הביקושים בארה"ב למערכות ביתיות לאחסון חשמל בסוללות הם בשיא. אירועי מזג האוויר האחרונים, במיוחד גל הקור הארקטי שהביא למשבר החשמל בטקסס בפברואר 2021, הראו שרשת החשמל הציבורית חלשה יותר מהציפיות. ואם זה יכול היה לקרות בטקסס, זה יכול לקרות בכל מקום וזה הולך להיות אתגר בכל מקום. ככל שמשבר האקלים יתקדם, הסיכונים לאירועי מזג אוויר קיצוניים יהפכו לאיום גדול עוד יותר על רשת החשמל במדינות רבות, וללא שינויים דרסטיים ברשת החשמל, צפויה יותר האפלה לכולם. בעקבות תובנה זו, בעלי בתים רבים רוצים כעת להיות יותר עצמאיים ופחות תלויים ברשת החשמל. כתוצאה מכך, חברת טסלה ראתה ורואה עלייה בביקוש ל-פאוארוול, שהוא מארז הסוללות הביתי הפופולרי ביותר.
דן קינג מאריזונה בארה"ב, פרסם סרטון המראה כיצד המערכת סולארית שלו המשולבת עם סוללות פאוארוול Powerwall, פעלה בהפסקת חשמל יזומה של 48 שעות
הבדיקה נעשתה במהלך מרץ 2020, שאינו אחד החודשים התובעניים ביותר באנרגיה באריזונה, אך המערכת עדיין פעלה בצורה מרשימה. החשמל מהמערכת הסולארית ענה בקלות לביקוש לחשמל בבית בשעות הסולאריות. באותן שעות, הסוללה אגרה את ייצור החשמל העודף על הביקוש, וכך איפשרה לספק חשמל גם מעבר לשעות אלו.
קינג ציין שהוא סגר את תאורת החוץ והממטרות שלו, מה שעזר לסוללה להכיל בבוקר חשמל בהיקף של כ- 15% מיכולתה. אך זה הראה שעם ניהול כוח מינימלי, מערכת סולארית המשולבת עם סוללות יכולה לספק ולהחזיק את דרישות החשמל של בית עצמאי מהרשת. עם זאת, מדובר בחודשים בהם אין צורך במיזוג אויר.
אלון מאסק, מנכ"ל טסלה, הודיע ב-22 לאפריל בטוויטר כי החל ממאי, כל המערכות הסולאריות החדשות של טסלה – פאנלים סולאריים ורעפים סולארית ימכרו רק כמוצר משולב עם פאוארוול, – Powerwall סוללות האחסון של טסלה.
שילוב הפנלים הסולאריים עם סוללות האחסון למוצר אחוד יהפוך את ההתקנה לקלה יותר והגיבוי לבית יהיה "חלק" יותר בזמן הפסקות חשמל. החשמל מהמערכת הסולארית יוזן אך ורק לסוללות האחסון (פאוארוול Powerwall) וסוללת האחסון תתחבר רק בין שעון החשמל ללוח המפסקים הראשי של הבית, מה שמאפשר התקנה פשוטה ביותר וגיבוי של כל הבית במהלך הפסקות החשמל.
טסלה הציגה לאחרונה גם את המודל החדש של סוללות האחסון שלה, פאוארוול +, עם יכולות גבוהות יותר. יכולת אחסון של 13.5 קוט"ש, הספק מירבי של 9.6 קילוואט, לעומת הספק רציף של 5 קילוואט והספק מירבי של 7 קילוואט, במודל הקודם.
בינתיים יש מחסור בסוללות פאוארוול, כאשר זמני הביקוש וההמתנה הולכים וגדלים, מה שאפשר לטסלה להעלות את מחירי המערכות הסולאריות וסוללות פאוארוול שלה בצורה משמעותית. הטכנולוגיה הזו תהפוך לסטנדרט החדש. סוללות ביתיות לאגירת חשמל יהפכו ממוצר שנחמד שיהיה בבית, ממוצר שכדאי שיהיה בבית, למוצר שחייבים שיהיה בבית.
בעתיד הקרוב כמעט בכל בית יהיו סוללות ביתיות לאגירת חשמל, ולרובם תהיה מערכת חשמל סולארית. סוללות ביתיות לאגירת חשמל יהפכו לשדרוג סטנדרטי כאשר בתים ישנים עם מערכות חשמל ישנות ישודרגו. כל מה שצריך לעשות כדי לממש את החזון הזה, הוא להגדיל את כושר הייצור כך שתהייה זמינות גדולה יותר שתביא לירידת מחירים, וזה בדיוק מה שטסלה וחברות אחרות בתחום מנסות לעשות. התוצאות יראו בצורה משמעותית יותר בשלוש-ארבע השנים הבאות.
