התקווה של כל הורה ש"ילדנו כבר לא יצטרכו להלחם", אולי עומדת להתגשם. זה לא יקרה בגלל שהשלום והאהבה עומדים לפשוט על המזרח התיכון. זה לא יתגשם גם בגלל שהשליטים משני הצדדים יוותרו על ההון הפוליטי שהם עושים מהפחד התמידי ששרויים בו אזרחיהם. נראה שאולי הבשורה תגיע הפעם דווקא מהטכנולוגיה.
רשת פוקס ניוז דיווחה בשבוע שעבר על טכנולוגיות צבאיות עתידניות, שנבחנות בצבא ארה"ב בימים אלה. הטכנולוגיות יאפשרו לילדנו לנהל את שדות הקרב באמצעות שלט רחוק וכמעט ללא נפגעים. אחד הכלים שמראים ברשת פוקס הוא ה-Multi-Utility. כלי טקטי שתוכנן על ידי ג 'נרל דיינמיקס. הטרקטורון -רובוט מסוגל לשאת עליו כלי נשק שונים כולל מקלעים. את הרכב ניתן לנווט באמצעות שלט רחוק. המפעיל מצויד במסך המאפשר לצפות במערכה ממרחק רב דרך מצלמה המורכבת על הרובוט או לחילופין מרחפן. הרובוט, שידידותי למים, יוכל לגלוש במדרונות חול תלולים ולעמוד בתנאי שטח קשים. הוא נע באמצעות שרשראות או גלגלים בשתי גרסאות: 8×8 או 6×6.
ה-Multi-Utility הוא אחד מבין 50 טכנולוגיות שחיל הים האמריקאי בודק בשבועיים האחרונים בבסיס פנדלטון בקליפורניה. התרגיל בוחן כיצד הצבא יכול למנף את ההתקדמות הטכנולוגית האחרונה לפשיטה צבאית על החוף מכיוון הים. מלחים ונחתים ניסו את הטכנולוגיה והעריכו את מגוון החידושים הימיים, האוויריים והקרקעיים במגוון תרחישים מציאותיים. הכלים שנבדקו כללו סירה שיכולה להפוך לצוללת, רחפנים כמו quadcopters ורובוטים עם פוטנציאל לנשיאת נשק. בצבא האמריקאי מעריכים כי גם אם הרובוטים יכנסו לשימוש מבצעי, עדיין יצטרכו להשתמש בחיילים בני אנוש במערכה, אולם המכונות יוכלו להיות אלה שיובילו את המתקפה בקו הראשון ובכך ימנעו מספר הרוגים בקנה מידה נרחב.
בצה"ל עושים כבר היום שימוש ברובוטים, אולם אלה עדיין משמשים רק ככוח עזר ורחוקים מלהחליף את נוכחות החיילים בשדה הקרב. מבין הרובוטים האלה שכבר פורסמו בתקשורת ניתן למצא את השג"ב (שומר גבולות), שנמצא בשירות מבצעי על גבול עזה. השג"ב, שעובר תהליך חימוש, פותח על ידי צה"ל ואלביט. הוא משמש לאיסוף מידע ואיתור ממצאים חריגים בגבול. המטרה בצה"ל היא שהשג"ב יחליף את החיילים בסיורים לאורך הגבולות. רונ"י מבית Roboteam ,אנדרוס הותיק, טאלון והסוטל, הם רובוטים נוספים שמשמשים את הצבא. רובוטים אלה נועדו לצורך סריקת עצמים, טיפול באיום המנהרות או נטרול מטענים ופצצות.
נראה שלא רחוק היום בו יתנהלו קרבות שלמים ומרים בין רובוטים, כשחיילים בשר ודם ינהלו אותם מתוך טאבלט בשלט רחוק כאילו היה זה משחק מחשב. עד שזה יקרה אי שם בעתיד – כל שנותר זה רק להשאר עם התקווה הניצחית שמתישהוא ישרור פה שקט.
רובו-לוחמה – להוציא את
החיילים משדה הקרב ולנצח
העתיד הוא הרבה יותר מפורט, והוא בהישג יד שלנו: הרבה צריך לעבור למסלול של רובוטיקה, ללא אדם שיבצע זאת פיזית, אלא בשלט-רחוק. חיילים לוחמים, אניות, טנקים, כלי תחבורה, אמצעי מודיעין, בט"ש ועוד, הכל לתחום הרובוטיקה. לישראל יש יתרון גדול בתחום הבלתי מאויש על פני כל מדינות העולם, חוץ מארצות הברית, וזה הזמן לפתח את הפוטנציאל לפיתוחים דמיוניים. מי שמתחיל עכשיו, יעמיד מוצרים על המדף בתוך פחות מעשור, ולכן חלק מההכנסות חייב ללכת לפיתוח ולהכנסת דור חדש של מהנדסים-יזמים ומפתחים רבי דמיון. זה מחייב שיתוף פעולה בין התעשיות הביטחוניות השונות שלנו, למרות התחרות ביניהן.
