צילום מסך מתוך סרטון תדמית לקניון TLV
אני מודה שאני משתייך לקבוצה לא גדולה מידי של אנשים שאלרגים למרכזי קניות. בדרך כלל אני הולך למקומות האלה רק במצבים של "אין ברירה". לולא מקרה אחד כזה בחגים בו חיכה לי מוצר שהייתי חייב לאסוף, לא הייתי מודע לקיומו של עוד קניון ענק שקם וצץ לו במרכז תל אביב. אני מדבר על שטח מסחר בן 32 אלף מ"ר עמוס חנויות אופנה ושמו בישראל: "קניון TLV". האמת שכשנכנסתי אל תוך המקדש הצרכני הזה השאלה הראשונה שעלתה לי בראש זה למה צריך את כל הדבר הענק הזה?
קניון TLV קם ליד מרכז אופנה כושל אחר הנמצא מרחק דקה ממנו במתחם שרונה. לא צריך להיות גאון עסקי כדי לנחש שמרכז נוסף באותו אזור, לא יגדיל את סיכויי הצלחתו. תוסיפו לזה גם מרכזי קניות דומים שאפשר למצוא במרחק נסיעה קצר משם בקניון עזריאלי בת"א, קניון עזריאלי בגבעתיים, קניון עזריאלי ברמת גן, קניון לא עזריאלי בדיזנגוף סנטר, בגן העיר, במתחם התחנה ועוד…ותעלה לכם השאלה: מה עבר על גינדי ולריבוע הכחול שנכנסו למיזם הזה? אחרי הביקור בקניון ניגשתי לדוחות כדי לבדוק את מצב הקניון. גובה ההפסדים הפתיע אפילו אותי למרות שלא היו לי ציפיות מיוחדות ממנו. מסתבר שהקניון, פחות משנתיים לאחר שקם, כבר גרם להפסדים של 140 מיליון שקל לבעליו. מחירי השכירויות ירדו בו פלאים ואפילו נמצא שבחלק מההסכמי השכירות לא ננקבו דמי שכירות חודשיים בכלל, מה שמעיד על גודל הבעיה של בעלי הקניון.
אבל גם אם חשבתם שאחרי הכרטיס הצהוב שהניפו הצרכנים ליזמי הנדלן והמממנים הגדולים (חלקם מכספי הפנסיה שלנו), הם למדו לקח ועכשיו נזהרים, אז שימו לב לנתון הבא: בתקופה הזו ממש ברדיוס של רק כמה קילומטרים בודדים מקניון TLV נמצאים בשלבי תכנון ובנייה לא פחות משמונה מגדלי ענק שיכילו בסך הכל למעלה ממאה אלף מ"ר של שטחי מסחר. אחד מהם מכיל קניון נוסף לאופנה הידוע בשם "עזריאלי שרונה", והוא ממוקם מרחק של 10 דקות הליכה מקניון TLV.
האבסורד הולך וגדל כשמבינים שכל זה קורה בזמן שהקניונים בכל העולם הופכים לזן נכחד ככל שקניות האונליין מתחזקות. מעניין להסתכל בעניין הזה על ארה"ב. שם לפי דו"ח שפורסם בסופ"ש מטעם WSJ, מחיר השכירות הממוצע לקניונים ברבעון השלישי ירד ב -0.3% ל -43.25 דולר למטר מרובע. זאת לעומת 43.36 דולר ברבעון השני. לפי חברת המחקר רייס, זו הפעם הראשונה שהמספר הזה יורד באופן רציף מאז 2011. במקביל, שיעור השטחים הפנויים בקניונים האמריקאיים נמצא בעלייה, והגיע ל -9.1% ברבעון השלישי מ -8.6% ברבעון השני. זהו הנתון הגבוה ביותר שנרשם מאז הרבעון השלישי של 2011.
העניין שב2011 הנתון הזה הגיע במהלכו של שפל כלכלי גדול. קשה להגיד שכיום המצב הכלכלי בארה"ב דומה לזה שהיה לפני 7 שנים. שוק המניות כיום שובר שיאים, אחוז האבטלה הוא הנמוך ביותר שנרשם ב50 השנים האחרונות, וגם אם אינכם מאמינים לסטטיסטיקות המיופות האלו, אי אפשר להתעלם שמדד אמון הצרכנים שפורסם בחודש שעבר היה הגבוה ביותר ב 18 השנים האחרונות. על פי כריסטיאן באס, אנליסט בקבוצת קרדיט סוויס, מתחילת 2017 עקף קצב סגירת החנויות שהיה בשיא המשבר הגדול ב2008.