בנושא זה, חשוב להביא את דברי מאסק. לפי מאסק, נדרש אישור מחברת החשמל כדי להזרים חשמל בחזרה מהמערכת הסולארית לרשת, אך בדרך כלל לא נדרש אישור אם החשמל מאוחסן בסוללה (של טסלה). זה מאפשר גם אבטחת אספקת חשמל כל היום (24/7) לבית. עם זאת, עדיין יש צורך באישור מחברת החשמל כאשר הסוללה מלאה ויכולה לייצב את הרשת.
ברבעון הרביעי של שנת 2020, טסלה התקינה 86 מגה וואט (MW) של מערכות סולאריות, עלייה של 59% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. טסלה ספקה כ- 100,000 מערכות פאוארוול במהלך ארבע השנים האחרונות, המומחים מעריכים שהחברה תספק כמיליון מערכות פאוארוול בארבע השנים הבאות.
60 אלף דולר יעלה פלוס מינוס יעלה לשים גג סולארי ולקנות את הסוללות. חפשו בגוגל ותראו מחירים. זה לפני עלויות מס, התקנה אישורים וכדומה בארץ ישראל.
ולא ניתן לקנות את קיר הסוללות בנפרד.
אז זה לא רלוונטי בעליל לטעמי,או יותר מדוייק, לכיסי.
בואו נחכה בסבלנות לטכנולוגיה נגישה שמצדיקה מעבר אליה מבחינת עלויות.
מה שבטוח, ילדינו יהנו מזה. אם לא נשמיד את העולם קודם.
עד כמה שידוע לי מערכת של 20 קילו-ואט עולה בסביבות 90 אלף ש"ח כולל התקנה.
מערכת זו מספקת זרם של 80 אמפר. לדעתי זה מספיק לבית.
אם נניח שמערכת זו יכולה לייצר 20 קילו-ואט במשך 8 שעות כל יום – נקבל 160 קוט"ש ששוים 80 ש"ח. בשנה אפשר להרויח 30 אלף ש"ח. כלומר ב-3 שנים אפשר להחזיר את ההשקעה. אם נניח שמערכת זו תספק 20 קילו-ואט במשך 6 שעות ליום בלבד, נקבל שאפשר להחזיר את ההשקעה במשך 4 שנים.
כלומר גם כיום זה יכול להיות משתלם.
Now, prices for Tesla’s solar roof product are starting to go up dramatically. One solar roof customer told The Verge he signed a contract in February to install the solar roof for $35,000, with an additional $30,000 for the batteries.
HE RECEIVED A “TERSE EMAIL” STATING THAT HE WOULD RECEIVE A NEW CONTRACT WITH HIGHER PRICES
Later, he received a “terse email” from Tesla stating that in several days he would receive a new contract with higher prices. He was told he now owed $75,000 for the solar roof — a 114 percent increase — and $35,000 for the batteries.
היי ערן.
הוצג בפוסט מוצר של טסלה, ראוי לציין מחירים. מה שהוצג זה רק קיר סוללות של טסלה. אבל הם לא מוכרים את זה בנפרד לגג סולארי שלהם. אז התמחור יוצא בשמיים. ובכלל זה לא נמכר כאן בארץ. וחברת חשמל הישראלית לא תיתן להתקין מערכות שלא יוטמעו ברשת שלהם בלי שהם יהיו שותפים לתהליך הרווח. העתיד נפלא, גם לגבי מכוניות אוטונומיות. אבל זה נראה עוד נראה די רחוק.
ישראל מיהרה להתחסן בכדי להמשיך להניע את הכלכלה אצלנו שמתקיימת מצריכה ומיסוי. ישראל תנהג הפוך וכנראה שאנחנו נהיה אחרונים להכניס טכנולוגיות שלא ישרתו את המבניות המשקית הקלוקלת שלנו. הובר ונהגי המוניות, יצירת חשמל עצמאית ביתית וחברת חשמל, מכונית חשמלית והכנסות המדינה מדלק.
לגבי הדוגמא האחרונה, יש באוצר מספר אדום שברגע שתיפגע ההכנסה ממיסוי דלק בגלל ריבוי מכוניות חשמליות בארצנו,נראה מייד פעולות דרמטיות מצד המדינה להחזר ההפסדים.
זה לא מתאים למדיניות האנרגטית בארץ ולא מצדיק את ההשקעה.
