צילום: Steve Jurvetson
"תארו לעצמכם שאתם מגיעים לחנות בלי ארנק, או חוטפים נקניקיה באצטדיון בלי לחפש מטבעות או את כרטיס האשראי שלכם כדי לשלם לקופאית" – כך תאר בתחילת החודש פאלי בהאט את המוצר המהפכני של גוגל הנמצא כעת בשלבי הניסוי הראשונים שלו. פאלי ,המשמש כמנהל מוצר בכיר בגוגל, מכנה את המערכת בשם: "hands free".
איך זה יעבוד? על פי פאלי, הארנק הדיגיטלי שמפתחת גוגל ישתמש בחיבורי Bluetooth ו- Wi-Fi, כך שיוכל להתריע ישירות לסמארטפון של המשתמש במידה שיעבור על יד חנות התומכת בטכנולוגית hands free. מה שהלקוח יצטרך לעשות כדי לשלם באותה חנות זה לעמוד מול המוכר ולהגיד: "אני רוצה לשלם עם גוגל" . הקופאי יבקש מהמשתמש את ראשי התיבות של שמו וישתמש בתמונה שהעלה לפרופיל האישי שלו באפליקציה כדי לוודא את זהותו. אחרי פעולת הזיהוי – יאשר הקופאי את העסקה.
פאלי חושף כי גוגל מקיימת כיום ניסוי בטכנולוגיה אפילו מרחיקת לכת עוד יותר, שבה ניתן יהיה לרכוש מוצרים מבלי להתעכב בכלל בקופה ,וזאת על ידי זיהוי ביומטרי של תווי הפנים. "בחנויות נבחרות, אנחנו בשלבים מוקדמים של ניסויים עם זיהוי חזותי, כך שאפשר יהיה לעבור דרך הקופה אפילו מהר יותר. תהליך זה משתמש במצלמה בחנות שתאשר את זהותך אוטומטית בהתבסס על התמונה שהוזנה לפרופיל שלך ב-hands free. כל התמונות שיקלטו על ידי מצלמות hands free ימחקו מיד" – מבטיח פאלי.
הארנק זמין עבור סמארטפונים של אפל או אנדרואיד והוא כבר מנוסה על מספר קטן של מסעדות באזור עמק הסיליקון הכולל את מקדונלד'ס ופאפא ג'ון.
סרטון הסברה של גוגל לHands free:
כמו בכל טכנולוגיה חדשה ומהפכנית שנכנסת לשוק, גם זו מעלה סוגיות חברתיות מורכבות. החשש הראשון הוא כמובן מאבדן הפרטיות. בעולם שבו הפרטים האישיים שלנו הפכו כבר מזמן לכלי מסחר בידי ענקיות האינטרנט, נראה כאילו פיתוח זה לוקח את הסוגיה הזו צעד קדימה. גוגל כבר היום יכולה לזהות את נתוני המיקום שלכם בזמן שאתם גולשים. היא יודעת גם איזה מוצרים אתם מחפשים דרך אתר החיפוש שלה. עכשיו היא תוכל לצאת מהעולם הדיגיטלי ולחדור ל"עולם האמיתי". שם היא תוכל לקבל מידע יקר ערך כמו מה קניתם, איפה קניתם ומתי קניתם. מידע זה יעזור לה כדי למקד את הפרסומות שהיא מספקת.
גם דרך זיהוי המשתמש תעורר כנראה התנגדות לא קטנה. אם זיהוי ביומטרי באמצעות טביעת אצבע מעורר היום חשש בקרב הציבור, סביר להניח שזיהוי ביומטרי על פי תווי הפנים במצלמות שיוכלו לעקוב אחרינו אונליין, יגדיל את החשש פי כמה. אמנם עד כה גוגל עשתה שימוש מסחרי בלבד בנתונים שאספה עלינו, אולם אין ערבון שכך ישאר המצב לנצח. ישנה האפשרות למשל שגופים אחרים פחות ידידותיים ישתלטו באופן חוקי או עברייני על המידע שגוגל מחזיקה. נזכיר רק שבעבר כבר נפרצו שרתי גוגל על ידי האקרים.
חשש נוסף נוגע לחופש שלנו. היום ניתן לבצע עסקאות חופשיות ממעקב כלשהוא באמצעות המזומן. אולם בעולם שנע במהירות מדאיגה אל עבר אותו היום שבוא יבוטל המזומן, לא מן הנמנע ש"האח הגדול" בדמות סוכנויות ביון, ממשלות או סתם גורמים עבריינים יוכלו להשתמש בטכנולוגיה זו על מנת לשלוט לחלוטין על חיינו הפיננסים, ופה ניתן רק להפליג עם הדמיון לתרחישים שעלולים להתפתח בעולם מסוג זה.
שאלה הנשאלת היא האם אתה מוכן בעיניים פקוחות לזרום ולהפוך לחלק פעיל במערכת גלובלית מתפתחת (שגם מפתחת במקביל מנגנוני הגנה פנימיים מתקדמים לא פחות) מתוך מודעות לסכנות (לקחת סיכון). מוכן להשתתף בניסוי? מוכן להשתתף בניסוי? כסף זה דבר מלוכלך 🙂 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3021323/This-money-needs-laundering-Scientists-reveal-thousands-bacteria-colonies-growing-dirty-coins-notes.html
“ידיים חופשיות” =Free Hands
Hands Free = ללא ידיים
Amazon is working on similar tech.