החשש מטרור ומלחמות הוא גורם קריטי בשיקולי הבחירה של האזרח הישראלי. אחרי איסוף נתונים ממקורות שונים מגלים שטרור זה דווקא הדבר האחרון שצריך להפחיד אותנו. לפניכם הרשימה לפי סדר החומרה:
1. תזונה גרועה – יותר מידי סוכר, יותר מידי מלח, יותר מידי שומן, פחות מידי ירקות ופירות – יחד עם פחות מידי פעילות גופנית ויותר מידי השמנה – גורמים יחד למוות בטרם עת של כ-10,000 ישראלים בשנה – כך מעריך ארגון הבריאות העולמי את השפעות התזונה במדינות עשירות משנת 2009. מדובר ברבע מכלל התמותה בישראל. גורמי התחלואה הם מחלות לב, כלי דם וסוכרת. מתוך נתון זה כ-3,000 ישראלים בשנה מתים עקב מחסור בפעילות גופנית (אורח חיים יושבני).
.
2. עישון – רוב המעשנים בישראל מתחילים לעשן בגיל נמוך מ-18. וחלק גדול מהם בגיל צעיר הרבה יותר – לפני גיל 13. 8000 ישראלים מתים ממחלות סרטן ומחלות לב עקב העישון, מתוכם 800 מתים עקב עישון כפוי. עישון פוגע יותר באוכלוסיות עניות.
3. זיהום אוויר – באפריל 2015 התפרסם מחקר של ארגון הבריאות העולמי, לפיו זיהום בישראל גורם למוות בטרם-עת של כ-2,500 אנשים בשנה.
4. תאונות דרכים – 356 בני אדם מתו בשנת 2015 בתאונות דרכים. כ 77 אלף איש נפצעים בשנה. מתוכם אלפי פצועים קשה. סך כל סוגי התאונות בישראל, שכוללות גם תאונות עבודה, תאונות בבית וכו', הורגות 1,100 בני אדם בשנה.
5. טרור ומלחמות – ביצענו הערכה של ממוצע הנפגעים ממלחמות לבנון ומלחימה עם הפלסטינים ואירועי טרור כולל האינתיפדה הראשונה והשניה – הממוצע השנתי מאז 1995 עומד על כ-120 אנשים בשנה.
לא בתמונה – הרוגים מרציחות (לפחות 139 בשנה), התאבדויות (מעל 500).
סה"כ מתים בישראל כ-40,000 איש בשנה, מתוכם מעל 8,300 אנשים מתים מתחת לגיל 65. סך הסיבות שמנינו הורגות כ-22 אלף אנשים בטרם עת בכל שנה. את כל הסיבות האלה ניתן להקטין על ידי תכנית מניעה והתערבות שונות. לדוגמה:
א. סימון מוצרים על תכולת מזון מזיק – לדוגמה סימון כפיות סוכר על מוצרים.
ב. תכניות להקטנת עישון בקהילות ואכיפה של מניעת מכירת סגיריות לקטינים – כל תעשיית הטבק מבוססת על המשך מכירה – לא חוקית – לקטינים.
ג. יותר תחבורה ציבורית, יותר שבילי אופניים ופחות פקקים בערים – פחות זיהום מתחבורה. אכיפה טובה יותר נגד מפעלים מזהמים מעבר לגז ולאנרגיה מתחדשת של תחנות כוח.
ד. יותר שבילי אופניים ותכנון מוטה יותר לטובת הולכי רגל תחבורה ציבורית – יותר פעילות גופנית
ה. בשנים האחרונות מדינות רבות החלו להפעיל תכניות למניעת אובדנות וחלקן הצליחו משמעותית בהפחתת שיעורי ההתאבדות ביניהן: בריטניה, יפן, סקוטלנד, גרמניה פינלנד ומדינות נוספות מהאיחוד האירופי.
ו. יותר איזורי מיתון תנועה ויותר תחבורה ציבורית יחד עם יותר שבילי אופניים פירושם פחות שימוש במכוניות ופחות סיכון של הולכי רגל ורוכבי אופניים – וכן פחות תאונות בהם נפגעים נהגים שנוסעים בין ערים – נסיעות שבמדינות אחרות מבוצעות בתחבורה ציבורית.
