תור ארוך של אנשים השתרך מחוץ לדלתות בית המשפט Southwark Crown בלונדון בשבוע שעבר. אותם אנשים המתינו בסבלנות כדי לחזות במשפט ראשון מסוגו שנערך לבנקאים החשודים באחריות חלקית למשבר הבנקים של 2008. המשפט התקיים לאחר דחייה של כמעט שנתיים בתיק השחיתות לכאורה בהיקף של 35 מיליון ליש"ט (46.5 מיליון דולר).
בין הממתינים היתה גם ניקי טרנר, שעסק הוצאת המוזיקה שלה, "קפה זנית", חווה את מותו טרם זמנו. טרנר טוענת שהעסק שלה קרס כתוצאה מעצת אחיתופל שקיבלה מסוכנות ייעוץ שהיתה חלק מתרגיל הונאה שביצע בנק HBOS. המשכנתא שרבצה עליה, שמומנה גם היא באמצעות HBOS, הסתיימה בעיקול בית העסק.
ששה אנשים עמדו על דוכן הנאשמים בבית המשפט ביניהם מנהל בכיר בבנק HBOS לשעבר, מרק דובסון. HBOS התמוטט בשנת 2008 ונרכש על ידי בנק לוידס בגיבוי המדינה.
דובסון מואשם בפעולות הונאה על חשבון לקוחות עסקיים קטנים של הבנק. הנאשמים כוללים בין היתר גם את הבנקאים דיוויד מילס ומיכאל בנקרופט, וכן את נשותיהם, המואשמות במתן כספים ו"מתנות רבות בעלות ערך רב" למנהלי HBOS בתמורה לטובות הנאה.
דובסון עבד בסניף רידינג של HBOS. נטען כי סניף הבנק הלווה בין השנים 2002-2009 כספים ללקוחותיו העסקיים הקטנים. דובסון הפנה את הלווים שהיו בקשיים ל'סוכנות הייעוץ לפיתוח' של דיוויד מילס כדי שינהל להם את הכספים. בפועל מרבית הכספים שעוד נותרו להם "נשאבו" לידי מילס באמצעות שורה של עמלות גבוהות שגבה מהם. לבסוף כשהפכו הלקוחות לחדלי פרעון עיקל להם הבנק את נכסי העסק שלהם.
נשותיהם של מילס ובנקרופט מואשמות בסיוע לבעליהן להסוות את כספי ההונאה על ידי הלבנתם במסעות קניות, טיולים ברחבי העולם ובמקרה של מילס, אף ביאכטה יוקרתית באורך כ-50 מטרים העוגנת באחד מנמלי הים התיכון.
Finally made it. Quite a queue to get in this morning pic.twitter.com/9l4b9ROrDy
— Ian Fraser (@Ian_Fraser) September 12, 2016
יש החוזים שמשפט זה יפתח שער למבול של תביעות דומות באנגליה כמו שקרה באיסלנד בתחילת העשור, אולם פעילים חברתיים סקפטיים לגבי הנחה זו. "שמונה שנים לאחר התמוטטות HBOS, הבנקאים הבכירים הראשונים המובאים למשפט פלילי בגין עבירות הונאה ומחדלי ניהול שהובילו להתמוטטות של 2008, עולים על דוכן העדים", סיפר לרשת-RT ג'ואל בנג'מין, פעיל בארגון "Move your Money" למען בנקאות הוגנת. "הסיבה לכך שנדרש זמן כה רב להביא את הונאת 'HBOS רידינג' בפני שופט היא קומית ומשקפת את חוסר יכולתן המתמשך של רשויות באנגליה לחקור ולתבוע הונאות צווארון לבן בתחום הבנקאות בארץ הזו" – הוסיף בנג'מין.