הכנסת חיישנים מתוחכמים יותר, דו-שימושיות של הכלים, יכולות של אנרגיה סולארית, יכולות חמקניות, חיבור לאמצעי מודיעין ממוחשבים או לטכנולוגיית חלל, חיבור המל"ט האזרחי לתוכנות שיתופיות, לאינטרנט, ועוד ועוד; הרבה ביטחון לישראל, ומליארדי דולרים לביצורה הכלכלי של אומתנו. הדמיון הוא היום כלי עבודה, והאופק הוא לוח הזמנים.
במה אנחנו שונים מכל האחרים? שאין לנו ברירה; באיום הצבאי התמידי עלינו, שיש בו מסתבר גם תועלת. אם לא נמציא נמות;
כאן לא אתמקד בפיתוחים הטכנולוגיים של רובוטיקה צבאית כשלעצמם, אלא ברוויזיה ביחס לתורת הלחימה המקובלת ותורת הביטחון, שהתקיימו מאז שחר ההיסטוריה ועד היום, תורה שעיקרה היה עד היום, שהאדם, החיילים, הלוחמים, הם שנלחמים וגם מחרפים את נפשם בשדה הקרב. קשה לנו לתפוס מלחמה, קרב, שבו הביצוע הטקטי, התפקיד של הלוחמים, איננו מתבצע יותר על ידי אדם. שינוי חשיבתי מתבקש להפוך את הקערה הצבאית על פיה, להוציא את החיילים משדה הסכנה ודווקא משום כך לנצח בגדול; לזכות במכפילי כוח שלא יאומנו, דווקא על ידי רובוטיקה שתעשה את העבודה, תשיג ישראל עליונות צבאית מוחלטת, תוך ביטול מס הדמים, של טובי בנינו, והורדת דרסטית של הוצאות הביטחון.
כמדינה שעצם קיומה מאוים, הפכה ישראל בעלת כורכה למובילה ונחשונית גם בתחום הצבאי והביטחוני.
כותב שורות אלו הציע כבר לפני כעשור מהפך בכל תורת הלחימה. בניגוד לקונספציה שהייתה מקובלת בנושא ושעדיין שולטת בכיפה, שמתבטאת ביישום רובוטיקה צבאית כסיוע לחיילים בשדה הקרב, הצעתי דווקא לפתח רובוטיקה שמטרתה להוציא לחלוטין את החיילים משדה הקרב. חשוב להבין שהתפיסה הנכונה ביחס לרובו-לוחמה מתוך מטרה להוציא את החיילים משדה הקרב ולהחליפם ברובוטים לוחמים מכל הסוגים והמינים, הן נשלטים מרחוק והן אוטונומיים וחצי אוטונומיים. תורת הלחימה הרלוונטית למאה ה-21 משמעה שלא רק שלא צריך יותר לוחמים שלנו בטווח הסכנה, אלא יותר מכך, מזיק מאוד לשלוח את החיילים לשדה הסכנה, אם יש לך רובוטיקה לוחמת או ביטחונית מתקדמת, שיכולה לעשות את העבודה טוב יותר, ובמחיר דמים תרתי משמע זול בהרבה.
למעוניינים ניתן לקרוא בספרי 'ישראל אור לגויים הלכה למעשה' http://www.davidishshalom.com
מעניין מה יקרה כשלשני הצדדים תהיה הטכנולוגיה הזו.
המחיר האנושי הוא זה שלשמו יוצאים למלחמה. זה כמו שהחמאס מנסה לפגוע באנשים ולא בבניינים או מכונות.
הנשק הזה יופנה נגדנו, זה מה שהממסד עשה עד היום וזה מה שצפוי .
המודעות לכללי המשחק עומדת להפוך לנחלת הכלל.יבינו האנשים החיים פה כי הם שימשו ככלי משחק לגחמות הפוליטיקאים בהיותם לובשי מדים.
ראו באילו כפפות משי מתייחסים למילואמיניקים בכל הנוגע למשימות במלחמה או בט"ש מפחד סירוב ההמוני של אנשים בעלי תודעה מפותחת יותר.אין כמו בני 18 לרוץ ולהסתער מול האש.
כולי תקווה כי העם יתעורר ויצביע ברגליים וימנע עצמו משירות מילואים ,ואת בניו ובנותיו משירות קרבי.
אם יצליחו לשלב גם שימוש במטבע חלופי וכך ישאירו את הממשלה ללא חיילים וללא מיסים-מה טוב.
ויתפשט החופש ותמוגר השחיתות ל 40 שנה
יפה כתבת.
המוצר נראה רחוק מאד מלהיות
מושלם או רציני.
ומה יעשו כל החיילים שמחרפים היום את נפשם בשדה הקרב ויזרקו מחר לרחוב כי יוחלפו ע״י רובוטים?
יתחילו את החיים כבר בגיל 18
אמאלה פיגוע טרור עתידי שלושה כאלו באמצע עיר לך תחסל אותם והמפעיל יושב רחוק רחוק
נראה לי שאם רובוט חמוש בתת מקלע ינסה לקחת טרמפ בטרמפיאדה או להכנס לתוך קניון בשביל לקנות ג'ינס – זה יעורר חשד מסוים