4 שנים אחרי קריסתה של בורסת הביטקוין הגדולה בעולם mt.gox, נפרצה אחת הבורסות הגדולות במדינה למטבעות הקריפטו. מטבעות מסוג NEM בשווי 400 מיליון דולר נעלמו. NEM הוא המטבע הקריפטו העשירי בערכו בעולם. הוא מבוסס כמו ביטקוין על טכנולוגית הבלוקצ'יין. ההבדל הגדול בין NEM לביטקוין, שהוא ידידותי לסביבה ולא מצריך שימוש מופרז בחשמל, כפי שהביטקוין צורך לצורך תחזוקת הפעילות שלו.
בורסת קוינצ'ק היפנית יצאה לתקשורת אחרי מספר שעות מורטות עצבים שעברו משקיעיה והודיעה ש500 מיליון מטבעות NEM נעלמו. לטענת ראשי הבורסה הם יודעים לאן נשלחו המטבעות וינסו לקבל אותם בחזרה במסגרת חקירה שהם מבצעים. כרגע נראה כי משקיעי הNEM בבורסה יאלצו לשכוח מהמטבעות. על פי הפרטים הפורץ או הפורצים רוקנו במשך 8 שעות באין מפריע את מאגר המטבעות עד שאנשי הבורסה היפנית עלו עליהם. עם הגילוי הופסק המסחר בבורסה בכל מטבעות הקריפטו מלבד הביטקוין.
מדובר בפריצה הגדולה ביותר לבורסת מטבעות קריפטו מאז השקתו של הביטקוין ב-2009. מקרה גניבה בסדר גודל דומה התרחש בעבר גם הוא בבורסה יפנית, אז נגנב ביטקוין בשווי 450 מיליון דולר בבורסת הביטקוין הגדולה בעולם דאז Mt. Gox. בעקבות כך הבורסה פשטה את הרגל.
מחקר, בשם "מניפולציות מחיר במערכת הביטקוין", שפורסם בכתב העת האקדמי Journal of Monetary Economics חשף כי כחלק מהניסיונות של מייסד Mt. Gox מארק קרפלס להסתיר את הפריצה שאירעה ב־2011, הוא יצר יוזרים פקטיבים שלמעשה יצרו ביקוש מלאכותי לביטקוין ויצרו מראית עין של פעילות רבה באתר. בפועל קרפלס או מי משותפיו, רכשו ביטקוין ורשמו בתמורה בחשבון המוכרים סכום כסף פקטיבי. בבורסה היפנית ניסו ליצור אשליה של עומס פעילות באתר, ולהשתמש בו כתרוץ לכך שהבורסה לא מספיקה ומצליחה לטפל במשיכות הכספים, שהתברר בדיעבד שלא קיימים. המטרה היתה למשוך זמן יקר עבור הבורסה. כאמור זה לא עבד.
חשוב לציין כי כל הפריצות שהיו עד כה – בוצעו בגלל מחדל אבטחתי של הבורסות הסוחרות במטבעות וירטואלים ולא בגלל פרצה במערכת הביטקוין עצמה.
אם אתה לא שולט במפתח הפרטי – זה לא שלך.
זה הMINDSET. מי שלא מוכן לקחת אחריות על המפתחות שלו, עדיף שלא יתקרב לקריפטו (או שישתמש בשירותים מבוטחים)
הערת צד: NEM הוא יותר דומה ל ICO . כל המטבעות נוצרו מראש (כלומר, אין את התהליך המורכב של גדילת הרשת שיוצר ביזור ואבטחה). בנוסף, אין כריה כמו בביטקוין יש delegated proof of stack שהיא שיטה נחותה מבחינת אבטחת הרשת (כיון שלא נדרשת השקעת אנרגיה או משאבים חיצוניים למטבע)