פרשת השחיתות לכאורה נחשפה על ידי משטרת THAMES VALLEY לאחר שנתיים של מבצע חקירות שכונה "הורנט". החשודים נעצרו בשנת 2010 וכתב האישום הוגש נגדם בשנת 2013. המשפט אמור היה להתחיל בינואר 2015, אולם נדחה למועד מאוחר יותר בתחילת שנה זו, ולבסוף מתחיל רק עתה. רשימת ההאשמות כוללת הונאות מסחר, הלבנת כספים, קשירת קשר לשחיתות ושוחד. "הרשויות חייבות לתהות לפשר העיכובים הבלתי מתקבלים על הדעת בהבאתם לדין של מבצעי הונאות הבנקים, ולגבי המחיר האישי שהם גובים מקרבנות ההונאה, שחייהם נהרסו והם מבקשים צדק ופיצוי במשך שנים ארוכות לאחר שהפשעים הנטענים בוצעו", סיכם בנג'מין.
לדויד איד יקר.
אם כבר מבזבזים מקום באתר קצת יותר רציני ונבנים כלכלית על פושט רגל סידרתי ,נוכל,גזען וסתם בהמה אז כבר עדיף לקרוא את ישראל היום ולא לטרוח להבין מאמרים של הכלכלה האמיתית.
ולעניננו,מתי יגיע יום הדין לבנקאינו הדגולים ,כנראה לא רק מ"בנק לאומי", שבגין נוכלותם בארה"ב נאלצנו לשלם קנס ענקים על לא עוול בכפנו.אולי ההסבר לכך נעוץ במאמר על מספר הפסיכופטים בקרב מנכל"י הפירמות.
יש לקוות שעתה עם כניסתו של דונלד טראמפ לנשיאות בארה"ב, יוסר גם שם המחסום המשפטי והלחצים הבנקסטרים שהופעלו על הנשיא חוסיין שבגינם הפך פיון שלהם ושל התאגידים המושחתים. דונלאד טראמפ שכבר הוכיח שאינו חושש מהבנקסטרים וגורותיהם יוכל להביא לשינוי המיוחל. ומי יודע, אולי, רק אולי, אף לחולל את הרפורמה המוניטארית המיוחלת.
הגיעה הזמן לקחת מהם דוגמא ולטפל במקבלי התספורות במיליארדים והמעניקים שכר מיליונים לעצמם בשל תפקידם לדאוג לכספי והשקעות הציבור, כך המקורבים להון הציבורי והלאומי סבורים שלהם הזכות והחובה לקבל שכר עתק אפילו שכר של 2.5 מילון ש״ח בשנה לשיטתם זה גזל ופגיעה לא הוגנת בשכרם ה״צנוע״ , כך בעלי ההון והממון הופכים את היוצרות, לשיטתם כל שאר העובדים יכולים להסתפק בשכר עבדים ולשתוק , קפיטליזם חזירי הוא כשל כלכלי , מוסרי וערכי שחייב להפסק
פארסה לבידור קהלי המחאה והשינוי המוניטרי בבריטניה.
to appease -פיוס דעת המודעים לפשעי הבנקסטרז נגד האנשים, האנושות והכלכלה הבועתית.
הראייה כפי שנטען,הינה משך הזמן הארוך להדהים והבלתי סביר ביחס לפשע פלילי ואו הונאת פונזי סדרתית בסד"ג שכאלו,ואכן,אמצעים של אירועים ראוותניים בעלי סבירות נמוכה,תוך שימוש באבסורד (הבאה למשפט תוך שימת החוק ללעד ולקלס לאחר כמעט עשור*),נוסנס והומור ציני בבחינת"" הינה מתקיים משפט"",המתאימים כולם לפארסה כמיטב המסורת הבריטית של אצולת ברוני הממון.
לצערי הכל כנראה הבל הבלים. הבנקאים האיסלנדים שוחררו מהכלא אחרי זמן קצר יחסית והרבה לפני תום מועד השחרור המקורי. וולס פארגו נקנס בגרושים (יחסית) עבור הונאת ענק של לקוחות ובארץ כולם יודעים מה קרה למנהלי בנק לאומי אחרי שביצעו הונאת הענק – כלום.