בקרוב נכנס (כנראה) לסגר- עסקים רבים יקרסו, מספר המובטלים יעבור שוב את המיליון, קשישים ימותו או יחלו מדיכאון ותלמידים שוב יחפשו את עצמם מחוץ למסגרות. הכל בין השאר בגלל "תופעת טבע" יוצאת דופן שקיימת רק בישראל: בניגוד לכל אנומליה של מגיפה יש לנו במדינה כיום פי 2.5 יותר חולי קורונה קשים מבינוניים. הכל מסתבר בגלל רישום לא נכון של החולים במערכת הבריאות. אם זה נשמע לכם מוזר אז בואו הצטרפו אלי לקטע קצר מתוך אחת הישיבות הבלתי נתפסות שהיו בקדנציה הנוכחית בכנסת. זה קרה השבוע בוועדת הקורונה בכנסת שדנה בדיוק בעניין הזה של הסתירה בהגדרת החולים הקשים בישראל.
הסיפור הוא שבישראל החל מיוני אדם נחשב כחולה קשה אם רמת הסטורציה שלו (כמות החמצן בדם) היא 93% ומטה (במקום 90% שהיה קודם). זה אומר שחולי קורונה בינוניים וקלים בישראל, שאפילו לא היה צורך לאשפז אותם, הפכו ביום אחד במהלך יוני פתאם לחולים קשים (בהגדרת משרד הבריאות בלבד). לפי ארגון הבריאות העולמי, שהוא בעצם הגוף שעל פיו מתיישרים מערכות הבריאות בעולם, הגדרת החולים הקשים המעודכנת היא אלו שיש להם סטורציה של מתחת ל 90% כמו שהוגדר אצלנו לפני השינוי ביוני. המשמעות היא שמספר החולים הקשים בישראל נופח בעשרות אחוזים, מה שגורם לממשלה לרוץ היום מהר לסגר רגע לפני שהרחובות יתמלאו במיטות אשפוז לטיפול נמרץ.
כשח"כ שאשא-ביטון עימתה את ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, שרון אלרעי פרייס, עם הסתירה הזו בישיבה היא קיבלה תשובה, של איך אומרים, תחזיקו חזק שלא תפלו מהכסא.
שאשא ביטון שאלה אותה: "לפי ארגון הבריאות העולמי – איך מוגדרים חולים קשים?".
אלרעי פרייס ענתה: "אני לא רוצה להיכנס לזה".
שאשא ביטון לא ויתרה: "למה? אני רוצה לדעת. לפי ארגון הבריאות העולמי. חשוב לנו לדעת כי אנחנו כל הזמן מדברים על שקיפות. אחר כך אנחנו אומרים אין אמון בציבור. גם אין אמון פה. ארגון הבריאות העולמי יצר איזשהו סטנדרט, שכנראה לפי זה מודדים את המדינות השונות, אז אנחנו לא יכולים להתנהל לפי איפה שבא לנו, לפי מה שקורה בעולם, ואיפה שלא בא לנו אז לא. ארגון הבריאות העולמי בוחן חולים קשים לפי איזה מדד?"
בתגובה אלרעי פרייס שנלחצה, פלטה מול שאשא ביטון ההמומה, שבשביל לדעת את הגדרת החולים הקשים היא צריכה להכנס לבדוק ב…בגוגל. כן, ראש שירותי הבריאות בישראל צריכה גוגל בשביל לדעת נתון בסיסי שעל פיו מכניסים מדינה שלמה לסגר. "אני לא יכולה לענות על זה" – סיפרה בישיבה, "אני יכולה לפתוח ולהסתכל על זה בדיוק כמוכם. אתם לא הייתם רוצים שגורם מקצועי של משרד הבריאות יישב פה ויגיד דברים לא נכונים….את ההגדרות של מה הנחיות, אנחנו כולם יכולים לפתוח בגוגל".
פה הוכנסה לדיון פרופ' גליה רהב (כן – ההיא שמופיעה כל הזמן בטלויזיה) והודתה שההנחיות להגדרת חולה קשה בישראל שונות מאשר בארגון הבריאות העולמי. כששאשא ביטון ניסתה להבין למה – ענתה לה רהב שזה בסך הכל עניין של "סמנטיקה". – "זה ממש לא סמנטיקה הולכים לסגור לנו את המדינה על סמך החולים הקשים" – הגיבה שאשא ביטון המופתעת (או שכבר לא).
