תושבי שכונת אם המושבות בפתח תקווה גילו לפני כחודש שחברי קיבוצים משלמים רק 100 ש”ח על אותה חבילת ערוצים שכולנו משלמים עליה בין 250 ל300 ש”ח. כשניסו לפנות ל’יס’ כדי להשוות את תנאיהם לזה של חברי הקיבוץ, גילו שאף נציג לא חוזר אליהם. אז העלה ירון סטויצקי ממובלי המחאה פוסט בנושא, שקיבל מיד היקף אדיר של תגובות. סה”כ 1300 בתי אב בשכונת אם המושבות התאגדו ופנו יחד ליס.
בשבועות האחרונים המחאה התרחבה גם לערים נוספות ונפתח דף בפיסבוק שבו ניתן לראות את מספר המתנתקים בכל עת. בדף הפיסבוק ניתנת למתנתקים אפשרות להרשם ובכך לעדכן את כמות המתנתקים הכוללת בקישור כאן. עד כה התנתקו על פי הרישומים בדף למעלה מ1100 מנויים והנזק המוערך לחברות כתוצאה מכך עומד על כ-5 מיליון ש”ח בשנה. ביס ובהוט החלו מנגד בהשקת מבצעים חדשים כדי לשמר או להגדיל את מאגר הלקוחות.
למעשה מי שמוכן לוותר מעט על הנוחות אך גם לצמצם בו זמנית משמעותית את הוצאתיו, יכול לאמץ אלטרנטיבות חינמיות ליס והוט או כאלו שיגרמו לו לירידה דרמטית בהוצאות על התכנים. מדובר באלטרנטיבות שבחלקן ניתן לצפות בכל התכנים של שתי הספקיות ללא תשלום. עבור מתנתקים מתחילים הנה כמה מהחלופות המועדפות על נוטשי הוט ויס "הותיקים":
1. עידן פלוס – אתר שמכיל המון מידע, טיפים ומענה טכני לחיבור וטיפול בתקלות.
2. סלקום TV – כל המידע הנוגע לחבילת השידורים של סלקום, הזולה משמעותית לעומת זו של יס והוט.
3. קודי – תוכנה חינמית להזרמת תכנים מהאינטרנט בצורה נוחה. מס' קישורים מומלצים:
פורום קודי ישראל שמכיל המון מידע על קודי –קישור
מדריכים מצולמים וטיפים של גידי שחר – קישור
חשוב להבהיר שחלק מהתכנים החינמיים בקודי לא חוקיים כתוצאה מפגיעה בזכויות יוצרים, אך נתון זה נראה שלא מרשים כל כך את הישראלים. על פי סקר שפורסם בדמרקר נמצא שכיום כבר 66% מהישראלים מחזיקים במכשירים כאלו או דומים בביתם. מרבית האכיפה בישראל מתרכזת נכון להיום בעיקר נגד ספקי התוכן הפיראטי ולא נגד הצרכנים. לאלו שרוצים לצרוך תוכן חוקי יש אפשרות לשלם עבור חלק מהתכנים הנצפים.
4. נטפליקס – כל המידע הדרוש להתחברות לנטפליקס המשמש כשירות VOD מבוסס אינטרנט. את אתר נטפליקס ניתן למצא בקישור זה.
מי שרוצה להתקין קודי בלי בעיה ב5 דקות עם תוספות והכל בעברית כנסו לכאן ואל תבזבזו זמן בסרטון של שעה ועשרים דקות
http://www.hometheater.co.il/vt185692.html