמו ילד גדול. אותו דבר יכול לקרות עם כל תשתית אחרת
אתה עדיין לא מבין מה ההבדל בן תשתית לספק שירות על התשתית.
"לשנע אוכל" זה לא תשתית זה שירות על גבי תשתית למשל רכב משנע אוכל על כביש, אופניים משנעים אוכל על מדרכה. כך שאין כזה דבר "תשתית האוכל". מעניין שאתה נאלץ ללכת לאיזו תשתית דימיונית מופרכת ולא יכול להסביר מדוע כן יכול להיות תחרות בתשתית אמיתית קיימת או להצביע על מקום בעולם בו דבר כזה מתרחש, שיש שתי תשתיות מקבילות. שני צינורות ביוב, מים, שני עמודי חשמל/טלפון, שני כבישים מקבילים וכו.
החלום הרטוב של נתניהו
אין חדש תחת השמש, השיטה הכלכלית שלנו גורמת לריכוז כוח שעושה הכל להגדיל כוחו עוד יותר על חשבון כל השאר. אין על מה להתלונן, צריך להתפכח מהחלום הקפיטליסטי/שוק חופשי ולעבור לשיטה הבאה
והשיטה היא? אני במתח
אני אחסוך לך את הלחץ איתי
השיטה שיציע הדר זהה אחת לאחת לשיטה הנוכחית, אותו שטאנצ עם פרצופים שונים.
הוא מבקש להתפכח מ"חלום הקפטליזם" ע"י יחוס כשלי הסוציאליזם הקיים לשוק החופשי.
השיטה ה'חלופית' תכלול עוד מהברר ה שיש כיום: המדינה שולחת טלפיים לכל תחום בכלכלה ומגעה כמו של אנטי-מידאס; הכל הופך לחרא.
הדר יציע להחליף את המוסדות הממשלתיים לכאלה ש"באמת משרתים את העם", המוסדות יאויישו ב"אנשים הגונים וישרי כפיים" או במלאכים ודובוני אכפת לי… מה שזמין יותר.
ראשית ליואל שגם אחרי שהוא טורח להגיב לכל תגובה שלי הוא איננו יודע במה אני מאמין.
מה גם שהוא חי בעולם הפנטזיה עם רבים אחרים שמשוכנעים שהסוציאליזם רודף אחריהם לכל מקום, להזכירכם החוק המדובר הועבר בארה"ב מקום בו סוציאליסטים הוכו, נודו ונכלאו, מקום בו במשך עשרות שנים סוציאליזם הינו מילת גנאי. ארה"ב היא מקום בו מעולם לא היה סוציאליזם, אם מישהו תוהה מאין הגיעו החוקים ה"סוציאליסטים" שלהם כגון ביטוח לאומי ושכר מינימום שיצא לבדוק וללמוד היסטוריה.
איתי, השיטה הבאה היא עליך למצוא, עליך לחפש וללמוד מה לא תקין ואיך היית רוצה את החברה שלך אחרת ולמצוא את האנשים שיש להם רעיונות ולתמוך בהם.
שורש הבעיה ידוע במשך אלפי שנים, וזה ריכוז כח. ריכוזי כוח נובעים מריכוז של אחד מהבאים:
– כסף (עניים מול עשירים)
– אדמה (בעלי אדמות מול חסרי אדמה)
– שלטון (בעלי כוח פוליטי מול חסרי כוח)
– עבודה (מעסיקים מול עובדים)
כאשר בוחנים אותם רואים שכל ריכוזי הכוח הנ"ל הם אך ורק כתוצאה מן הסדר החברתי הדימיוני בו מאמינים האזרחים.
– כסף הוא המצאה דימיונית
– אדמה – בעלות על אדמות היא גם המצאה דימיונית הרי אף אחד לא יצר את האדמה
– שלטון – גם כן כל מיני המצאות דימיוניות ממלכים ועד דמוקרטית נציגים
– עבודה – גם כן חוקים דימיונים של תאגידים, פטנטים שכר מינימום וכו
אתה צריך לחשוב ולמצוא איזה סדר חברתי יביא לפיזור הכוח של כל אחד מהנל וזה אפשרי כי אפשר מחר להחליף את החוקים של הסדר החברתי השולטים בכל אחד מהם.
האם הגענו לשיא ההתפחות החברתית האנושית? האם הסדר הנוכחי הוא האולטימטיבי? השינוי יגיע בדרך הקלה אם כל אחד ילמד או בדרך הקשה כמו שתמיד קרה בכל ההיסטוריה האנושית, שהסדר החברתי מתמוטט.
הדר, עכשיו אני במתח.
מה הסדר החברתי-כלכלי שאתה מציע?
תתעוררו, אני לא מציע כלום, כל מה שאני מאמין בו כולכם יודעים ומכירים מתגובותי ותגובותיו של מקס איתו אני מסכים לחלוטין. (מי שאכן התעמק ולא נבח ישר קומוניזם סוציאליזם)
כמו שאמרתי אם אתה מסכים עם הבעיה של ריכוזי הכוח הנ"ל אז צא חפש ועשה לך רב. יש מספיק אינטלקטואלים, פילוסופים, תאולוגים וכלכלנים המציעים פתרונות מעשיים