שינוי האקלים ככל הנראה תרם להתאבדויות של כמעט 60,000 חקלאים הודים ועובדי משק במהלך שלושת העשורים האחרונים, כך עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת קליפורניה בברקלי אשר בחן את השפעות הטמפרטורות העולות על החברה. המחקר פורסם בכתב העת של האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב PNAS ביום שני.
המדגם שנערך באוניברסיטה הוכיח את הרגישות הקיצונית שקיימת בתעשייה החקלאית ההודית לטמפרטורות גבוהות. במחקר נמצא כי על כל עלייה של רק מעלה אחת ביום ממוצע במהלך עונת הגידול החקלאי, היו 67 התאבדויות נוספות. עלייה של 5 מעלות צלזיוס היתה קשורה כבר ל -333 מקרי מוות נוספים. בסך הכל, ההערכה היא כי ניתן לייחס 59,300 התאבדויות במגזר החקלאי ההודי במשך 30 השנים האחרונות להתחממות.
עליות טמפרטורה מחוץ לעונת הגידול לא הראו כל השפעה משמעותית על שיעורי ההתאבדות, דבר המצביע כי לחץ נפשי היה המקור לקפיצה במספר ההתאבדויות של החקלאים. המחקר גילה גם כי גדילה דרמטית של כמות הגשמים בשנה היתה קשורה עם ירידה ממוצעת של 7% בשיעור ההתאבדויות. כמות המשקעים הגדולה השפיעה בצורה כל כך חזקה על שיעורי ההתאבדות, כך שהם היו נמוכים יותר אפילו לשנתיים שלאחר מכן – כך מצאה החוקרת תמה קרלטון. ההתאבדויות במגזר החקלאי בהודו ירדו בשנה שעברה, אך נותרו ברמה של מגיפות במדינות מסוימות והן מהוות מקור ללחץ עצום על המחוקקים.
הגרדיאן דיווח כי בחודשים האחרונים נאספו במרכז דלהי על יד הפרלמנט ההודי גולגלות ועצמות של חקלאים שדווח כי התאבדו. העצמות הובאו לדלהי על ידי חקלאים מאזור בהודו הסובל השנה מהבצורת הקשה ביותר שחווה מאז המאה ה-19. לדברי מפגינים, הגולגולות שייכות לחקלאים שהתאבדו והיו רק חלק ממאות שעשו זאת בחודשים האחרונים כתוצאה מהאקלים המשתנה.
אחת הסיבות המרכזיות להתאבדויות נובעת מחובות לבנקים אליהם נקלעו החקלאים. כל יום שבו היבולים נפגעים כתוצאה ממזג האויר, מוריד את היכולת של החקלאי ההודי להחזיר את הכסף שלווה. מכאן הדרך ללחצים נפשיים גדולים ועד התאבדות יחסית קצרה. בשנה שעברה יזמה ממשלת הודו ביטוח בלמעלה ממיליארד דולר נגד הפסדים כתוצאה מאובדן יבולים. המטרה היתה לצמצם את תופעת ההתאבדות בחצי.
המחקר הזה, גם אם הוא נכון רק חלקית, מציג מציאות שבה הקורבנות העיקריים משינוי האקלים הם העניים וחסרי האמצעים. האחראים להתחממות, שמורכבים ברובם מבעלי הון, קוצרים בינתיים רווחי עתק על חשבון הנכדים והנינים שלהם. והפוליטיקאים שאמורים לשמור עלינו מפניהם – רובם עומדים מהצד כשלנגד עינהם עומדת הצמיחה כיעד מקודש. מדד הצמיחה מורכב מנוסחה שלא רק שאיננה מונעת את זיהום כדור הארץ, אלא אפילו מעודדת אנשי העסקים לעשות זאת כפי יכולתם ובתנאי שישיאו רווחים והרבה מקומות עבודה.
