פלטפורמת תשלום מיידית הפועלת לאורך כל ימות ושעות השבוע תאפשר העברות כספים בתוך שניות בין אנשים או חברות. הכל יתבצע תוך שימוש בארנק אלקטרוני (אפליקציה ששומרת את הכסף) לביצוע עסקאות מאדם אחד למשנהו ומחברה אחת לאחרת. מציאות עתידנית זו היא חלק מתכנית שהציג ביום רביעי נגיד הבנק המרכזי של איחוד האמירויות, עבד אלחמיד סעיד, במסגרת הפסגה הטכנולוגית הפיננסית "פינטק אבו דאבי".
הכנס נערך שעות בודדות בלבד אחרי ההכרזה על הקמת צוות ממשלתי בשם "דובאי ללא מזומן". בצוות יהיו חברים נציגי משרד האוצר, ועדת החקיקה, מחלקת דובאי החכמה, מחלקת הכלכלה של דובאי, משטרת דובאי, לשכת המסחר של דובאי, המרכז לביטחון כלכלי בדובאי ומחלקת התיירות והמסחר בדובאי. מטרת הצוות היא לייצר תכנית שתבטל את הצורך במזומן ותציב אלטרנטיבה מתקדמת של מערכת אמצעי תשלום בטוחה וידידותית למשתמש, תוך כיסוי כל מגזרי הפעילות בתחום. הצוות הממשלתי יצטרך לעמוד במשימה מאתגרת במיוחד שכן תאריך היעד להחלת התכנית נקבע לעוד שלוש שנים לכל היותר.
בכנס אחר שנערך באוקטובר בדובאי שדן בהאצת הצמיחה של הכלכלה נטולת המזומנים באמירויות, נחשף שבשנת 2019 כמות השימוש במזומן מסך כלל עסקאות התשלום שביצעו הצרכנים באמירויות היה מהנמוכים בעולם. רק 19 מדינות בעולם רשמו שימוש נמוך יותר במזומן. בכנס הוערך כי רק 27% מכלל התשלומים במדינה יהיו במזומן עד שנת 2025. מחקר שנערך על ידי חברת ויזה בכנס העלה כי התועלת הכלכלית שתפיק דובאי בשנה מהמעבר לכלכלה ללא מזומן תסתכם ב 2.2 מיליארד דולר. 200 מיליון דולר מסכום זה יתגלגל לצרכנים, 1.5 מיליארד דולר לעסקים פרטיים וכחצי מיליארד לגופים ממשלתיים.
לא ברור האם מערכת תשלומים זו, כפי שמתכוונת דובאי להשיק, תכלול גם ייצור מטבע דיגיטלי מטעם הבנק המרכזי בדומה ליואן הדיגיטלי, שעליו הבנק המרכזי בסין החל בביצוע פיילוט השנה ב4 ערים.
נושא צמצום או חיסול השימוש במזומן הוא נושא שנוי במחלוקת שהפך ל"נושא חם" בכל העולם, כשהמטרה הרשמית במרבית המדינות היא להלחם בהון השחור ובטרור. הנושא מעלה סוגיות בנושא חופש הפרטיות כך שכל אזרח יוכל לעשות עם כספו עסקאות (גם שאינן פליליות) מבלי שיהיה על כך מעקב של השלטונות. הוא נוגע גם לאלו שלא רוצים להיות תלויים בכרטיסי אשראי או כאלה שאין להם חשבון בנק. הוא נוגע בנוסף לעסקים קטנים שמשתמשים במזומן כדי להמנע מתשלום עמלות מנופחות לחברות האשראי, ולאוכלוסיות מוחלשות שמשתמשות במזומן רק כדי לשרוד את החודש.
המערכת ללא מזומן אותה יוזמת ממשלת האמירויות תהווה בוודאי אבן בוחן עבור שאר מדינות העולם שיעקבו אחרי תפקודה וההשלכות החברתיות שתהיינה בעקבותן. אם זאת – לאור הקשיים שצוינו ספק אם תתקבל בקור רוח גם במדינות אחרות כפי שהיוזמה מתקבל בקרב האמירתים.
חוץ מעניין ריכוז המידע בידי השולטים במערכת כזו,
יש גם אפשרות שהם יחסמו את השימוש במערכת לאלו שאינם "עומדים בקריטריונים" מסויימים, או שאינם "משתפים פעולה".
…במילים אחרות, הקטנת החופש של האזרח הפשוט למינימום ופוטנציאל לניצול טוטאלי = עבדות!!! גלוייה לחלוטין או סמוייה חלקית, (כפי שיש הטוענים שמתקיים כבר עכשיו).
הפיתרונות קיימים:
מהמשך שימוש במזומן וסירוב חלקי או מלא להשתמש במערכת החדשה, עד יצירת מערכות עצמאיות מקבילות – מזומנים או אלקטרוני – וכל מה ש"באמצע"… וסירוב חלקי או מלא להשתמש במערכת החדשה 🙂
eKQVcXRv
1
מערכת כזו פירושה שכל מעבר כסף יהיה שקוף לחלוטין בפני הרשויות.
יש המון הברחות שם ועסקאות מול איראן,לוב ותימן שזה הסיוט שלהן.
לא נראה לי שזה יקרה.
the new sub case is beefier
המטבע של פייסבוק מתחיל בינואר הקרוב
the glidelock adjustment is amazing
קנו ביטקוין
זה תהליכים שקורים אין דרך להימנע מזה אבל מה שבטוח שכל שלב קורה בזמן המתאים שלו