הדמוקרטיה הלאומית, זו שמגבה את שליטתה בעזרת מונופול המטבע הלאומי וזו שמקדשת את חופש הבחירה וחופש הביטוי, הפכה לכלי האופטימאלי לשליטת התאגידים.
התסריט שאותו אנחנו חיים הינו זה שבו השלטון הוא דמוקרטיה לאומית והשליטה היא כלכלת תאגידים. התוצאות של זה הן לאומנות קיצונית מחד והשתלטות תאגידית על חיינו נוסח מתווה הגז מאידך. בדמוקרטיה הזו מנהלת בנק יכולה להשתיק פעיל חברתי שיוצא נגדה מילולית וקורא לה גנבת אל מול בנותיה, בשעה שמערכת אכיפת החוק בשליחותה של אותה מנהלת יכולה להכנס לבתיהם של אזרחים בהעדרותם ולחטוף מידי ילדיהם את המחשב שקיבלו מתנה מהסבתא.
בסרט הזה שליטת התאגידים מושגת על ידי שלטון נבחר של נציגי ציבור שעם בחירתו מחזיק את המפתחות לכספת של כולנו, כאשר היכולת של אותם אנשים להבחר תלויה בתרומות של תאגידים למסע הבחירות שלהם.
לעומת זה שלטון תאגידים במהותו הינו הפרדה ברורה בין מטבע לטריטוריה. במצב כזה המטבעות הלאומיים יהיו רק אופציה אחת משלל מטבעות אקס טריטוריאלים ,שיונפקו באופן חופשי בשוק החופשי, ויתחרו על ליבו של המשתמש (הצרכן). בשוק חופשי של מטבעות כל אחד או כל תאגיד יוכל להנפיק מטבע משלו ולהעניק לו את ערך העבודה שלו. המטבע שישרת טוב יותר את המשתמש יזכה ליותר משתמשים.
המשתמש שיקבל את השירות יבחר בתאגיד שיספק לו את השרות המטבעי הטוב ביותר. שירות מטבעי לא יסתכם רק ברכישת אותו מוצר שייצר התאגיד עם המטבע שהנפיק, אלא גם באפשרות לקבל בעבור אותו מטבע שירותים חיוניים נוספים כמו בריאות, חינוך ורווחה הוגנים ויעילים. לכן בשלטון תאגידים יהיה לתאגיד אינטרס לקחת אחריות ולדאוג גם לאספקת תחומים אלה שישולמו במסגרת המטבע שינפיק, וזאת במטרה לגרום ליותר משתמשים להשתמש באותו מטבע ובכך להעלות את ערכו. גם הממשלה תוכל להנות מתהליך זה – ככל שיותר יעדיפו את השירותים שינתנו במטבעות התאגידים, כך ירד הנטל הממשלתי מהמימון של אותם שירותים ומכאן גם הצורך לגבות בעבורם מיסים.
חופש הנפקת מטבע ושלטון תאגידים משמעותו גם אי כלכליותה של מלחמה – מונופול המטבע הלאומי כיום שואב את כל כוחו מהקונפליקט הטריטוריאלי ומהאינטרסים המנוגדים, ומעצים כוחו על ידי השתלטות וניצול משאבים לאומיים של טריטוריות מוחלשות. בנוסף שלטון תאגידים ימנע גם את השליטה התאגידית -שליטה שנוצרה היום בגלל ממשלות שמאפשרות לתאגידים לשלוט באופן בלעדי ביצירת ובחלוקת המטבע הלאומי, ובכך נותנים להם כוח כלכלי והשפעה פוליטית עצומה.
היום אולי עוד קשה מדי לעכל את המהלך הזה, אבל הוא יושב על קצה הלשון וההבדל העצום בין שני הקצוות שלו הוא הבדל לשוני קטנטן: שלטון-שליטה.
נילי לרנר היא מומחית בהקמת מערכות מטבע מוצפנות