CNBC, Fox News ה- Washington Post ונוספים – היו בין כלי התקשורת המכובדים שלא היססו לצטט דו"ח של "מומחה" שמעולם לא היה קיים, רק כי כנראה תמך באג'נדה שהם מובילים. מי שעומד מאחורי הדו"ח הוא ה"עיתונאי העצמאי" וה"מומחה לההלוואות סטודנטים ", בשם דרו קלאוד. קלאוד, תואר כמייסד אתר " The Student Loan Report", שם פורסם הדו"ח. עוד סופר עליו שהוא עיתונאי ש"רוצה להעביר את האנרגיה היצירתית שלו לתחום חדשותי עצמאי וסמכותי".
קלאוד "חיבר" דו"ח הכולל סקר מופרך, שמצא שכ21% מהסטודנטים השתמשו בההלוואות שקיבלו ללימודים כדי לממן השקעה אחרת במטבעות וירטואליים. מספר פרשני כלכלה ובינהם הסופר הפיננסי ואיש הטלויזיה, דיוויד באך, קראו מיד לאחר הפרסום, להפסיק להשקיע כספים שהולוו עבור הוצאות חינוך לצורך רכישת מטבעות דיגיטלים. כלי התקשורת "Chronicle of Higher Education" היה היחיד שתוצאות הסקר נראו לו חשודות. ביום שלישי, כרוניקל פירסם דוח שמוכיח שקלאוד הוא "בדיה, המצאה במשך כל הזמן מטעם " The Student Loan Report". הוא גם הצביע על כך שהכתב שלא קיים "התכתב באריכות עם עיתונאים רבים, שלח להם סיפורים והציע ראיונות בדוא"ל, שרבים מהם אף פורסמו".
הנחישות של כרוניקל אילצה את האתר שבו פורסם הדו"ח להנפיק הבהרה. נאט מתרסון, מנכ"ל LendedU, החברה שמנהלת את הדף, אישר כי "דרו קלאוד" שימש כ"שם משותף" של צוות האתר. קשה רק להסביר איך באתר שלהם הם לא היססו להציג תמונה שלכאורה שיכת לו. מתרסון התנצל אך עדיין לא גילה מי כתב את הידיעות תחת שמו של קלאוד. בינתיים, אתרי התקשורת המיינסטרים ניסו למזער נזקים. חלקם כמו "וושינגטון פוסט", מחקו את קישורים לאתר " The Student Loan Report". אחרים כמו זו של ה-CNBC פרסמו הבהרות על ידי העורכים. בפוקס ביזנס בינתיים בעיקר מתעלמים.
מה שמדהים בכל הסיפור היא הקלות הבלתי נסבלת בה ניתן להחדיר לכלי תקשורת מרכזיים פייק ניוז שנוצר על ידי פייק מומחים. ואם אותם כלי תקשורת מרכזיים מפרסמים דוחות של מומחים שלא קיימים, ניתן לדמיין כמה דוחות של מומחים קיימים כן מקבלים פרסום מבלי שכלל נבדק הרקע של אותו מומחה, ניגודי העניינים שלו, והכשרתו בנושא עליו הוא מדבר.
Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any suggestions?
An intriguing discussion is worth comment. I believe that you ought to write more about this subject matter, it might not be a taboo subject but typically folks don't talk about these topics. To the next! Kind regards!!
צנוע
"כלי התקשורת המכובדים שלא היססו לצטט דו”ח של “מומחה” שמעולם לא היה קיים, רק כי כנראה תמך באג’נדה שהם מובילים."
ה"אג'נדה" המדוברת היא שנאה כלפי מטבעות וירטואלים פרטיים על שום שהם מהווים אלטרנטיבה למטבעות מגובי אקדחים (פיאט).
לא רוצה לזרוק שמות ולהפנות אצבעות אבל יש גם אתרים בעברית שחולקים אג'נדה דומה.
המשעשע בכל הסיפור הזה שאם הסטודנטים אכן היו משקיעים במטבעות וירטואלים על חשבון מימון הלימודים שלהם (כפי שהאשים המומחה הלא-קיים) זאת הייתה השקעה הרבה יותר משתלמת.
היום ערכה של דיפלומה שווה פחות מנייר טואלט, נייר טואלט כמובן רך ועדין ומתאים לניגוב בעוד דיפלומה לא.
מומחה שלא נושא באחריות להשלכות "המלצותיו", לא טועם את האוכל שהוא מכין ומת מהרעל אם האוכל מורעל, לא שווה את האויר שהוא מבזבז.
מומחה ששוה להקשיב לו הוא מומחה שהיה שם ושרד. אנשים כאלה בד"כ לא נקראים או קוראים לעצמם מומחים ולא ד"ר, קוראים להם יזמים או סוחרים.
למשל: סטודנט שלקח הלוואה, השקיע בקריפטו והצליח, יש לו מה ללמד. סטודנט שלקח הלוואה ולמד כלכלה וקיבל תואר דוקטור, עדיף שישתוק
שיחרורון נולד לך ילד תאום ..מזל טוב. הייתם עושים משמרות פה בבלוג כדי שתוכל לנוח מידי פעם
Great minds think alike