שיירת החירות בקנדה כוללת בתוכה עשרות אלפי נהגי משאיות שצרים כשבועיים עם המשאיות שלהם על הפרלמנט באוטווה ומספר מעברי גבול כמחאה על הפגיעה של הממשלה בזכויותיהם של אלו שהחליטו לא להתחסן נגד קורונה. ההפגנה, שסוחפת אחריה פעילי זכויות אדם רבים מכל העולם, יצאה לדרך אחרי שראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, הכריז בלי שום הגיון אפידמיולוגי על חובת בידוד בת שבועיים לכל נהג משאית לא מחוסן שיחצה את הגבול מארה"ב לקנדה. המשמעות של החלטה כזו היתה למעשה פגיעה בפרנסתם של אלפי נהגי המשאיות.
טרודו כינה את המוחים בשיירה כ"גזענים" ו"מיעוט שולי", אבל הוא לא היחיד שיצא נגדם. גוף מפתיע נוסף שחבר למאבק שלו היה לא אחר מאשר אתר גיוס מימון ההמונים gofund שכנראה נבהל מהעובדה שדרך הפלטפורמה שהוא מתחזק הצליחו ראשי הקמפיין לגייס סכום עצום בגובה 9 מיליון דולר תוך זמן קצר לטובת המפגינים. מדובר בקמפיין המימון החמישי בגודלו שרושמת אותה פלטפורמה מאז שקמה. הסכום עצמו שגייס אותו "מיעוט שולי" הוא באופן אירוני כמעט פי 3 מכמות הכסף שהצליחה לגייס המפלגה הליברלית של טרודו מתרומות ברבעון האחרון של 2021.
הפלטפורמה החליטה לעצור את גיוס הכספים ולהשיב אותו חזרה לתורמים. לטענתה הכספים נאספו בניגוד לתקנון כי מנהלי הקמפיין לא פרסמו תכנית מפורטת לגבי האופן בו יחלקו את התרומה. בניגוד לטענה הזו – משטרת אוטווה הודתה שהפלטפורמה בעצם נענתה לבקשתה לעצור את התרומות. בציוץ שפרסמה נכתב כי "אנחנו רוצים להודות ל-Gofundme על הקשבה לדאגות שלנו כעירייה וכשירות משטרה. ההחלטה למנוע מימון להפגנות בלתי חוקיות אלו היא צעד חשוב ואנו קוראים לכל אתרי מימון ההמונים ללכת בעקבותם."
מארגני השיירה הקימו במהירות קמפיינים חדשים באתר גיוס הכספים הנוצרי GiveSendGo שאפשר להם את הקמפיין. נכון ליום חמישי, "שיירת החופש" גייסה 8.4 מיליון דולר דרך האתר. הרשויות בקנדה לא ויתרו והפעם גייסו גם את מערכת המשפט לצורך מאבקם.
ממשלת אונטריו מסרה כי עתרה בהצלחה לבית משפט במטרה להקפיא את הגישה למיליוני דולרים שנתרמו באמצעות GiveSendGo. המחוז קיבל צו מבית המשפט העליון האוסר על כל אדם לחלק תרומות שבוצעו באמצעות עמודי הקמפיין "שיירת החופש 2022" ו"אמץ-נהג", אמרה דוברת של ראש הממשלה דאג פורד.
במקביל גם מארגני המחאה לא ויתרו ויחד עם קהילת הביטקוין המקומית השיקו קמפיין "ביטקוין למשאיות" לגיוס מימון ל"שיירת החירות" . המסר שלהם בקמפיין שעלה בפלטפורמת tallycoin שעוסקת במימון המונים באמצעות קריפטו, היה:
"קהילת הביטקוין הקנדית רוצה שתהיה נקודת גישה פיננסית שנייה עבור שיירת החירות. לעיתים ניתן לעשות פוליטיזציה ולהפעיל לחצים על תשתית פיננסית מדור קודם, בעוד שביטקוין הוא שיטה עמידה אמיתית לצנזורה להעברת ערך. אל תאפשרו להשתיק את קולכם, ואל תאפשרו לרמוס את הריבונות הפיננסית שלכם".
נכון לימים האחרונים כבר אלפים תרמו ביטקוין בשווי של למעלה מ700 אלף דולר לקמפיין. בינתיים המשטרה הקנדית הרימה ידיים בניסיון למנוע את הקמפיינים הפיננסים והחלה לנסות לעצור פיזית את קווי האספקה של מזון, דלק וסחורות אחרות למפגינים.
אם הוירוס קורונה היה קטלני הרבה יותר, אותם אנשים שמתנגדים לחיסונים היו הראשונים להתייצב ולהילחם להשיג את החיסון.
כי אלו אנשים שכל כך דואגים לעצמם ולבריאותם בקיצוניות לא?
מה יקרה לכלכלה העולמית אם רוסיה כובשת את אוקראינה הרבה יותר מעניין.תיתכן קטסטרופה אמיתית לכלכלה העולמית לא?
מעניין מה אתר הכלכלה האמיתית היה כותב על זה. אם לא על הגזל במדינה המתמשך ויוקר המחייה כאן,אז לפחות על זה.
ערן הילדסיים
מוטב שתחדל מלהתקיים