תמונה אחת של כלב שהעלה מייסד טסלה אלון מאסק במהלך סוף השבוע, הספיקה כדי להקפיץ את ערך המטבע הוירטואלי דוג'קוין ב233% ביום אחד ובסך הכל עזרה לו להשלים בתוך שבוע עלייה של 500%. מי שרכש דוג'קוין ב1000 דולר בינואר השנה כבר נמצא כיום עם אותם מטבעות אבל כבר בשווי של 72000 אלף דולר. המטבע נכנס אפילו לרשימת 10 המטבעות הגדולים בשוק הקריפטו.
ספק אם סטושי נאקומוטו, ממציא הביטקוין האנונימי, יכל להעלות בדימיונו הפרוע ביותר את הבאז שייצר המטבע הוירטואלי שלו בעולם. אולם נראה שאפילו סמי ההזיה הקשים ביותר היו מצליחים לייצר באותו דמיון את התופעה שנקראת הדוג'קוין.
הכל החל בשנת 2010. שלא במכוון אטוסקו טסו, גננת מיפן, הפכה את כלבתה לאחת מהכלבות הכי מפורסמות בעולם. טסו העלתה את תמונת כלבת השיבה-אינו שלה לבלוג השייך לה. תמונת הכלבה נלקחה על ידי גולשים שונים שהפכו אותה למם עם כתוביות מצחיקות. מפה תמונת הכלבה הפכה להיות פצצה ויראלית של ממים בכל רחבי העולם שכללו בדיחות על שינה, קימה מוקדמת בוקר, דיאטות – ואפילו חקר החלל. התמונה עצמה הפכה למרכז שיח פורה באתרים שונים באינטרנט. השיבוש במילה דוג' (doge) במקום דוג (dog) נובע משיבוש בשם בשיתוף הראשון שעשה יוזר עם התמונה.
הבדיחה על תמונת הכלבה הגיעה כעבור 3 שנים גם לטרנד המוניטרי הלוהט של מטבעות הקריפטו בעולם. שני מהנדסים בילי מרקוס מIBM וג'קסון פאלמר מאדובי, שעד אז מעולם לא נפגשו, אחראים לאותו מטבע שעושה כיום היסטוריה. פאלמר, שעקב אחר ההתפתחויות בעולם המטבעות קריפטוגרפיים, צייץ באותה שנה בלי הרבה מחשבה את המשפט הבא: "השקעה בדוגקוין – די בטוח שזה הדבר הגדול הבא". הוא לא דמיין שהציוץ שלו, אחד מבין רבים אז, יתגשם וישנה את חייו. הציוץ זכה להדים רבים מה שדחף אותו לרכוש את הדומיין Dogecoin.com.
בינתיים, בפורטלנד, ניסה בילי מרקוס לתכנת מטבע דיגיטלי משלו שיפנה לפלח אוכלוסיה אחר מאשר הביטקוין שכוון לסוג משתמשים מאד ספציפי. במהלך נסיונותיו הכושלים הוא נתקל באתר Dogecoin.com זמן קצר אחרי שעלה לאוויר. מרקוס יצר מייד קשר עם פאלמר והתחיל לפתח את המטבע שמבוסס על פלטפורמה קיימת של מטבע קריפטו מפורסם אחר בשם לייטקוין. כך מטבע הDogecoin יצא לעולם על תקן בדיחה בדצמבר 2013. אף אחד משני המייסדים לא בנו על המטבע ככזה שיכבוש את העולם ובטח לא חשבו לרגע שמישהו יקח אותו ברצינות מעבר לקוריוז משעשע.
להפתעת שניהם, Dogecoin הפך למוצר שאנשים החלו להשתמש בו מיד עם שחרורו. מדובר בעיקר באנשים חובבי המם של הכלבה היפנית. סך הכל למעלה ממיליון מבקרים ייחודיים עברו ל- dogecoin.com בחודש הראשון של האתר. עוד בתחילתו הבהיר פאלמר כי מטרת המטבע לא לגרום לאנשים להתעשר אלא לחלוק תודה או נדיבות. מלבד פריצה גדולה שהתבצעה בפלטפורמה על ידי האקר, שבמהלכה נגנבו מיליוני מטבעות ושיצרה באז גדול סביבו, המטבע די מהר ירד מהכותרות ונשאר כפי שכולם צפו שישאר- קוריוז ש5 דקות התהילה שלו מאחוריו. אף אחד מהמחזיקים בו לא דמיין שכמה שנים מאוחר יותר אותו מטבע בדיחה יהפוך אותו למיליונר. פאלמר אף פרש מניהולו ב2015.