אם זה היה סרט קומי, זה היה מצחיק, אבל גורל מיליוני אזרחים עומדים להחרץ על השטות הזו ועוד לא דיברתי על נושא אמינות הבדיקות וסיבות המוות שנדונו בוועדה.
בקיצור – אם אנחנו חיים עכשיו בתוך מטריקס אז מישהו שם שאחראי על המערכת למעלה חייב כנראה דחוף דחוף לעשות לה ריסטרט.
"הרי ממש מחלה אני לא רואה. בכל חורף אני מטפל בחולי שפעת עם תמונה קלינית קשה הרבה יותר, ואף אחד לא עומד לכבודי במרפסת.
אני עובד כרופא משפחה במרכז הארץ. יש לי ולשותפיי במרפאה כחמשת אלפים מטופלים, מתוכם כמה עשרות אובחנו כחולי קורונה.
רובם המכריע שהו בבידוד בביתם ולא חוו תסמיני מחלה.
מטופלת אחת, עם מחלת ריאות משמעותית, אושפזה לשבוע, המשיכה במלונית,
וכעת, שלושה חודשים אחרי האשפוז היא חוזרת אט אט לעצמה. היו גם שתי פטירות של קשישים עם מחלות רקע וקורונה, דבר שעם כל הצער, קורה בכל חורף.
מהצצה לפעילות בבית החולים, גם שם לא לגמרי ברור לי נושא השחיקה. במחלקות המטפלות בחולי הקורונה הקשים, המחלקות הפנימיות והיחידות לטיפול נמרץ, עובדים בתפוסה מלאה. תפוסה מלאה כמו בשאר ימות השנה.
לא זכור לי, בעשרים שנותיי במקצוע, שבמחלקות הפנימיות, או ביחידות לטיפול נמרץ, היו מיטות ריקות לאורך זמן.
בית חולים זו מערכת כלכלית העובדת על ניצולת מלאה.
החולים, חולי הקורונה, חלקם בינוניים וחלקם קשים ביותר הדורשים טיפולים דמיוניים ממש, הם חולים הממלאים את המחלקות, עכשיו כמו בשאר ימות השנה.
במחלקות פנימיות, מטבע הדברים, שוכבים חולים קשים, וביחידות טיפול נמרץ תמיד מטפלים בחולים הקשים ביותר הדורשים התערבויות פלאיות.
אז איפה הבעיה" למה רבים מהרופאים חווים שחיקה" גם פה אני מניח שמדובר באי הוודאות סביב המחלה העלומה הזו.
על פני השטח העבודה נורמלית, אפילו קלה יותר לאור הקטנה במספר המיטות בכדי לשמור על תנאי בידוד ראויים.
במחלקות לרפואה דחופה (חדרי המיון – מלר"ד) העומס בלתי נסבל. לאחר תקופה רגועה בחודשים הראשונים לבהלה, בה אנשים נמנעו מלגשת למיון,
כעת, לאור ירידה במענה של שירותי הבריאות בקהילה, אנשים פונים למיון עם כל כאב ראש, כאב גב או מחלת חום קלה.
רופאי המלר"ד, בדומה לרופאים הראשוניים, לא מתמודדים עם תחלואה נשימתית קשה אלא עם עומס חריג הנובע מאי ודאות וחוסר היערכות מספק בקהילה ל-covid 19".
ד"ר דורון עמוסי,
מתוך מגזין מנטה.
משהו לא ברור לי (אני כלל לא מבין בסטורציה):
למה כשרמת הסטורציה מתחת ל-95% זה נחשב לחולה במצב לא טוב.
למה כשרמת הסטורציה מתחת ל-90% זה נחשב לחולה קשה במצב מאוד גרוע.
מה זה רמה של 100%? זו הרמה הממוצעת או שזה המקסימום?
לי אישית נראה ש-88% זה רק מעט מתחת ל-100% (או מעט למתחת ל-96% שזה עדיין נחשב לתקין). למה פערים של כמה אחוזים בודדים נחשבים לקטסטרופה?
(קראתי קצת על סטורציה באתר של "יד שרה").