הנזקים האלה לבריאות הם לא מקריים אלא כתוצאה מפעילות של חברות פוגעניות. חברות הסיגריות, חברות מזון, חברות מזהמות, חברות נפט, חברות ומכוניות לא סתם עומדות בצד, אלא משפיעות על עמדות הציבור, על העיתונות ועל הממשלה כדי שהמצב הנוכחי ימשך.
כל הצעדים לשינוי המצב תלויים בדבר אחד בלבד – שאנחנו, הציבור, נדע לדרוש אותם מהממשלה. בהצלחה לכולנו.
הכותב הוא חבר ועד מנהל בעמותה לכלכלה בת קיימא
אי אפשר לעשות ספורט, תהרגו אותי אבל אני פשוט לא יכול. גם דיאטה בלתי אפשרי אז נשאר רק למצוא דברים טובים על המחשב. הנה מישהו מומלץ
http://danireshef.blogspot.hk/2016/11/313.html#comment-form
ינוחו המתים על משכבם בשלום. גרוע מכך היא שמירת הצבור במצב של מת-חי – כלומר חי ומשלם מיסים אבל מת כי מרגיש לא טוב, חשוף לזיהומי האויר והאור, לזיהומי ההפחדות בתקשורת, לקלות הבלתי נסבלת בה הוא נגזל מפרי עמלו ע"י חברות הבטוח בתמיכה ממשלתית, לתעשיות מזון מתעללות, ונאלץ לחיות על תרופות ולהשתמש בכל ה"משאבים" שמדינות מציעות לו מאחר וזה כדאי לבעלי ההון העושים יד אחת עם הפוליטיקאים. הממסדים המסורבלים והמיותרים של דת ומדינה המרפדים אלה את אלה, סגירת הברזים לשירותי החינוך הבריאות והרווחה עם הרבה סיסמאות מעוורות עיני ההמונים, שכל תכליתן לשמור על המצב הזה (וגרוע ממנו) לנצח.
עוד "גורמים מזהמים" המסייעים לקיצור תוחלת (ואיכות) החיים:
לחץ !! – מרביתנו חשופים יותר מידי לחדשות לא טובות (שזה 95% ממה שמשדרים בערוצי החדשות במדיה). הרבה מידי פעמים ביום ובעוצמה גבוהה מידי
מים מזוהמים ברעלים בהנחיית משרד הבריאות – "הפלרה" הם קוראים לזה
כימטריילס – מרססים אותנו במתכות כבדות – השבוע האחרון היה עמוס במיוחד
תהיו בריאים ותשמחו.
כי מצפון תפתח הרעה…..האם יש מודעות לעיניין מה קורה בלבנון…???
הרי זה יגיע אלינו בדרך הים, ממש מזעזע…..
http://www.dw.com/en/lebanon-garbage-crisis-threatens-to-pollute-mediterranean/a-36234663
הכול נכון וצודק, אבל הכותרת נבזית משום שמשווה בין טרור שמכוון לרצוח אזרחים בכוונת מכוון לבין שאר מקרי המוות שנובעים מבורות, חזירות והפקרות אבל לא מכוונת מכוון לרצח. עדיף היה לכתוב את המאמר מבלי שום קשר וקישור לטרור שהוא סוגיה שונה בתכלית השוני.
המאמר הוא על סכנת מוות. למה להוציא את הטרור מהמשוואה? נהפוך הוא. פעמים רבות אנשים מתייחסים לטרור בפחד מוגזם, כאילו הוא מסוכן במיוחד. המאמר הזה מראה שטרור הוא לא מסוכן במיוחד. ההפך, הוא מסוכן במידה מעטה מאד יחסית לגורמי מוות אחרים. לכן, אין סיבה רציונלית לפחד ממנו כל-כך, ולהתייחס אליו כאל כזו סכנה גדולה. הכוונה לא רלוונטית.
כל ענין הטרור לעבוד על הפחדים הלא מודעים שלנו וליצר תדמית של איום אדיר במקום שיש רק עכברים פחדנים וחסרי כח גברא.לכן הטרור על כל סוגיו מצליח והתוצאה היא תקציבי עתק שאנחנו מסכימים לשלם עבור בטחון מדומה.