את הקאמבק החל לעשות הדוגקוין בשנה זו בעיקר בעקבות מיליארדר אחד לא קונבציונלי בשם אלון מאסק. מאסק חובב ידוע של מטבע הקריפטו, פרסם סדרה של ציוצים הקשורים למטבע הדוג'קוין שהראשון שלו היה ב־28 בינואר, אז צייץ עטיפה לא קיימת של מגזין "Dogue". מאז הרבה לצייץ תמונות או טקסטים הרומזים על המטבע. כל ציוץ כזה היה אות לאלפי מעריציו לרוץ ולהסתער על הדוג'קוין ולהעלות את ערכו במאות אחוזים. לעיתים תוך מספר שעות בודד. הדוג'קוין הפך בגיבוי מאסק ומעריציו למטבע המתריס מפני תרבות ההשקעה בוול סטריט. משתמשי המטבע לאחרונה לוקחים אף חלק בסחר מניות בחברות כמו GameStop ו- AMC כסוג של הטרלה כנגד קרנות הגידור גדולות.
חשוב לקחת בחשבון שלפני שגם אתם מסתערים על הדוג'קוין, שעדיין מדובר במטבע קריפטו שאין לו בסיס בעולם הכלכלה האמיתי. המשמעות היא שהדבר הכי יציב במטבע זה היא אי יציבותו ולכן ערכו גם יכול לרדת באותה המהירות בה עלה.
– כש 99%-90% מהנדבקים המאומתים בקורונה, מלפני החיסונים, נרפאו ללא תסמינים, אז לא מדובר במגפה. ואין צורך ממשי ותועלת בחיסונים.
– כש 99%-90% מהנדבקים המאומתים בקורונה נרפאים ללא תסמינים, 99% כשמדובר בילדים, 90% כשמדובר במבוגרים, בממוצע 97%, אז לא ניתן לקבוע בודאות את יעילות החיסונים. יעילותם לפי פירסומים כ 89%-95% והיא פחותה מהמצב הטבעי.
– לחיסונים השפעות שליליות שהגרועה מביניהן היא פגיעה בלב. בארץ ישנם אלפי מחוסנים שנדבקו ומאות מחוסנים שמתו. העובדות והנסיבות חסויות ל – 30 שנה.
– 80%-40% מהנחשפים לחולה שפעת מפתחים תסמינים לעומת 3.7% מהנחשפים לקורונה. מכאן שהשפעת מסוכנת יותר מהקורונה.
– העלמות השפעת מעידה על הונאה ותעמולת שקרים ממוסדת.
– התמותה העולמית מקורונה שקולה ל- 18 מגפות עולמיות שמתרחשות במקביל לקורונה (התמותה העולמית השנתית הממוצעת).
– אי הפצת בדיקות סרולוגיות בחינם מעיד על החשש מחשיפת התרמית.
– השוני הקיצוני במספר המתים למליון בין(צכיה)2660, לבין הממוצע העולמי 390, לבין
(יפן)76 דרום קוריאה(35) אוסטרליה(35) (סין)1 תיאלנד(1) ישראל(689) חושף הונאה ותרמית
(במספרים הגדולים).
– מספר המתים היומי קטן מישראל(6) במדינות רבות שלא חוסנו. באסיה בעיקר .
– תכולת החיסונים לא נבדקה ולא זוהתה במעבדות בלתי תלויות(בממסד).
– התמותה הממוצעת בישראל לשנת 2020 לא עלתה על בשנים קודמות.
* מקור worldometers.info/coronavirus
אסור לתת במה למכחיש קורונה והסתה כנגד החיסונים.
ברשתות החברתיות מורידים פוסטים בסגנון דומה, פייק ניוז. הם מחפשים כל מקום אפשרי להפצת מרכולתם ויתלבשו על מקום זה אם יתיר להם.