מניח שראית את כל הדיון בוועדה. כל הנתונים עליהם אנחנו מסתמכים שגויים.
מאומתים, קשים ומתים. אפילו המומחים המחמירים מסכימים שאין צורך בסגר. זו הזייה מוחלטת שאנחנו מקבלים את הדבר הזה בשתיקה
גליה רהב היא אדם עם IQ גבולי. לא ברור לי איזה מוסד נתן לה פרופסורה ועל מה בדיוק. היסטרית ואהבלית מושלמת.
יש להגדיר מגיפה כ 2.5%(פי 2 מאחוז התמותה השנתית) מהנדבקים, שמתים, וברגע שמגיעה ל- 12500 מתים ( 1.25% ממליון) . עד אז הכל כרגיל.
.. לצד המתים מקורונה יש להביא את מספר המתים ממחלות זיהומיות אחרות.
.. לצד מספר הנדבקים יש להביא את מספרם של אלה שהבריאו מבלי שהיו להם תסמינים.
זאת התמונה הנכונה והיא מפריכה את הזיית מגפת הקורונה המזוייפת.
.. גוף האדם מתמודד בכל יום עם מאות סוגים של וירוסים וחיידקים ופטריות. אם היו בודקים, היו מגלים שכל האוכלוסיה חיובית ונגועה ב"קטסטרופה קולוסלית".
גוף האדם מתמודד בכל יום עם מאות סוגים של וירוסים וחיידקים ופטריות ויכול להם מבלי לחלות. אותו הדבר לגבי הקורונה.
לגבי כל סוגי הזיהומים תמיד יהיו יוצאים מן הכלל שיחלו. לגבי קורונה מדובר ב0.7% מהנדבקים ופחות. לגבי זיהומים "רגילים" מדובר ב 1%-5%.
הפרשנות שנתנה משמעות של מגפה לעובדות ולזיופים היא תעמולת שקרים שנועדה להשרות פחד והיסטריה.
כוחות פוליטיים מנוגדים נאבקים ביניהם על גב הציבור האומלל.
הציבור ברובו מאמין לפרשנות מוליכת השולל, להפחדות, למרמה, להתחזות, להעמדת הפנים, להגזמות ולזיופים.
בסופו של דבר מדובר בשלילת חופש מהאזרחים.
אין פתרון נראה לעין כי לטמטום הציבורי אין פתרון.
אם האוניה תשקע או תטבע, לא יהיה את מי להאשים כי לא יהיה אף אחד.
למרות זאת ובלי קשר, שמירת מרחק של 2 מטר, הגיינה ומסכות, יועילו תמיד להפחתת התחלואה הכללית מזיהומים נשימתיים ואחרים.
אין כל תועלת בסגר.
מדובר בהפגנת דיקטטורה מבזה ומשפילה המביאה חורבן כלכלי.
זה ברור לחלוטין לשרי הממשלה ולעומד בראשה.
הגדרת ארגון הבריאות העולמי למגיפה: התפשטות עולמית של מחלה חדשה מדבקת.
כבר הוכח, בארצות כמו איטליה, שמגיפה שבהתחלה לא נראית כלל כמגיפה, יכולה להתפרץ באופן שהביא לקריסת בתי חולים ולאחוז תמותה גבוה ולעוני המוני, כתוצאה מחוסר אבחון ובידוד. מה נכון לעשות, תפקיד המומחים לייעץ, הממשלה להחליט וליישם, והציבור לקיים. אחרת, המרחק לאנרכיה קצר, ואנרכיה איננה חירות.
מאיר צודק
בנוסף, יתכן וקיימת מפלצת מרושעת בשם ״זולטן בולע העולמות״. אי אפשר לזהות את המפלצת לפני שהיא בולעת את כדור הארץ, אבל חכמה עתיקה גורסת שאם מספיק אנשים יסתובבו עם טמפון באף המפלצת תרדם לאלף שנים נוספות.
לכן, הממשלה חייבת לחייב את כולם להסתובב עםמטמפון באף. מי שנתפס בלי מוצא להורג במקום. הכל בשם הצלת העולם, מי שמתנגד רוצה להרוג את כולם
רציתי להבין: התמותה הרגילה בעולם היא 1.25% מכל האוכלוסיה?