שכחתם התאבדויות! מעל 400 בשנה
היה יכול להיות דווקא מעניין לקחת את תקציב הביטחון על סה"כ 60 מליארד שח ולחוקק חוק שפעם בשנתיים מורידים אותו בחצי, ואת שאר ה- 30 מיליארד מזרימים למשק בכל פעם בטיפול בבעיות אחרות , נניח חינוך , בריאות, תשתיות וכדומה. הבוסט שזה היה נותן למערכות שחלקן נמצאות בגסיסה היה יכול להיות מדהים . כמובן שבחיים זה לא יקרה , אבל כשעשוע אינטלקטואלי היה יכול להיות מעניין ללכת לחוקרי הכלכלה מדושני העונג ולבדוק סימולציות של הדבר הזה. התוצאות היו יכולות להיות מפתיעות. למשל אם נניח מזרימים חצי מליארד ש"ח נוספים למערכת הבריאות כמה המשק היה מרוויח מעלויות נלוות בחיסכון על הפסדי ימי עבודה , טיפולים יקרים וכדומה. האם מליארד ש"ח למערכות החינוך היה יכול לגרום למשק , נניח להרוויח 4 מליארד בהגדלת הפריון הייצרני ואיתם אולי תוספות סמויות שהמחקר הכלכלי לא מכיר כלל. האם שיפור וייעול תשתיות תחבורתיות חכמות היו מכפילות או משלשות את הרווח של המדינה במניעת טיפולים על פציעות, מוות ונזקים אחרים. יש כל כך הרבה דוגמאות חוץ ממניעת נזקי זיהום אוויר שניתן לחקור מה העלות תועלת עבור כל שקל שהמדינה משקיעה ומה הרווח הצפוי מכך, אך ספק אם המדינה משקיעה אחוז אחד של מחקר ופיתוח בתחומים האלה בהשוואה לתקציב הפנסיות שמוזרמות לאנשי קבע בדימוס בפנסיה תקציבית.
הדרך הכי טובה להרוג אנשים היא להמשיך לשווק בשר!
גם גורם לזיהום אוויר, גם השמנה, וגם לפעמים הוא מעושן.
כל כך לא מגניב לחיות בריא.
חברתית אתה גוסס אם אתה לא מעשן, אוכל פיצות וסטקים, צופה בספורט כל היום ונוהג כמו חרא.
בני אדם לא חושבים באופן רציונלי.
דבר דומה קורה בתחום האנרגיה. אם מסתכלים על כמות האנשים שנהרגו או חלו בעקבות תקלות בתחנות אנרגיה גרעינית והפסולת שלה ומשווים אותה לנזקים של שריפת פחם דלק וכו' מגלים שהנזק הוא מזערי.
רק הפחד הלא רציונלי שלנו גורם לנו להמשיך לנשום עשן כל יום.
דבר נוסף זה שנזק מתחנות כוח פחמיות הוא נזק מצטבר לאורך שנים רבות, וזה כמו משל הצפרדע עם סיר המים החמים – אנחנו לא שמים לב.
לעומת זאת נזק של תחנת כוח גרעיני הוא מיידי – ולכן הפחד הגדול ממנו.
כל זה לפני שהזכרנו איכות חיים. לחיות עם מחלות, להיות עייף וחלש. כל הדברים הללו פוגעים באיכות חייכם.
ויודעים מה? זה כולל את כל הסוכר. חודש אחרי שאתה מפסיק עם הסוכר התעשייתי, חוש הטעם שלך משתפר בעשרות מונים. ואם תנסו לתת ביס במוצר תעשייתי מפוצץ סוכר, פתאום אתה שואל את עצמך איך יכולתי? אם כבר לאכול שוקולד, אז רק אחד מעולה שלא רצחו עם סוכר כדי שתוכלו להבחין. לא רק במתיקות, אלא גם במרירות, במרקם, בטעם האגוזי. סוכר לוקח מכם אפילו את חוש הטעם.
יפה
מאמר חשוב. מתאבדים בישראל פי שלושה לפחות מקרבנות תאונות הדרכים
חשוב