בעידן כלכלת החובות שבו החישובים בטריליונים הפכו כבר לדבר שבשגרה, החוב הגלובלי הכולל ממשיך את העליות הבלתי פוסקות והמאיימות שלו, והגיע ליותר מ-247 טריליון דולר ברבעון הראשון של 2018, עלייה של 11% לעומת הרבעון לפניו -כך לפי מחקר של המכון למימון בינלאומי. החוב שמחושב עבור הכלכלות המפותחות והמתפתחות צפוי לחצות את הרבע קוואדטריליון כבר ברבעון הבא. מדובר בהר געש של חוב פעיל שבסופו של דבר עלול להתפוצץ ולגרום לאסון פיננסי, ברגע שהריביות יעלו.
מה שעוד יותר מעניין היא שהמחזיקים בשיא החובות הם מגזר משקי הבית הלא-פיננסי והמגזר הממשלתי. סך החובות שלהם הגיע ל -186 טריליון דולר ברבעון הראשון של 2018. החוב במגזר הפיננסי עלה לשיא של 61 טריליון דולר. הדו"ח שפורסם בשבוע שעבר, הראה כי היחס בין החוב לתוצר המקומי הגולמי הכולל את קבוצת שבע המדינות המתועשות ומרבית הכלכלות המתעוררות, גדל ל -318%. זוהי העלייה הרבעונית הראשונה ביחס החוב לתוצר מאז הרבעון השלישי של שנת 2016.
"כאשר הצמיחה העולמית מאבדת מומנטום מסוים, ושיעורי הריבית בארה"ב עולים בהתמדה, החשש לסיכון האשראי חוזר אל החזית – כולל בכלכלות מפותחות רבות", צוין בדו"ח.
עד לפני עשור היו אלה האמריקאיים שנחשבו ללווים הפזיזים והלא אחראיים של העולם, היום זו הפכה להיות תופעה נפוצה כמעט בכל העולם המערבי. אחת הבעיתיות ביותר היא קנדה, שמשקי הבית שלה ניפצו את כל נורות האזהרה, ועכשיו הם סובלים משיעורי חשיפה לחוב מהגבוהים בעולם, מעל 100% מהתמ"ג. מדינות נוספת עם חובות מנופחים הן אוסטרליה, סין, נורבגיה, ספרד, שוויץ ועוד. בכולן היחס חוב תוצר גבוה עומד על פי כמה ג מזה שהיה אצלן ערב פרוץ משבר הסאב פריים ב2007.
השאלה היא איך הנתונים האלה קשורים לצמיחה הכלכלית? הרי מספרים לנו שהעולם חזר לצמוח. התשובה היא שהיום כל הכלכלות מבוססות על יצירת אשראי של הבנקים. ככל שהבנקים ייצרו יותר אשראי כך יזרום יותר כסף לשווקים ולכן בסופו של יום הגדלת החובות מתחברת היטב לגידול בצמיחה. הדרך האמיתית לצאת מהבלגן הזה היא לשנות את הכלכלות באופן יסודי. אחת הפתרונות היא לאפשר למדינה לייצר מערכת מטבע אלטרנטיבית שתתחרה באשראי הבנקאי ותנתק את המשוואה הקטלנית בין יצירת כסף, צמיחה וחובות.
זה איזשהו פיצ'ר קצת מעצבן של האתר, ברגע שיש פוסט חדש הפוסט הקודם ננעל לתגובות.
שלח מייל לערן, אני בטוח שיעזור לך.
בנוגע לתגובה לתגובה שלך, זה קישקוש מהגדולים ששמעתי. האתר הזה דוגל בשקיפות וגם עומד מאחורי זה בצורה מלאה.
הקיצר, הגבת. קראנו. יאללה, תתקדם ל-יינט…!
היחס בין החוב לתוצר המקומי הגולמי =318%. החוב גדול פי 3 מהתמ"ג, אבל התמ"ג לא מהווה את סך כמות הכסף במדינה שחלקו מושקע בצורות שונות.
סך הכסף שבפלוס שבחשבונות הבנקים הוא סך הכסף במדינה ברגע מסוים.
האם ישנו חישוב שמנבא מהו היחס חוב\תמ"ג שיגרום לקריסה כלכלית?
משקי הבית מחזיקים ב75% מהחוב העולמי.
כשמשקי הבית לא יוכלו לממן את חובותיהם, תגיע קריסה כלכלית.
משקי הבית ממומנים ע"י הכנסות מעבודה ומהלוואות.
כאשר תשלומי החזרי ההלוואות יעלו על היכולת של משקי הבית לעמוד בהוצאותיהם השוטפות, הבנקים יקרסו.
וזה יקרה כאשר עליות המחירים במזון, תחבורה, מיסים, בריאות, ביגוד, הנעלה, החזקת הבית, מכשירי חשמל וריהוט, כולם יחד ובמיוחד במזון ומיסים, לא יאפשרו את החזר ההלוואות.
בנקאות ברזרבה חלקית אם בכלל, החובות הן לא באמת חובות. כי כמו שיצרו את הכסף מהאוויר ככה אפשר למחוק אותו. כמו בהחזרת החוב, הכסף נמחק ולא מוחזר לשוק, ככה בלי החזרת החוב = מחיקת החוב, לשוק\למחזור לא יחסר כלום.
בשיטה הזו בכדי שתהיה כסף במחזור צריכים כל הזמן לעשות חובות חדשים, הישנים לא מעלים ולא מורידים כלום מהשוק.
מי שיפסיד ממחיקת החוב, זה הלוקחים ריבית על יצירת הכסף בחינם = הבנקים. ונוו,,, מה רע בזה ?
מדוע הכתבה: "המפקח מטעם הבנקים על הציבור" סגורה לתגובות?
איך אחרת יצרו ECHO CHAMBER?
אם יפתחו לתגובות ולא יצנזרו, הם יאלצו להתמודד עם הפרחות של הטענות המגוחכות של חלק מהכותבים כאן
צריך לסחוב עוד איזה 40 שנה ואז אנחנו נתפגר ונשאיר את הבעיה לדורות הבאים..ממש עוד קצת..בינתייים נעשה חיים, נהנה ונזיין בלי הכרה, נאכל ונחרבן כמו חזירים , נצרוך בלי הכרה , נחרבן על העולם , ניקח חובות למאה שנה קדימה , נשלח עבדים מהמעמד הנמוך להלחם בשבילנו במלחמות אבודות מראש, נפוצץ את העולם בפלסטיק עד שהדגים יחנקו ובנתייים נקנה מאליאקספרס זבל מפלסטיק בדולר, נחריב את כל העצים העיקר שנוכל לקנות בזול מאיקיאה ובעיקר נשים זין על העולם …כי 40 שנה עוברות מהר וחבל שנמות בבאסה אם אפשר להינות
יחי הקפיטאליזם , החופש, הליבראליזם …החירות והחופש לזיין את העולם עכשיו על חשבון העתיד שמח שיש פה כמה אדיוטים שימושיים שמצדדים בדרך . ברור שהמדינה רעה , תמיד ההמונים צודקים 🙂