אם זה כך אז כל שנה רגילה מתים בעולם 100 מיליון (מהם: 21-22 מיליון באמריקה ואירופה). אם ככה לפי דבריך אתה טוען שמגפה זה רק אם מספר המתים בעולם בשנה יקפוץ מ-100 מיליון ל-200 מיליון (או יקפוץ באמריקה ואירופה מ-21-22 מיליון ל-43-44 מיליון)?
על מה מבוסס הטיעון שלך שנכנסים לסגר בגלל כמות החולים הקשים ?
מאז ומעולם היו ויהיו רופאים מחמירים ורופאים מקלים. כנראה המומחים של צוות הטיפול במגיפות בישראל החליטו להחמיר, כי ישראל מדינה קטנה. אגב, הקריטריון של 93% מקורו בסין, שם החמרות הביאו להצלחה.
הגדר נא ״הצלחה״
בלבלת אותי …
כי ישראל מדינה קטנה.
הקריטריון של 93% מקורו בסין
ככל שמדינה קטנה וצפופה יותר, כן סכנת ההתפשטות של המגיפה גדולה יותר. סין, בלי קשר לגודלה, נלחמה במגיפה בעזרת החמרות גדולות. בין השאר, ההגדרה של רמת סטורציה של 93% כאחד מהקריטריונים לחולה קשה מקורה בסין. ההגיון שרמת הסטורציה יכולה להידרדר במהירות, וכך ניתן להציל יותר חולים קשים.
יוסי , יש קשר ישר והדוק בין ההגדרה (המחמירה בישראל) לבין סגירת המדינה (רק כאן מכל העולם) וזה בלבד גורם להגדלת האבטלה למליון איש, ליאוש, לבעיות נפשיות וללחם עוני, למשפחות רבות, ובמקביל ל הוצאות המדינה בעוד 200 מיליארד שח (כמו בסגר הראשון)
מצד אחד נראה בלתי מתקבל על הדעת שרוני גמזו, ברבש, איתן פרידמן, חגי לוין וכל המתראיינים ממכון וייצמן- לא ישמיעו קול וחזק על העיריות הזה אבל מצד שני יש עוד כמה נתונים מוסרים:
1.בדיקת הנוגדנים האחרונה נעשית בעולם אחרי 23 מחזורי גידול ובארץ אחרי 27 מחזורים כשאמרו שכבר אין לכמות הזו שום השפעה על המחלה.
2. מספר החולים הקשים היא גדולה ממספר הבינוניים. גם זה נשמע בלתי מתקבל על הדעת.
וברור שלביבי אין שום בעייה עם הנתונים כל זמן שכולם מיישרים איתו קו. ובי זה מעלה מחשבה מזעזעת על הדור שלי שגדל על המנטרה ״ אנחנו כבר לעולם לא נלך כמו צאן לטבח״.
אז עכשיו ערן לא סומך על ה'מומחים' עם הסטטיסטיקות והמחקרים והתארים?
פתאום ערן מחפש אגנדה נסתרת?
מעניין…
הרי תוכנית ההב"ל (הכנסה בסיסית לאומית) אותה הוא מקדם ימים כלילות נסמכת למימונה על הדפסת כספים מסאיבית ע"י הבנק המרכזי.
כאשר נשאל ועומת עם האפשרות של הדפסה שתשחוק את השקל לערכו האמיתי (כלום) ענה ערן שתוקם ועדה של 'מומחים בעלי שם'.
איך יובטח שאותם מומחים לא יהיו 'פוליטיים' כמו כל 'מומחה' אחר מטעם הממשלה?
כנראה פספסתי את ביטויי חוסר האמון במומחים או אזכור לאג'נדה נסתרת?
ה"מומחיות" היחידות שמככבות בכתבה זו הן:
1) ראשת שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, שרון אלרעי פרייס, שלא ידעה להשיב על שאלת ידע פשוטה בתחום אחריותה.
2) פרופ' גליה רהב, שהמעיטה בהערכת השפעת נתון בעל השפעה מכרעת על הכלכלה במשק.
גם אני לא סומך בעיוורון על "מומחים", לא בעניין הדפסת כספים וכמעט בכל עניין אחר.
אבל הכתבה הזו לא נגעה בכך כלל.