גם לי נורא חם
לצערי מחקר לא מבוסס, הגארדייאן, עוד פייק-ניוז של השמאל. מכיוון שהאג'נדה של השמאל היא התחממות אקלים, כבר אי אפשר לדעת אם אמת כאן או שקר, כיוון שהשמאל משחר בריאתו עוסק בתעמולה, פייק ניוז, הולכת שולל ועוד מגוון רחב של אחיזת עיניים וערוצי תעמולה. לך תאמין להם, אפילו אם הם כבר צודקים במשהו, קשה להאמין לאחד שתמיד צעק זאב זאב, גם אם מופיע זאב אמתי. שים לב ערן שהשמאל מעולם לא נתן תמיכה אמתית למהפכה המוניטארית הנדרשת כיום, שמי כמוך מבין את חיוניותה.
המחקר בברקלי מצאת אותו? או שאתה יורה מהמותן?
ממש מאכזב לקרוא את זה בבלוג הזה ספיטסיפית, ערן, גם אם הנטיות שלך סוציאליסטיות, לא מוצדק ליפול אחרי השטות של "שינוי האקלים", האקלים תמיד השתנה ולהתאבדויות החקלאים יש קשר הדוק עם חברות הזרעים "שמלווים" זרעים כל שנה, ואם היתה שנה לא טובה החקלאי כבר פושט רגל.
התאבדויות הכלכליות הוא בגלל כמה גורמים, גם מחיר ופוליסות הגרעינים, גם אקלים אבל גם אי יכולת(רצונה) של ממשלת הודו לעזור למיליוני החקלאים הקטנים להתחרות עם החקלאים הגדולים שיש להם כוח פוליטי, וכספי (קראי: שוחד).
החקלאים המשפחתיים אינם יכולים להשיג אפילו את הטכנולוגיות הזולות ביותר כדי לקדם מחקלאות ימי הביניים למאה ה21 בגלל יוקרו ומחסור במקור מימון והדרכה. פגשתי סטארטאפ בירושלים של 3 צעירים הודים שמנסים לשבור את החסם למרות הממשלה שלהם בעזרת טכנולוגיה ישראלית במחיר nonprofit. הלוואי שיצליחו kheyti.com
ערן יקירי תהיה ירוק, לא אדום.
כמות היבולים בהודו רק עלתה בעשורים האחרונים
https://wattsupwiththat.com/2017/07/31/claim-59300-indian-suicides-because-climate/
שקר ! התאבדויות של החקלאים היא כתוצאה של מכירה מסיבית של זרעים "היברידים" של Monsanto כלומר זרעים שאין אפשרות לזרוע שוב ושוב אלה זרעים שניתן להשתמש בהם רק פעם אחת.
חקלאים עניים קנו אותם וחשבו שהתוצאה שווה הניסיון אבל בסוף הקטיף היו צריכים שוב לקנות אותם ומה שיותר חמור היה אסור להם לחזור להשתמש בזרעים הטובים והישנים שלהם בגלל התחייבות לMonsanto בזמן הרכישה של הזרעים "נפלאים" שלהם שהם אגב גם זרעים מהונדסים.
מכאן להדרדרות כספית של המסכנים האלה להתאבדויות של מאות (700!!) הדרך קצרה.
שום אקלים ושום "מחקר" שקרי לא יסתיר את האמת המרה
Exactly.
״הסובל השנה מהבצורת הקשה ביותר שחווה מאז המאה ה-19. ״ – כלומר יתכן והאקלים משתנה בלי קשר לפעולות האדם המודרני
״מוריד את היכולת של החקלאי ההודי להחזיר את הכסף שלווה. מכאן הדרך ללחצים נפשיים גדולים ועד התאבדות יחסית קצרה.״ – אז בואו נקח 85% מהמטבע שברשות העניים ונוציא אותו מחוץ לחוק
״בשנה שעברה יזמה ממשלת הודו ביטוח בלמעלה ממיליארד דולר נגד הפסדים כתוצאה מאובדן יבולים.״ – ואחרי כמה חודשים נטלו 85% מהמטבע של אותם עניים
זה virtue signaling באופן המכוער ביותר. המחקר מראה שיש קשר בין לחץ כלכלי להתאבדויות, ממשלת הודו הוציא 85% מהמטבע ביום אחד ועכשין הולכת אחרי הזהב ,ואיכשהו מי אשם? ״אנשי העסקים״