בסוף מאי 2016 , ששה חודשים לפני שנבחר לנשיא, נאם דונאלד טראמפ בכנס הנפט והגז בצפון דקוטה. טראמפ התווה תוכנית אנרגיה שתבטל כמעט את כל מדיניות הגנת האקלים של הנשיא ברק אובמה. טראמפ קרא לתכנית האנרגית 'אמריקה ראשונה', ואמר שהוא יבטל מיידית את כל ההוראות האקזקוטיביות של אובמה שנועדו להגביל את שריפת הדלקים הפוסיליים ולהקטין את הפליטות של גזי חממה מתחנות הכוח. הנאום והתוכנית זכו לביקורות מוחצות כמו זו שפורסמה במאמר של ריצארד מרטין,העורך הבכיר לאנרגיה של MIT Technology Review.
הקווים הכלליים של תוכנית האנרגיה 'אמריקה ראשונה' של טראמפ, שפורסמו מיד לאחר בחירתו, חושפים סתירות, טענות מיושנות ואפילו אי הבנות בסיסיות של מערכת האנרגיה של אמריקה. כך למשל טראמפ מצהיר שברצונו למחוק את תכנית פעולת האקלים מ – 2013 של הנשיא ברק אובמה. התכנית שכללה את 'תכנית החשמל הנקי', נועדה לקצץ את כמות גזי חממה ממגזר החשמל ב – 30 אחוזים, כמו גם סדרת יוזמות אחרות. טראמפ טוען כי ביטול תוכנות אלו יגדיל את שכר העובדים ב – 30 מיליארד דולר במשך 7 שנים. לא ברור מה הבסיס לטענה זו, בעוד שמספר חוקרים בלתי תלויים טוענים ש'תכנית החשמל הנקי', לדוגמה, תביא לעליה במספר מקומות העבודה.
הסתירה הגדולה ביותר בתוכנית האנרגיה של טראמפ היא ההבטחה שלו להחיות את תעשיית הפחם ובאותו הזמן להגביר את הפקת הגז הטבעי. יש רק בעיה בסיסית אחת. פחם וגז טבעי מתחרים בתחום של ייצור חשמל ואחד מהם לא יכול לנצח בלי שהשני יפסיד. גז טבעי במחיר נמוך הוא הגורם העיקרי שהביא לירידה חדה בצריכת פחם ב- 2015 לדוגמה. צריכת הפחם בארה"ב ירדה ב- 10% כתוצאה מהירידה במחירי הגז הטבעי. גידול משמעותי בהפקת גז טבעי יביא להורדה במחירי הגז ויקטין עוד יותר את הביקוש לפחם. הפחם ימשיך לפגר אחרי מקורות אנרגיה זולים יותר ונקיים יותר, אלא אם ממשל טראמפ יגביל את הפקת הגז הטבעי או יעלה את מחירי הגז.
אפילו טראמפ לא יכול להתגבר על התפתחות טכנולוגית ומאקרו כלכלה עם עט או ציוץ בטוויטר. למשל – טראמפ יכול לאשר בנית צינורות, להסיר מספר הגבלות על קידוחים במרבצי נפט וגז כלואים (פצלים), להקל על קידוחים, להסיר מספר הגבלות על כריית פחם, ולהחליט על תעריפים ומכסים, אבל הוא לא יכול לחייב חברות חשמל להשתמש בפחם. בסופו של דבר ההתפתחות הטכנולוגית והשוק לא יוכלו להיות נשלטים על ידי צוים.
קשה לדמיין מה ממשל טראמפ בכל זאת יכול לעשות כדי להחזיר בצורה אפקטיבית את השימוש בפחם. הוא יכול אולי לנסות להפחית תחרות ממקורות מתחדשים, סולארי או רוח, ההולכים ונעשים מקורות זולים יותר ויותר לייצור חשמל, על ידי קביעת תעריפים גבוהים יותר על פנלים סולאריים סיניים, או לשכנע את הקונגרס לבטל את הטבות מס לאנרגיה מתחדשת. אלא שהגאות של אנרגיה סולארית ורוח במדינות רבות בארה"ב, יצרה מקומות עבודה ועימה תמיכה רפובליקאית חזקה בתמריצי מס אלה.