העתיד של הקניונים נראה אפילו שחור עוד יותר כשמסתכלים על הדור הצעיר. לפי סקר של חברת התשלומים אדיין מ–2017, 93% מבני דור ה–Z מעדיפים לקנות באינטרנט במיוחד בכל מה שקשור לאופנה. לפי אחת ההערכות תוך עשור צפויים להיסגר חצי מהקניונים ומרכזי הקניות בערים בארה"ב. רשימת הרשתות שנפגעו הולכת וגדלה מחודש לחודש ובינהם ניתן למצוא שמות כמו מייסיס, סירס, דילרס, בסט ביי, סטייפלס, Kmart , ואחרות. לפי דו"ח של חברת המחקר בתחום הנדל"ן גרין סטריט אדוויזרס, יותר משני שליש מהקניונים בארה"ב רשמו ירידה במספר רשתות הקמעונות הארציות ששוכרות מהן ב–2018. .
בישראל עדיין אין אפשרות לרכוש מסניף אמזון מקומי, אבל לפי אחת הערכות גם זה יכול להשתנות בקרוב. אחרי שהקימה סניף בטורקיה בחודש שעבר, אמזון עושה קולות של מי שבוחנת כניסה לפעילות גם אצלנו. עוד לפני שכל זה קורה, כבר היום שיעור שטחי המסחר הריקים בישראל הכפיל את עצמו מ–3% ב–2011 ל–6% ב2017. תחשבו מה יקרה כשאמזון תהיה פה.
אבל מאחורי כל המספרים האלה עולה שאלה מעניינת במיוחד: לאיפה נעלמו כל הגופים שאמורים לרסן את הטירוף הלא עסקי הזה? הרגולטור, הלא הוא בנק ישראל, יצא בתחילת השנה באזהרה יוצאת דופן מפני החובות בהם נמצאים הקבלנים, אבל חוץ מלהזהיר לא נקט באף צעד. אזכיר כאן שהנגיד לשעבר סטנלי פישר טען בזמנו שנפילת הקבלנים עלולה להוביל מהר מאד למשבר כלכלי. אלו שאחראים לנו על הכסף, הבנקים והמוסדיים, ממשיכים לממן את חגיגת הנדלן הזו מכספנו רגע לפני שהיא מסתיימת, ואחריהם המבול. המחוקק, שר האוצר, הפך ליקיר הקבלנים בשנה האחרונה עם הצעות מוזרות שמתדלקות את בועת הנדלן כמו 90% משכנתא. הוא לא רוצה לעצור את החגיגה הזו במשמרת שלו כי אוטוטו יש בחירות וששר אחר כבר יתמודד עם ההשלכות החמורות של מה שקורה היום. בשורה התחתונה: כולם צופים בהתנפחות הבועה הנדלנית הזו ולאף אחד אין אינטרס לעצור אותה.
חברים היקרים
ראיתי עכשיו סרט מאלף (התוכן הסיפור – שהיא אגב אמיתית – וגם המשחק והצילום והתמונות. בקיצור סרט מושלם), בשם "הבנקאי של המחתרת"
הסיפור היא על "ואלראבן ואן האל" (ראו בויקיפדיה)
לסיום, הרהורים אחרי צפייה בסרט:
מתי יקום פטריות שכזה בארץ ויציל את האומה מגזירת הדיור ?! שזה למעשה לעומק הצלת כלכלת ישראל ?
כמובן "פטריוט"
מתי יקום פטריוט שכזה בארץ ויציל את האומה מגזירת הדיור ?! שזה למעשה לעומק הצלת כלכלת ישראל ?
שמח שזה הבעיה היחידה
באיזה אופן יחולקו ה400 מיליארד(בחר מבין האפשרויות)?
1. לכל האזרחים באופן שווה לחלוטין. כלומר, 50 אלף לכל אזרח.
2. לכל האזרחים לפי דרוג מקצועי ותעסוקתי. חברי כנסת ישתכרו כפי שמשתכרים כיום, עובדי מדינה, מוסדות ציבור, מנהלים, עובדי ניקיון וכו.