כאשר יש,רשת המחירים של הלקוח ביתי בארץ קבוע. כך שאין תמריץ כלכלי. כמו כן יש צריכות מיזוג לרוב האכלוסיה במשך לפחות מחצית השנה ומערכות אלו לא יחזיקו את הצריכות הללו.
תוסיפו לסיפור רכב חשמלי ובכלל עפתם להספק לא נגיש לרוב האוכלוסיה.
כמה זה עולה? אנחנו כאן צריכים כמה כאלו
זה מתאים רק לבתים פרטיים . למגדלים רבי קומות לא מספיק.
"הבדיקה נעשתה במהלך מרץ 2020, שאינו אחד החודשים התובעניים ביותר באנרגיה באריזונה, אך המערכת עדיין פעלה בצורה מרשימה."
תרגום: במרץ בו מזג האוויר נוח ואין צורך להפעיל מיזוג אויר ניתן לספק את צריכת החשמל של הבית מקולטים סולארים.
תרגום2: במרץ בו צריכת החשמל הכוללת נמוכה קטנה הסכנה לקריסת רשת החשמל.
מסקנה- מדובר במערכת שמיועדת לספק חשמל כאשר הסיכוי להפסקת חשמל הוא מינמלי.
המערכת הזו כרגע יכולה לספק חשמל בחודשים נוחים ולזמן קצר אבל סביר להניח שהיא תשתפר בעתיד. זו רק התחלה.
"יכולת אחסון של 13.5 קוט"ש, הספק מירבי של 9.6 קילוואט, לעומת הספק רציף של 5 קילוואט והספק מירבי של 7 קילוואט"
אני מופתע! הצלחת לעמוד על ההבדל בין הספק שנמדד בקילוואט לבין אנרגיה/יכולת אחסון שנמדדים בקוט"ש.
ניכר ששיפרת במידה יפה את כישורי ההעתק-תרגם-הדבק שלך.
האתגר הבא – לעמוד על ההבדל בין צלזיוס לבין פרנהייט.
מה אתה רוצה ממנו?
גם אם זה תרגום, או מאמר שהוא כתב – אם לא הייתי קורא את זה פה, לא הייתי יודע על זה, אז אם לא מוצא חן בעינך, אל תגיב.
אם זה כי אתה משועמם טילים ואין לך מה לעשות בחיים, אני מציע לך להפנות את הראש ימינה ולמטה, יש שם משהו שנקרא "כף יד" – תעשה בה שימוש מושכל ותחסוך מאיתנו את הבזבוז זמן.
בזבזתי יותר מ – 2 דקות עליך, כי חינוך זה משהו חשוב
"מה אתה רוצה ממנו?"
הכותב אמנון פורטוגלי נוהג להציג עצמו כ'חוקר אנרגיה'.
במסגרת כתבות הטור שלו הוא מפרסם שלל טעויות מביכות שמעידות על חוסר הבנה במונחי בסיס כמו אנרגיה והספק.
"אם לא הייתי קורא את זה פה, לא הייתי יודע על זה" אז? למה זה צריך לעניין אותי או להוות שיקול כלשהו עבורי?
"אז אם לא מוצא חן בעינך, אל תגיב." אמת, אתה יותר ממוזמן לא להגיב אמיר.
"בזבזתי יותר מ – 2 דקות עליך, כי חינוך זה משהו חשוב" באמת בזבוז, כנראה שאתה משועמם טילים ואין לך מה לעשות בחיים. אתה יותר ממומלץ ליישם את את הטיפ שלך עצמך, עושה רושם שאתה מומחה בתחום המסוים.
אני מבין שהתגובה שלי הזיזה לך משהו… יופי! עכשיו תבין למה עשיתי את זה.
יש דרך לכתוב תגובה גם אם הכותב לא מדייק, או במילים אחרות להעביר ביקורת בצורה בונה.
אתה כבר כמה כתבות של הכותב הספציפי משתלח בו, ואני דיי בטוח שאתה לא מכיר אותו אישית (גם מקווה שכך).
היה מאוד קל לכולם אם היית כותב משהו כמו:
״בכתבה היה כתוב כך, אולם זה לא מדוייק, והיה צריך להיות כך…״ וזהו!
השתלחות בכותב היא לא לעניין, ואני בטוח שהרגשת ״צביטה״ מהתגובה הראשונה שלי
לתגובה שלך (ולכן הגבת), זה כנראה בדיוק מה שהרגיש הכותב שקרא את התגובות שלך.
עכשיו תחשוב מה היה קורה אם היית מראש כותב לך משהו כמו ״בבקשה לא להשתלח בכותב״ – יותר נחמד – לא?