כבר היום ייצור חשמל ממקורות סולאריים מתחרה בייצור חשמל מגז ומפחם, אף ללא סובסידיות. בנוסף, גם ללא תמריצי מס פדרליים, עדיין תהיה דרישה חזקה לאנרגיה מתחדשת משיקולי סביבה. במדינות כמו קליפורניה ואורגון יש דרישות שאפתניות לאנרגיות מתחדשות, במטרה לקבל מהן את מחצית החשמל שלהן עד שנת 2030 ו – 2040, בהתאמה.
אלא שגם אם טראמפ יצליח למתן את גסיסת תעשיית הפחם, הוא רחוק מאוד מלהחיות את התעשייה הזו בארה"ב. לא ניתן להחזיר את מספר מקומות העבודה ואת תעשיית הפחם למקום שבו היתה לפני מהפכת הנפט והגז מפצלים, למקום שבו היתה לפני הבחירות של ברק אובמה. במוקדם או במאוחר הממשל יצטרך להכיר בכך שהוא לא יכול לעזור לכל הדלקים הפוסיליים. במקרה של גז טבעי ופחם, זה אחד משניהם, וכאן השם של המשחק הוא גז טבעי, למעשה המשחק נגמר.
סתירה נוספת בתכנית האנרגיה של טראמפ היא התמיכה בפחם נקי. הבעייה היא שהטכנולוגיות שיביאו לפחם נקי על ידי לכידת הפחמן הדו חמצני אשר תורם לשינוי האקלים, הן עדיין יקרות מאוד. ההבטחה לפחם נקי היא הבטחה חלולה, השוק נמצא כבר הרבה מעבר לשימוש בפחם.
טראמפ התחייב בתוכנית האנרגיה לפתוח את האדמות הפדרליות לקידוחי נפט וגז, 'לנצל את עתודות הנפט והגז מפצלים שלא פותחו עדיין המערכים ב- 50 טריליון דולר, במיוחד אלו על הנמצאים באדמות פדרליות בבעלות העם האמריקאי.' אבל האפשרות שפתיחת אדמות אלו שעכשיו אסורות לקידוחים תביא להרבה יותר קידוחים, מוטלת בספק גדול בשל הכדאיות הכלכלית המפוקפקת בפרויקטים אלו.
טראמפ מציג תמונה מיושנת של מצב בטחון האנרגיה האמריקנית. תוכנית האנרגיה שלו אומרת ש'הנשיא מחויב להשגת עצמאות אנרגיה מקרטל אופ"ק ומכל המדינות העוינות לאינטרסים של ארה"ב'. אלא שתחת הנשיא אובמה התלות בנפט ממדינות אופ"ק הגיעה למעשה לסופה. ב – 2015, ארה"ב יבאה רק רבע מהנפט שהיא צורכת – הרמה הנמוכה ביותר מאז 1970. לפי סוכנות המידע לאנרגיה פחות משליש מיבוא הנפט היה ממדינות אופ"ק.
טראמפ מסכם את תכנית האנרגיה שלו בהבטחה לטיפול אחראי באיכות הסביבה, ולהחזרת הסוכנות להגנת הסביבה – EPA למשימה החיונית שלה, שהוא להגן על האויר והמים שלנו. יש פה לא מעט אירוניה, אם לא סתירה מהותית הרי טראמפ פותח את התכנית שלו בהבטחה לחסל את תכנית פעולת האקלים של אובמה, עמוד התווך של המאמצים לריסון והקטנת גזי חממה, ושל חוק המיים הנקיים, המיועד לשמירת מקורות המים ומקווי מים מלהיות מזוהמים או למילוי על ידי בנייה או תעשייה.
מדיניות האנרגיה של טראמפ מלאה בסתירות, ונראה שריצרד מרטין, העורך הבכיר לאנרגיה של MIT Technology Review צדק כאשר כתב שטראמפ ואנשיו אינם יודעים כמעט דבר על הנושא.