כיצד יוחזר ה400 מילארד למחזור כל שנה(בחר מבין האפשרויות)?
1. לא יוחזר. ינתן באופן חד-פעמי.
2. כל שנה יתווספו למחזור 400\200\100 מילארד חדשים(בחר את האפשרות שנראית לך) ותיווצר אינפלציה בשיעור 100%\50%\25% בהתאמה.
3. כל 7\3\2 שנים(בחר את האפשרות הרצויה לך) ימחק הכסף ויווצר מחדש, ויחולק בשווה מחדש. האזרחים ידאגו לעצמם במשך אותה תקופה.
–
ריבית יוצרת מחסור בכסף, בתנאי שסכומה המצטבר עולה על כמות הכסף שבמחזור.
למשל, אם המחזור הוא 100 והריבית 120%, או כריבית מצטברת כריבית דריבית, סכום החוב הוא 120 לעומת המחזור שהוא 100.
כלומר הריבית הזאת מבטלת את כל הכסף שבמחזור וגם נוצר חוב שלא ניתן להחזיר.
בכל מקרה ריבית פרושה הצטברות ממון בידי יחידים על חשבון מחסור בו בידי האחרים.
לדעתי, יש לבטל את הריבית על כל צורותיה שגורמת לעושק ופשיעה. ומי שלא מבין, יבין כשיתקל בעו"ד שיתבע ממנו חוב.
1. כיצד תאסור על שימוש בריבית(בלא שימוש בכוח)?
2. מה ימנע מהבנק המרכזי שלא להנפיק יום אחד 1000 מיליארד, סתם כי מתחשק לו?
אתה מפספס את העיקר והוא שהמדינה היא ללא מיסים ומכסים וללא התערבות בחיי הפרט ז"א אטרקטיבית להשקעות ותיירות שזה אומר מטבע מאוד חזק מה שמאפשר לייצר מיליארדים כל חודש ולחלק אותם כהכנסת בסיס בשווה לכל האזרחים מעבר לכך כל אחד יוכל לעסוק בכל אשר יחפוץ כדי להגביר הכנסה ושוב אין דבר כזה עובדי מדינה או שאתה עובד ביצור/שירות כלשהו או שאתה חי על הכנסת בסיס היחידים שיקבלו קצת יותר בהכנסת בסיס הם שומרי הגבולות ואוכפי החוקים כגון גנבה ואלימות כיוון שעיסוקם אינו מאפשר לעסוק ביצור או נתינת שירות. מקווה שהבנת.
הב"ל היא רעיון חיובי ביותר וכנ"ל מדינה ללא מיסים, השאלה היא כיצד ליישמם. לשאלך שאלות, אין זה בהכרח נגדך.
לא ניתן להבין דבריך מבלי שתשיב ספציפית לכל שאלה. גם כאשר מדובר במדינה ללא שלטון ומוסדות.
למשל, מי יפקח על הבנק המרכזי ומתוקף איזו סמכות יורשה בלעדית להדפיס כסף?
כיצד, באיזו צורה ואופן תנוהל ההכנסה הבסיסית, ומתוקף מה\מי?
מי ישלם משכורות לשופטים\שוטרים, או שהכל יהיה מבוסס על אמון וחוזים וללא שופטים\שוטרים ?
מי ישלם משכורות לצבא ומתוקף מי\מה?
בעניין השאלות האחרונות ריבית שומרת על ערך הכסף כשהכסף בא יש מאין בניגוד לכל חוק מתמטי אם לווה לוקח כסף ממלווה אין שום צורך בריבית כל מה שצריך פה הוא מעט טוב לב של המלווה.
בעניין ייצור הכסף ע"י הבנק המרכזי וחלוקתו זה פעולה שתהיה מעוגנת בחוק משמע הבנק לא מחלק כסף הוא עובר על החוק.
אגב סכום הכסף שיחולק כהכנסת בסיס יהיה צמוד למדד מחירים ויכלול סכום השווה להוצאת דיור (כולל מים וחשמל) ביגוד ומזון כפי הנצרך לנפש לחודש.