אני מבקש ממך להבא ליישם את הכתוב, אז זה פה או בתגובות אחרות שאתה כותב.
זה מאוד לא נעים לכולם ההשתלחות הזו בכותב.
אני לא הכותב ולא מכיר אותו אישית.
אמיר, פורטוגלי הוא מסיונר ומתחסד שנהנה מפלטפורמה בעלת תפוצה מסויימת ("הכלכלה" של ערן הילדסהיים – שבאופן אישי אני מחזיק ממנו גם אם חלוק עליו בדיעותיי) – כדי להפיץ באופן עקבי את הטפותיו לאחרים לגבי מה שנכון לדעתו: למה יותר מס בנושאים שנראים לו "טובים" זה דבר "נכון" לעשות, ולמה כל אחד "צריך" להסכים לסיבסוד טכנולוגיות שנראות לפורטוגלי "נכונות". הוא אינו אלא הדיוט בתחפושת של מלומד. כתיבתו אינה מעמיקה אלא אידיאולוגית ושטחית מהתחלה עד הסוף, ומטרתה היא הטפה לאחרים על ה"הכרח" בהפקעת כספם ע"י המדינה בשביל המטרות המתאימות לאג'נדה שלו. יואל צודק לגמרי בביקורתו עליו, ואתה צריך להשכיל קצת יותר לפני פרץ הצדקנות שלך.
"במיוחד גל הקור הארקטי שהביא למשבר החשמל בטקסס בפברואר 2021, הראו שרשת החשמל הציבורית חלשה יותר מהציפיות"
משעשע משהו שחוקר אנרגיה שכמותך שתומך ומסנגר על שימוש באנרגיות מתחדשות לא מזכיר או מציין את חלקה של אנרגיית הרוח בקריסת רשת החשמל של טקסס.
אמת, הייתה גם ירידה ביכולת הפקת החשמל מגז טבעי בגלל הטמפ' הקיצוניות אבל הירידה המשמעותית בתפוקה הגיעה מצד טורבינות הרוח.
איזה מבאס שהמציאות לא מתיישר עם האגנדה;אה?
שיציג מודל עובד של מערכת שנטענת מפאנלים סולאריים ומספקת חשמל 24/7 ללא תחזוקה עם 95% זמינות, ונראה.
אם יציע במחיר טוב, כל עיירה מדברית באמריקה ואוסטרליה יקחו
אם זה כזה טוב למה עדיין מסבסדים את הטכנלוגיה הזאת?
מי שקונה מערכת סולארית מקבל בערך רבע חזרה כהחזר מס. בנוסף, רוב חברות החשמל מחויבות ״לקנות״ חזרה חשמל שמיוצר עי קולטים, מה שמיצר הנחה עצומה בחשבון חשמל
עם כל הבולשיט הזה לוקח בערך 8 שנים להחזיר את ההשקעה.
חוץ מזה, מה אתה עושה אחרי שהסוללה מתרוקנת (48 שעות במקרה התאורתי) ? כמה שמש יש שבחוץ משתוללת סופה או שהחשמל הופסק בגלל שרפות ולא רואים את השמיים מרוב עשן?
אנשים קונים פאנל סולארי מאותה סיבה שקונים טסלה – זה מגניב וזה סמל סטטוס. אם אתה באמת צריך חשמל חרום, אתה קונה גנרטור זידל
נכון. זה הנרטיב החדש. כמו ה"חיסון" למגפת הפייק.
לכו לקנות / להתחסן.
"התקשורת" אמרה שצריך
אתה שוכח שטכנולוגיה זו היא בשלבי פיתוח. עד עכשיו כמעט לא השקיעו בטכנולוגיה זו. סביר להניח שיהיו בהמשך סוללות טובות יותר.
כמו כן נשאלת השאלה: מה נעשה כשהדלק מהמאובנים יגמר? הרי זה ענין של כמה עשרות שנים.
כמו כן אפילו אם תצטרך גנרטור דיזל למקרה חרום עדיין תוכל להשתמש במערכת סולרית רוב הזמן והגנרטור יהיה רק לגיבוי.
"עד עכשיו כמעט לא השקיעו בטכנולוגיה זו" – אני משער שאין לך שמץ של מושג בתחום.
גם בסוללות וגם בקולטים פוטו-וולטאיים השקיעו ומשקיעים מליארדים כל שנה.