אמנון פורטוגלי הוא חוקר במרכז חזן במכון ון ליר
לפעמים קשה מאד לקבוע מי יותר דמגוג/קשקשן/סתם פנט: הנשיא טראפ או חלק מהמגיבים באתר. האם הכל קונספירציה וכוחנות של איזה חבורת טייקונים עלומים (אולי זקני ציון??) שמאז מותו של סטלין מתככים ומזיזים כוחות ושווקים? נכון טרם הושגו כל מטרות הירוקים מחד וגם נשארו כ15% ממקצועני האקלים שטרם שוכנעו בנזקי שרפת הפחממנים לניקיון האוויר אז בגלל זה להכביר תאוריות והברקות ברמת ידידנו החותם.
אילן רמון האסטרונאוט הישראלי הראשון
הישתתף בניסוי שיוצר הוריקנים מלאכותיים – הניסוי יצר הוריקן בקפריסין ונפגעו בו מספר אנשים וניגרם נזק לרכוש
הריסוסים שאנחנו חוזים בהם בשמיים מידי יום מאפשרים את היכולת הזו
קצת מיסטיקה / שכר ועונש
כנראה המערכת העליונה לא איפשרה להם לחזור לכדור הארץ…
הבעיה הגדולה של האקלים – הנדסת אקלים
כלומר יש גורמים בעלי אג׳נדה של שליטה – ולא מן הסוג הטוב – שמכסים את פני הגלובוס ברעלים ובריסוסים שמונעים את השמש – מלעשות את תפקידה – ובנוסף מרססים רעלים על כל החקלאות בעולם כולו – אף מימשל בעולם לא מתנגד לזה ואף מימשל בעולם לא מסביר למה הם מישתמשים ברעלים – זהו המבחן הגדול ביותר של האנושות בשנים הקרובות לחשוף את הריסוסים לחשוף את הכוונות ולחשוף את מי שעומד מאחוריהם – כל הבעיות האחרות בעולם מתגמדות לעומת הבעיה הזו
פה צריך אומץ – צריך נחישות והלואי והכלכלה האמיתית תיערך לתקוף בעיה זו
פינת הדמגוגיה: זה שטראמפ ביטל את תוכנית ״הגנת״ האקלים של אובמה, לא מעיד שטראמפ לא רוצה להגן על האקלים. בדיוק כמו זה שמישהו לא עוסק בריצה, לא מעיד על כך שהוא לא רוצה לשמור על כושר. תמיד יש תוכנית אחרת
בנוסף, תוכנית האקלים הממשלתית היא פשוט משאבת כסף. זה משמש תאגידים גדולים נגד מתחרים קטנים (לעמוד ברגולציות זה יקר וקשה) ושואב כסף לכל מיני ״חוקרים״
מציע לקרוא את זה https://mises.org/library/skeptics-case
בגדול, 30 שנה של ״התחממות גלובלית אפוקלפטית״ הניבה הרבה נתונים שמראים שכל התחזיות והמודלים של מנבאי האסון פשוט לא נכונים.
אבל כמו כל תוכנית ממשלתית, אף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו או לאיים על משרה ממומנת הממשלה שלו
סרט ששודר לפני שנים בערוץ 8 הקונסיפרטיבי בכבלים
The great global warming swindle
https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg
אם כבר אג'נדה 21, וכן יש מצב שהכל קשור בסוף לשם.
כל נושא ההתחממות הוא סתם קשקוש של הגלובליסטים, טיעון מופרך שמשתמשים בו כדאי לאכוף חוקים דהייה קשה לאכוף בלי טיעון כזה.
"מדיניות האנרגיה" של טראמפ, כמו זו של אובמה, היא מונח יחצני וריק מתוכן. מדובר על מדיניות מרכזית של ממשל, שטופחת לעצמה על השכם, ולא פוסחת על שום שגיאה שאפשר לעשות בדרך. מקור הבעייה היא זה עצם המרכזיות עצמה, ולא "יותר ידע" או "פחות ידע". אובמה לא שינה במאום את נתיב ההרס שנסלל ע"י תאגידי הענק הרב-לאומיים, וגם מדיניותו שלו היתה מלאה בסתירות למטרות יחצנות. לכל היותר הוא הוציא קצת מההרס מתחומי ארה"ב וייצא אותו למדינות המתפתחות (במחיר מקומות עבודה בארה"ב) כדי להיראות קצת יותר פוליטיקלי קורקט (כי מה יותר חשוב לבנאדם מהרזומה).