חבל שהפלטפורמה הזו שכביכול סופגת הכל, תנוצל על החופש ביטוי שבה לדעות המבוססות על שקרים, להשפעה על אנשים ולסיכון חייהם.
יש מספיק אנשים שכאלו, שאם יקבלו כאן במה, יהרסו את האיפיון של המקום מנושאי כלכלה, למקום שלילי אחר לחלוטין.
לשיקול בעל השליטה.
ולשיקולנו אם להמשיך לקרוא ולהשתתף כאן.
יוסי, מדובר על עובדות.
עובדות אינן הסתה ולא שקרים אך נחשבות לכאלה אצל שטופי המוח והפחדנים.
האמת מפחידה את מי שפוחדים מהאמת, שכמהים שיוליכו אותם שולל.
לא ניתן לבחור באמת כשלא ניתן לבחור בשקר.
כשמסתירים , כשמצנזרים, משתיקים את חופש הבחירה.
לא ניתן לשלול חופש ביטוי בשם חופש ביטוי. זאת צביעות.
הביביסטים זקוקים למנהיג שיאמר להם מה נכון ומה אינו נכון. הם רובוטים.
אינם מסוגלים לחשוב בכוח עצמם, ומי שאיננו מסוגל לחשוב, תלוי באחרים ומפחד ממאמץ חשיבתי.
המתנגדים שמושתקים שביניהם רופאים ברחבי העולם הם הסיכוי היחיד להינצל מנזקים בלתי ידועים לטווח רחוק.
"תנוצל על החופש ביטוי שבה לדעות המבוססות על שקרים, להשפעה על אנשים ולסיכון חייהם".
– חשוב על עצמך. האין זאת דרכך?
מנצל את חופש הביטוי לשלילת חופש הביטוי והאמת?
איך מבחינים בין אדם אמיתי למוליך שולל, לשרלטן ודמגוג רודף שררה? איך יודעים מי נוכל ומי לא?
האמיתי מתבסס על עובדות, על הגיון, על נימוקים. אם הוא טועה ניתן להביא עובדות ונימוקים שיחשפו את טעותו.
זאת הדרך הנכונה לבירור דברים. פשוטה, ישירה, אמיתית. וקצרה מכל דרך אחרת.
הלא אמיתי פוסל מבלי להתבסס על עובדות, על הגיון, על נימוקים.
קבלת דבריו מתחייבת מעצם נוכחותו ואישיותו, חשיבותו בעיני עצמו, סמכותו, כבודו בעיני עצמו.
שפתו עשירה בביטויים והתלהמויות, הפרזות, נימוקים לא רלוונטיים, השתלחויות, גינויים, הסתות, שאין בהם דבר וחצי דבר שיסתור או יאשר את העובדות והנימוקים המובאים בפניו.
לא ניתן להתיחס לדבריו. לא לאשר ולא לשלול.
דעה שאין מאחוריה דבר (מלבד יצר שררה בלתי נשלט) וזאת חולשתה וגם כוחה להטט המונים.
מדובר במטבע קריפטו שאין לו בסיס בעולם הכלכלה האמיתי. המשמעות היא שהדבר הכי יציב במטבע זה היא אי יציבותו ולכן ערכו גם יכול לרדת באותה המהירות בה עלה.
אז למה לטרוח ולקרוא או להגיב לדבר הזה?
מה נש? מה קורה?
קצת הזוי לא?
יש אנשים ששיוו לעצמם טון שכאילו המדע והשפיות מדברים מגרונם. מי שחושב אחרת מהם הוא "מכחיש" או "הזוי", או ש-"אסור לעשות דברים" שהם חושבים שאינם טובים (או ש"צריך" לעשות הרבה דברים שהם "שפויים" בעיניהם – בכל מקרה יש הוראות מדוייקות בנוגע למה שהעולם "צריך" לעשות או ש"אסור" לו לעשות).
זאת שפה וסגנון דיבור שמהווים סימן היכר ידוע של אנשים אשר אינם מייצגים דווקא את המדע, השפיות, התבונה, או הנאורות.
מטבע מעולה
Shitcoin mastery