"סביר להניח שיהיו בהמשך סוללות טובות יותר" אפילו זה נכון, בוא נניח סוללה עם 100% נצילות (חוק שני של התרמודינמיקה לך לעזאזל!) כמה מ"ר של לוחות סולאריים נחוצים כדי לספק בשעות היום את התצרוכת של הבית כל היממה? בא לך לעשות חישוב כזה כדי לגלות?
"מה נעשה כשהדלק מהמאובנים יגמר? הרי זה ענין של כמה עשרות שנים" שזה מה שאומרים עוד משנות השבעים.
peak oil זה לא קונספט חדש.
אין ספק שהטכנולוגיה תשתפר. מה שמשפר טכנולוגיה זה שוק חופשי, לא רגולציה וממשלה
דלק המאובנים לא יגמר מחר. נביאי כמו התחממות גלובלית, גם כאן המודלים שגויים (ראה למשל peak oil) ונןעדים לספק הכנסה לאנשים ולא באמת לספק מידע מועיל
התקווה היא שדלק המאובנים יגמר, תיהיה לנו טכנולגיה חלופית (למשל שמש). זה יקרה אם יפסיקו להתעסק בשטויות ויניחו לשוק לעבוד
שחרורון, הרבה זמן אני קורא את התגובות שלך, ואתם אדם ממש מרושע, קפיטליסט ומיזוגן וחסר חמלה, הטענות השונות שלך בתחומים שונים מעידות עם אופי פדנטי
אתה קשקשן קטן וטיפש, רודן פוטנציאלי ומתחסד בעל רמת הבנה (מוסרית וכללית) נחותה. האנשים שאתה מעריץ הם אלה שחושבים שהמטרות שהמוח המוגבל שלהם הוגה מצדיקות אוטומטית הטלת חובות ונטילת חירויות מכל השאר. במלים אחרות, אתה קקה ג'ו.
לאדון יואל: עד עכשיו השקיעו מעט מאוד באנרגית השמש. טכנולוגיה זו היתה קיימת כבר לפני 40 שנה ויכלה לספק את כל צורכי המדינה אז. למרות זאת לא השתמשו בה.
נראה לי שאפילו אדם כמוך אמור להבין שהאנרגיה מהמאובנים היא מוגבלת ותגמר בסופו של דבר. מה תעשה אז? תצפה לאיזו "יד נעלמה" שתעשה "הוקוס פוקוס" ותספק לך אנרגיה?
נכון שכבר משנות השבעים מדברים על כך שהאנרגיה מהמאובנים תגמר אבל אז נתנו לזה זמן של לפחות 200 שנה. זמן זה לא נגמר עדיין.
עד כצה שאני זוכר פנלים סולריים יכולים לספק בית עם מספר קומות קטן ואם יגיעו לנצילות של 89% -90% אפשר יהיה לספק בית רב-קומות.
ל ARN
"נראה לי שאפילו אדם כמוך אמור להבין" מה זה אומר 'כמוך'?
האם אתה מנסה להגניב פנימה למשפט את הטענה שאני לא מסוגל לקלוט ולהבין רעיונות וטיעונים שאך ורק טיעוניך ה'פשוטים' ניתן לקליטה על ידיי?
מגוחך כמובן שאדם כמוך, שפחות ממני בכל תחום ובפער ניכר מנסה טקטיקה כלכך עלובה.
"מה תעשה אז? תצפה לאיזו "יד נעלמה" שתעשה "הוקוס פוקוס" ותספק לך אנרגיה?"
כמו שהיד הנעלמה עשתה הוקוס פוקוס ופתרה את בעיית צואת הסוסים ברחובות לונדון של תחילת המאה העשרים.
גם אז היו רואי שחורות שדיברו על peak shit.
"אז נתנו לזה זמן של לפחות 200 שנה. זמן זה לא נגמר עדיין."
זאת אומרת שנשארו לנו עפ"י המודלים עוד 150 שנה, זה 6 דורות.
אתה בדר"כ מודאג מדברים שלא ייקרו (אם בכלל יקרו) אלא לנינים של הנינים שלך?
"עד כצה שאני זוכר" זכרונות זה נחמד, רוצה שאקח אותך ברצינות תביא נתונים ומספרים: מה צריכת חשמל לנפש,מ"ר לנפש, מס' קומות וכו'
אני זורק את הכפפה; האם אתה יכול לגבות את 'זכרונות' בנתונים?
"ואם יגיעו לנצילות של 89% -90% אפשר יהיה לספק בית רב-קומות"
כמה קומות זה רב קומות?
נ.ב. נצילות של 90 אחוז זה משהו שאפילו מנועי סטרלינג (מעשיים לא במעבדה) לא מצליחים להגיע.