למשתמש אנונימי
הגוף הביטחוני והכלכלי שאחראים על שמירת הגבולות, אכיפת חוקי גניבה ואלימות, ייצור הכסף וחלוקתו, הם בעצם יאוחדו לגוף אחד שאחראי על שמירת הסדר תקרא לו איך שתרצה. ההכנסת בסיס שלהם יותר גבוהה מהרגיל הסדר שיהיה הוא האינטרס שלהם למה להם להרוס? לייצר לעצמם יותר מידיי כסף בלי פרופורציות יוריד מערך הכסף שלהם וידפוק את השיטה סוג של מאזן אימה אם תרצה.
אני לא חושב שמישהו פה נגד מישהו כולנו נהנים מהדיונים כאן בסה"כ.
השיטה היא בעצם מדינת רווחה ליברלית ובטוחה האינטרס הוא של כולם בין אם זה האזרחים ובין אם זה האחראים על שמירת הסדר לאזרחים אין שאלה למה זה כדאי זה הרי ברור לאחראים על שמירת הסדר זה משהו שצריך להבין הרי למה הרעיון הזה מלכתחילה? כיוון שאנחנו רוצים חברה עם צמיחה ושגשוג מה שמביא למטבע חזק ומוצרים באיכות וכמות הכי גבוהה שיש וכל צמיחה חייבת קרקע לצמוח עליה וזה בעצם הרעיון של הכנסת הבסיס אז אם הגוף האחראי מצד אחד יפריז בייצור כסף לעצמו אז ירד ערך המטבע ותעלה כמות המטבעות להכנסת הבסיס שצמודה למדד ואם יפסיק את הכנסת הבסיס אז לא תהיה קרקע לצמיחה ושגשוג.
בנוסף הכנסת הבסיס טובה לכולם כיוון שכולם רוצים ביטחון כלכלי לילדיהם, לעצמם במידה ויהיו נכים, וכמובן לעצמם כשיהיו קשישים. בנוסף יש את העניין שכלל החברה יותר בטוחים ומאושרים מה שמשפיע על הפרט.
פעם (בכתבה: "כץ הטיל פצצה שספק אם תגיע לקרקע"), לגבי השאלה:
"כיצד יתקיימו העניים, החולים, הזקנים והנכים, המובטלים מעל 50, ללא עזרת המדינה ומוסדותיה?"
תשובתך היתה:
"חברות ביטוח פרטיות" וגם "מה צריך לחלק כסף אליקופטרים לכל דכפין?"
וכעת תשובתך ש"הגוף האחראי", שאפשר לקרוא לו פשוט ממשל, יחלק הב"ל.
שמח שיש שיפור בגישה ובהבנה לגבי תכלית קיום האדם בחברה, וכפי שכתבת:
"שכולם רוצים ביטחון כלכלי לילדיהם, לעצמם במידה ויהיו נכים, וכמובן לעצמם כשיהיו קשישים. בנוסף יש את העניין שכלל החברה יותר בטוחים ומאושרים מה שמשפיע על הפרט."
שזאת התשובה הנכונה, בתקווה שתתמיד בה ולא תשנה דעתך.
–
לגבי ממשל האם יבחר לתפקידו באופן דמוקרטי? האם יקים מנגנון אכיפה של משטרה\בתי משפט?
מי יבחר את המחוקקים והאם באופן דמוקרטי?
כעת, מי שעוקב אחר החדשות רואה שהמנגנון הזה מייצר במהלך הזמן יותר פשיעה מאשר מונע אותה, ומי שאוכף בכוח חוקים עובר בסופו של דבר על אותם חוקים.
ללא חוקים:
מי יחלק את הרווחים מאוצרות הטבע והקרקע בשווה לכל האזרחים, ללא חוק?
מי יגן על תושבים מפני בתי זיקוק, למשל, וכעת, עם חוקים מי מגן עליהם?
מי יגן על הציבור מפני התפשטות מחלות מסוכנות, כגון, כלבת, מלריה, שחפת?
מי ימנע הרג מסיבי של לוויתנים?
מי ימנע לקיחת אנשים לעבדות?
מי ימנע עודף ילודה שיגרום לרעב ולמחסור חמור משאבי טבע ולזיהום סביבתי בלתי הפיך וקטלני?
מי יחנך את הילדים לכנות, יושר, נדיבות, אחריות ושמירה על ערכים שבלעדיהם לא תיתכן חברה יציבה ומתפקדת?
בקיצור – מי יגן על האדם מפני עצמו?
