בעלת השליטה בבנק הפועלים – שרי אריסון. צילום מסך מתוך יוטיוב
אחרי תקופה ארוכה שבה נמנעו הבנקים הגדולים לגעת באיש העסקים הכושל, אליעזר פישמן, הוציא החודש בנק הפועלים בקשה לבצע צו כינוס נכסים נגדו. הבנק החליט על צעד זה בעקבות בקשה דומה שהגישה רשות המיסים נגד פישמן קודם לכן. על פי הודעת הבנק, פישמן חייב לו סכום חסר תקדים של 1.8 מיליארד שקל.
בכתבה שפרסם איתן אבריאל בדמרקר לפני כעשרה ימים הוא מעלה שאלות קשות בעקבות הודעת הבנק. "איך דבר כזה יכול לקרות?" שואל אבריאל – "איך הפועלים, הבנק הגדול במדינה, נותן לפישמן לנהל עסקים במשך 5–10 שנים בצורה שגורמת להצטברות חוב של 1.8 מיליארד שקל, מבלי שיתרחש משבר או אירוע מפתיע? האם אין בבנק קציני אשראי? האם הם לא יודעים לומר לעתים "די", ולקחת מידי החייב את הניהול כדי לעצור את הנסיקה של החוב?"
"מה בדיוק היתה מערכת היחסים בין פישמן לבנק הפועלים, שבגינה הבנק העמיד לו עוד ועוד אשראי, כאשר כבר ברור היה לחלוטין שרוב הכסף לעולם לא יוחזר?" כותב אבריאל. "אחרי כל כך הרבה שנים שעברו, ולאור כל השאלות שהועלו — גם בעיתון זה — קשה להימנע מהמחשבה שהנוהל הזה עשוי היה להימשך גם בעתיד, והוא הופסק רק בגלל ההחלטה של רשויות המס לבקש כינוס לנכסי פישמן — הליך שלא הותיר לבנק ברירה אלא להצטרף למהלך מחשש להעדפת נושים."
חשוב להדגיש, הכסף שהבנק הלווה לפישמן והפסיד יבוא על חשבון לקוחות הבנק, שיצטרכו לשאת בעלות ההפסד דרך עמלות גבוהות יותר או לחילופין ריבית גדולה על ההלוואות שלקחו או יקחו.
תהליך כינוס הנכסים עליו החליט הבנק, בהחלט יכל לשפוך אור על הקשרים הנסתרים והחשודים בין אריסון, מנהלי הבנק ופישמן, אלא שאז התקבלה הודעה מפתיעה. הבנק הודיע כי מינה את עו"ד פיני רובין לכונס הנכסים מטעמו. בפנייה דחופה של עמותת צדק פיננסי ליועץ המשפטי לממשלה, למפקחת על הבנקים ולראש רשות המיסים, נחשפים המניעים לכאורה לצעד זה. כך נכתב בפנייה:
"עו"ד רובין משמש, בין השאר, עורך דינה של גב' שרי אריסון, בעלת השליטה בבנק הפועלים. מן הסתם הוא מקורב גם לראשי הבנק אשר היו מעורבים במתן האשראי למר פישמן, בסבירות גבוהה ברשות ובסמכות מבעלת השליטה…קירבה זאת שבין עו"ד רובין לבין האחראים לכאורה תמנע בסבירות גבוהה ירידה לחקר האמת, להבנת הכשל, לשידוד המערכות הדרוש, ולהיפרעות אישית ממי שגרם נזק לבנק – ובמשתמע תזיק לכינוס הנכסים האופטימלי בתנאים הנתונים…ההיסטוריה התעסוקתית שלו (עו"ד רובין נ.ה) מצביעה על אפשרות של ניגוד עניינים חריף בין היותו כונס נכסים המשרת נאמנה כקצין בית המשפט לבין הלקוחות אותם הוא ייצג ומייצג. כידוע – לא מעמידים אדם בניסיון שאינו יכול לעמוד בו".
פנייה דומה נעשתה על ידי התנועה לאיכות השלטון.
במילים אחרות – הפועלים ואריסון ממנים גורם מטעמם לטפל בחובות של פישמן, כך שיוכל לקבור לכאורה כל בדל אשמה, אם קיים כזה, כנגד התנהלותם בפרשה. ניתן רק יהיה לראות כיצד ישיבו המפקחת על הבנקים והיועמ"ש לבקשה. האם שוב יעדיפו שקט תעשייתי על פני האפשרות להסתכסך עם אחת הנשים החזקות במדינה?
זה העניין!!!
סגירת החוב לא תבוא על חשבון הלקוחות.
הבנק, בו במקום, ימכור נכסים בשווי הנזק.
בשביל זה יש את נגיד בנק ישראל!
הגיע הזמן שהבנקים יבינו שהם בסך הכל כספת! כלבי שמירה של הכסף שמעולם לא היה שלהם!
הם עובדים איתו, מפסידים אותו, וקורעים את זה שנתן להם לשמור על הכסף.
שום נסיון. הושלם בהצלחה מרובה….
נקווה שהשופט ייענה לקריאה הציבורית, וימנה כונס אובייקטיבי ואחראי.
אסור לקשרי ההון האלה להמשיך לנהל את הכסף שלנו, זה מוביל לאסון.
לא כזה מסובך.
מדובר באדם שהיה ועדיין מעורב בתעלומות מפוקפקות הקשורות לבכירי הממסד.
אין שכבת הנהגה אותה הוא לא טימא.
אני רק אניח את זה כאן:
http://rotter.net/forum/gil/19329.shtml#1
ובקיצור- הבחור היה חשוד שנים כסוכן [כפול ]של הרוסים שסיפקו לו מספיק תחמושת על כל בכירי השלטון עמ לסחוט אותם.פלא שמשתיקים אותו באשראי אינסופי?
ולשומע -ינעם..
קישור קצת יותר מפורט:
http://www.the7eye.org.il/183908
נותנים הלוואה > הלווה רוכש שרותים ועסקים מדירקטור בגוף נותן ההלוואה > הלווה לא יכול להשיב את ההלוואה > הכסף עבר לדירקטור באופן חוקי דרך לווה "קש"
מה לא ברור ?
מלבינים את עצמם בהון
כושל בן כושל
האמת אולי לא כזה איש עסקים כושל. הרי הוא הצליח לשמור את הרווחים לעצמו ולזרוק את ההפסדים על הציבור