שקרים ומצגות שווא הן מסורת במשרד הבריאות ובבתי החולים. אני מעידה על כך מניסיוני שלי כעיתונאית לענייני בריאות בעיתון הארץ בשנים עברו.
וזה ילדים דוגמא ללמה אסור לתת לאף קבוצת אנשים כח, אפילו אם הם קוראים לעצמם ממשלה
הסיכוי למות מקורונה הוא בסביבות 0.02% . מי שבקבוצת סיכון הם קשישים ואנשים עם בעיות בריאות. לצערנו אנשים עם שיגעון גדלות ובעיית אגו לא נמצאים בסיכון
מי שרוצה להשאר בבית, שישאר בבית. הממשלה צריכה להפסיק לנסות ״לעזור״
שחרורון יש לך טעות. אחוז הנפטרים מאלו שנדבקו בקורונה הוא לפחות פי 10. הוכחה לכך היא כמות האנשים שנפטרו במדינת ניו-יורק ובמדינת ניו-גרסי (מספר תושבי ניו-יורק הוא כפול ממספר תושבי ישראל ומספר תושבי ניו-גרסי הוא בערך כמו מספר תושבי ישראל). אחוז הנפטרים מקורונה ב-2 מדינות אלו הוא כמעט 0.2% מכלל האולוסיה (לא מכלל החולים). כלומר גם אם נניח שכל האוכלוסיה במדינות אלו נדבקה, אז אחוז הנפטרים מקורונה מכלל החולים הוא כמעט 0.2%. אם רק חלק מהאוכלוסיה נדבק, אז אחוז הנפטרים (מכלל החולים) גבוה יותר.
מה יקרה אם תפרוץ מגפה הרבה יותר קטלנית שפוגעת גם בצעירים לא פחות מאשר בקשישים? מה יקרה אם מגפה כזו קוטלת 6%-7% מהחולים (כלומר אם כל העולם ידבק ממנה אז חצי מיליארד ימותו)? גם אז הממשלה צריכה להפסיק לנסות לעזור?
חברים אם לא תמצא תרופה או חיסון לקורונה ,
העולם שייך לצעירים ובריאים,שלא יסמאו אתכם
בעלי השררה וההון רובם מעל 70 שנה
והם מבועתים מהקורונה והם יעשו הכל כולל הכל כדי
לא להיפגש עם הקורונה, והיה וידבקו או ימותו או יסבלו
מסיבוכי הקורונה, מה אכפת להם הכלכלה או מוות של מישהו אחר?
נכון צודק, שנים המבוגרים שלחו את הצעירים למות במלחמות, עכשיו יש לצעירים הזדמנות לעשות את ההיפך.
חחח… עמוס, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל ניפגש ביום הולדת 120 שלך, אינשאללה 🙂
יש איזו בעיה ל"צעירים ולבריאים". יש להם נטיה מגונה להזדקן ולחלות. היום העולם שייך להם, מחר העולם יהיה שייך למישהו אחר.
שום דבר לא משנה את ההיגיון הפשוט שצריך סגר מוחלט בתוך המדינה כולל איסור גורף של יציאה מהבתים למעט חיוניים כולל טיסות נכנסות יוצאות ויבוא ויצוא עד שהקורונה נגמרת בכל העולם וכל עוד זה לא קורה הדם של ההרוגים מהנגיף על הידיים של מקבלי ההחלטות
אבל מה יהיה עם הקונפדרציה הביטחונית עם ירדן והפלסטינים?
הנה זה קורה.. שלום בעד שלום וכו'
האם כלכלת ישראל במצב קשה?
האם הסגר מסכן את כלכלת ישראל?
מאוד מקווה שיש גורמים מקצועיים עם יד על הדופק, שיודעים באמת מה המצב בכל רגע נתון.
מה ההגדרה של חולה קורונה קשה , פחות מדיר שינה.
מעניין עד מתי ישראל תשלם כספים לאזרחים מובטלים, ולא תתרושש.
יוסי , יש קשר ישר והדוק בין ההגדרה (המחמירה בישראל) לבין סגירת המדינה (רק כאן מכל העולם) וזה בלבד גורם להגדלת האבטלה למליון איש, ליאוש, לבעיות נפשיות וללחם עוני, למשפחות רבות, ובמקביל ל הוצאות המדינה בעוד 200 מיליארד שח (כמו בסגר הראשון)