כך בעיה שתיווצר יהיה על הממשל למצוא פתרון כרגע נסתפק בזה שאנחנו מסכימים על הרעיון הכללי
מס עקיף – "כך בעיה שתיווצר יהיה על הממשל למצוא פתרון"
מה לגבי הרעיון ש'הממשל' לא צריך להיות בעסקי הבעיות כדי שלא יידרש למצוא 'פתרונות' לבעיות שיצר?
במיוחד מאחר שה'פתרונות' אף פעם לא יכללו צמצום כוחו של הממשל שיצר הבעיות אלא דווקא הגדלתו.
דבר שייצור יותר בעיות שיש לפתור, וחוזר חלילה
הממשל תפקידו להגן מפני עבירות של גנבה ואלימות שזה כולל כל מעשה שפוגע בכלל או בפרט אם המדינה לא תהיה בטוחה מפני שתי עבירות אלה אז לא הרווחת כלום
ומה קורה שהגניבה והאלימות מקורם בממשל?
מי ייגן עליך מפני הממשל?
אתה ושחרורון יוצאים מנקודת הנחה שהאדם רע ביסודו וזה טעות כי אם רק תמצא שימוש נכון ליצר המלחמה פתרת הרבה בעיות בחיים
אם יש לממשל אזרחים יזמים ועובדים שמצמיחים את הכלכלה ויש להם מטבע ומוצרים לקנות אז מה האינטרס שלהם להפר את הסדר הקיים?
אני לא שופט את טבע האדם״ בדיוק כמו שאני לא ״שופט את חוקי הפיזיקה״
אנשים מגיבים לתמרצים בדיוק כמו שהם מגיבים לכח המשיכה
אתה טוען שהפעם אם נקפוץ מצוק נצליח לעוף בלי להסביר למה הפעם זה שונה. אין לי בעיה מיוחדת עם זה כל עוד אתה זה שקופץ מהמצוק. הבעיה שכדי שה״פתרון״ שלך ״יעבוד״ אתה תכוון לרקתי רובה ותכריח אותי לקפוץ איתך
תקרא מה שכתבתי למעלה למה זה כדאי לכולם
זה שאתה חושב שזה טוב לא כולם, לא אומר שזה טוב לכולם.
כל אחד זכאי לדעה משלו, אבל כל אחד מדבר אך ורק בשם עצמו
בוא תסביר מה בדיוק מפריע לך אישית ברעיון הזה
הממשלה תדפיס כסף באופן מאסיבי שיוביל להיפר אינפלציה וקריסת הכלכלה, בדיוק כמו ונצואלה, זימבבואה, ארגנטינה ועוד
שמח שזה הבעיה היחידה
כשיעלו מיסים אחרי הבחירות כנראה, נדע מה המצב האמיתי במשק.
צריך לזכור את הזחיחות של כחלון מעודפי גביה באוצר והבטחות להורדת מיסים שנגוזו בשקט מוזר.
גם הפחד המדיני הישראלי ממבצע צבאי כלשהו בעזה או חלילה ממלחמה שעולה הרבה כסף , מדאיגה ומשפיעה על שיקול הדעת של הקברניט שלנו.
והוא מבין בכלכלה.
בכל מקרה אם יש תחזית לסערה שעליה יודעים בודדים, הם יספרו לנו שהולך להיות חם ונעים.
על רוב האזרחים סופה כלכלית נופלת בלי התרעה.
בכל מקרה כדאי מעיל טוב לשנה הקרובה. בטח ובטח לשנים הקרובות.
הפיצוץ יגיע השאלה מתי. מה שמפחיד אותי הוא איגו"ח ההלוואות ומכירתם למוסדיים (CDO סטייל). האם יש למישהו מוסג איזה בנקים מכרו לאיזה גופי פנסיה את (חלק מ) תיקי המשכנתאות שלהם?
