“וינקלווס ביטקוין” היא קרן סל (ETF) שאמורה היתה לאפשר למשקיעים לעקוב אחרי מחיר הביטקוין מבלי להחזיקו. הקרן היתה אמורה לקחת על עצמה את כל הכאב ראש שכרוך בתהליך הטכני המסובך יחסית של ניהול מטבעות הביטקוין ולאפשר למי שרוצה להחזיק במניות הקרן, שיגובו בביטקוין שהקרן תרכוש. ה-ETF היתה אמורה למעשה לספק למשקיעים דרך קלה להוסיף ביטקוין לתיקים שלהם.
לאחר שנים של דיונים הרשות לנירות ערך האמריקאית (ה- SEC) החליטה בסוף השבוע לדחות את אישור הפעלת הקרן. הסיבה הרשמית: המטבע הדיגיטלי מסוכן מידי מעצם כך שאין עליו רגולציה. האחים ווינקלוס, המוכרים בעיקר עקב טענתם שהפיסבוק הוא בכלל רעיון שלהם שנגנב על ידי מארק צוקרברג, לא התייאשו."אנו שומרים על אופטימיות ונותרים מחויבים להביא את הביטקוין לשוק. אנו מצפים להמשך העבודה עם ה-SEC. התחלנו את המסע שלנו לפני כארבע שנים ואנו נחושים לסיימו בהצלחה. אנו מסכימים עם ה-SEC שרגולציה ופיקוח הם חשובים לבריאותו של כל שוק באשר הוא ולבטיחותם של כל המשקיעים" – הגיבו השניים. בעקבות ההחלטה צנח מחיר הביטקוין בכקרוב ל20%, אך מאוחר יותר עלה מחירו והתיצב על יותר מ1150 דולר.
אחת הפרשנויות ברשת CNBC גרסה שהSEC דחה את פעילות הקרן מהחשש שמערכת הביטקוין עצמה לא תוכל להתמודד עם הנפח העצום של העסקאות שהיו צפויות להתרחש אם הקרן היתה נכנסת לפעילות.
כך או כך הסיפור רחוק מלהסתיים. שתי קרנות סל נוספות שעוקבות אחרי מחיר הביטקוין אמורות להבחן בקרוב על ידי הSEC. הקרנות הן בעלות מאפיינים שונים מאלה של התאומים וינקלווס, כך שיש סיכוי שההחלטה במקרה שלהן תהיה שונה.
מעמד הביניים בארץ חייב להתאחד ולייצר מטבע מבוזר לצורכי מסחר פנים ובכך להתנתק מציפורני הבירוקרטיה הממשלתית והחונטה הצבאית שחולבות את לשדנו.
ברגע שרשות מקומית אחת תסכים לקבל תשלומי ארנונה ,אפילו חלקיים,באותו המטבע, הסכר ייפרץ ונוכל להפטר מהשקלים העלובים הללו הנתונים למניפולציות בלי סוף שאיכשהו תמיד לרעתינו
כמו שאמר מורנו ורבינו שלית״א
Andreas M. Antonopoulos:
"If you measure bitcoin's success by the approval of the incumbent and obsolete industry it replaces, you're doing it wrong"