לא יהיה שום פיצוץ הכלכלה העולמית עברה שינוי בשנים האחרונות מה שמוכיח הוא שיותר מ50% מאוכלוסיית העולם חיים מעל קו העוני וזה ילך ויתרחב ברגע שיעברו מבזבוז משאבים לצורכי מלחמה להוצאתם לצורכי יצירה בגלל זה לדוגמא הבורסות בעלייה תמידית וזה מגמה שתלך ותתפשט ככל שיעברו השנים
במקום לגבות 400 מיליארד בשנה מ8 מיליון אזרחים במיסים ומכסים עקיפים וישירים ולחלק אותם מחדש לעובדי מדינה אפשר לבטל את כל זה ולייצר כל שנה סכום דומה ולחלק אותו לאזרחים לצורכי בסיס ולהשתמש בו לביטחון ככה המדינה נשארת ליברלית ללא רגולציה ובירוקרטיה ועם זאת עם רווחה ובטחון ככה יוצא שנטל המס מתחלק בשווה בין כולם ע"י פיחות המטבע ועם זאת לכולם יש דיור (כולל מים וחשמל) ביגוד ומזון ללא קשר לכושר תעסוקה ז"א ילדים חולים נכים וקשישים ומבין הנשים כאלו שרוצות להשקיע בגידול ילדיהם ומבין הגברים כאלו שרוצים להשקיע בלימודים או אומנות כלשהי ואפילו התנדבות שגורמת הרגשה טובה לדעתי זה בהחלט מוציא את האזרחים מהעבדות האכזרית לאליל הכסף
ולאלה שאומרים שייצור הכסף יצא משליטה זה לא יקרה מאותה סיבה שזה לא קורה היום בשביל זה יש חוקים נגד גניבה
עוד אוסיף ואומר שעם האוטומציה של היום והכיוון הכללי של פחות מלחמות ויותר יצירה יש מספיק תוצר לכולם גם בלי השעבוד האכזרי שיש היום
צודק. ומאז שיש חוקים נגד גנבה אף אחד לא גונב
אז לא ננקוט בשינוי מבורך כי יכול להיות ככה וככה.. בוא נהיה חדלי אישים ולא נזיז כלום בזמן שאפשר לשפר למיליונים את החיים ע"י הוגנות וצדק כן נשאר עם המערכת המעוותת והמסורבלת שיש כיום כי למה בדיוק? לא הבנתי..
התנגדות לרעיון גרוע שהוכח להחריב כלכלות בעבר (כולל בשנות ה 80 בישראל) היא לא התנגדות לשינוי באופן כללי
א. התיאוריה הזו ספציפית של מדינה ללא מיסים ומכסים לא נוסתה בעבר לא בישראל ולא באף מקום בנוסף לא נוסה הרעיון של הכנסת בסיס באף מקום לא כל שכן ע"י ייצור כסף ובכל אופן לא בממדים שיוכיחו אם הרעיון הוא טוב או רע.
ב. בעבר לא היה אוטומציה בייצור בממדים שיש כיום יחס האוכלוסייה תוצר הוא גבוה לטובת התוצר לדוגמא בנאדם אחד שאחראי על מכונה אחת מייצר ביום תוצר למאות אם לא לאלפי בני אדם אחרים תלוי בסוג המוצר.
ג. העולם נוטה כיום במגמה שהולכת וגוברת להפסקת העימותים והמלחמות והולכת המשאבים לטובת יצירה מה שלא היה פעם.
מקווה שהבהרתי את עמדתי.
א. הדפסת כסף נוסתה אין ספור פעמים ונכשלה. זה לא משנה בשביל מה אתה מיצר את הכסף או מה אתה עושה או לא עושה בנוסף ליצירת היפר-איפלציה. הבעיה היא היפר אינפלציה
ב. אז?
ג. משפט חסר משמעות. מי זה ה"עולם"? מה זה "יצירה"? איזה "משאבים?
אז זה אומר שאין אינפלציה כי יש המון מוצרים
זה כמובן שטות מוחלטת
כבר היום עם כל ה״אוטומציה״ ולפני הדפסת כסף מאסיבית יש אינפלציה
לפי הלוגיקה שלך היום יש צריכה להיות דפלציה משמעותית כי ״רובוטים״
המיסים והמכסים והריבית מייקרים את המוצרים זה בדיוק הדבר שאני נגדו במקום שהשפע יחולק בין כולם ע"י השיטה שהצגתי
אתה מודע לכך שלמס והדפסת כסף יש בטווח הארוך אפקט דומה
שניהם מורידים את כח הקנייה, ובשני המקרים אין סיכוי שתחלק את כח הקנייה באופן שווה
מה שיקרה הוא שתקציב המדינה יהפוך להיות ממומן עי הגפסת כסף (לצרכי בטחון בלבד כמובן- בטחון אישי, תזונתי, תיסורקתי וכו). זה יגרור את אותו תרחיש ישן וידוע היטב של התפחות התקציב וקריסת המטבע. זה שבנוסף תחלק כסף לאנשים לא ישנה כלום
יש שני צדדים למטבע היות והמדינה היא ללא מיסים ומכסים כל חברה תעדיף לעבור למדינה כזאת בנוסף אנשים שרוצים מקלטי מס יעבירו את כספם למדינה כזאת והשקעות בבורסה מתושבי חוץ ומה עם התיירות למדינה כזאת אתה מבין נתונים כאלה הופכים את המטבע לחזק מה שמאפשר לייצר כסף בלי לפגוע בערך המטבע ברמה שמקריסה אותו קצת פיחות במטבע זה לא נורא בסוף זה חוזר לאזרחים כהכנסת בסיס ושמירה על הביטחון
ערב הסעודית ואיי קימן הם 2 מתוך בערך 15 מדינות ללא מיסים. אני לא רואה את כל החברות עברות לשם.
חוץ מזה, ההנחה שהממשלה לא תנצל לרעה את כוחה ותדפיס את השקל לאבדון היא פשוט מגוכחת ונוגדת את הפעולה היומיומית של הממשלה ו100 אחוז מדוגמאות העבר
אגב, ונצאולה הנהיגה מדניות דומה. הם התבססו על עתודות הנפט האדירות שלהם ופשוט הדפיסו מטבע כדי לספק שירותים בחינם. כל העולם פיאר את הפלא הסוציאליסטי עד שכמות המטבע שהודפסה הייתה גדולה מידי אפילו עבור המדינה עם עתודות הנפט מהגדולות בעולם – והסוף ידוע
בדקתי הם פוטרים רק ממס הכנסה יש שם מס חברות או מס רווחי הון ומכסים על יבוא ויצוא בכל אופן אין פטור טוטלי ממס
אם תניח לרגע ממדינות אחרות ותבחן את הרעיון לפרטים בצורה פשוטה במקום לשאוב מהאזרחים בכל מיני סוגי מס ומכס 400 מיליארד תייצר את הסכום הזה וככה גבית אותו ע"י פיחות המטבע מכולם שווה בשווה עכשיו נשאר לך לחלק אותו אז במקום לפזר אותו בין משרדי הממשלה תחלק אותו כהכנסת בסיס ולמימון הצבא מה הבעיה עד כאן? בנוסף המהלך הזה שכל אחד יכול לפתוח חברה ולעבוד ולהשקיע בבורסה ולבנות נדלן ולייבא ולייצא בלי לשלם מיסים יניע את הכלכלה לגבהים בנוסף קח בחשבון את ההון האנושי שיש בישראל ואת זה שהיא נחשבת למדינה מערבית ומתקדמת. לגבי למה שלא ייצרו כסף בלי בקרה פשוט כי זה אסור ואף אחד לא מעל החוק.
אני רוצה רק לציין בקשר לזה מהבחינה המדינית בטחונית אפשר לספח לשטח המדינה את המדינות השכנות ע"י הסכמים שאזרחים יכנסו למחזור ההכנסת בסיס לאחר 10 שנים שבהם ישתלבו בשוק העבודה ויתרמו לכלכלה אפילו נפתלי בנט שהוא הכי ימני שאפשר אומר ש99% מהערבים אזרחי ישראל נאמנים למדינה אז למה שלא נפתור את כל הסכסוכים עם המדינות השכנות יו"ש ועזה ע"י שנהפוך למדינה אחת מה שגם יוסיף כח עבודה לחברות שיפתחו ע"י משקיעים חיצוניים ופנימיים סתם רעיון תגידו מה אתם חושבים.
"אם תניח לרגע ממדינות אחרות ותבחן את הרעיון לפרטים"
כלומר אם רק נתעלם מכך שיישום הרעיון שלך החריב מדינות וחברות פעם אחר פעם אז באמת יש על מה לדבר!
"גבית אותו ע"י פיחות המטבע"
לא אמרת שה'אוטומציה' תמנע ירידת ערך המטבע?
"במקום לפזר אותו בין משרדי הממשלה תחלק אותו כהכנסת בסיס ולמימון הצבא מה הבעיה עד כאן?"
הבעיה היא שהסכר הדמיוני שלך יחזיק כלום זמן ומהר מאוד המדינה פשוט תתחיל להדפיס כדי לממן עוד דברים ש'כרגע' לא מקובלים עליך.
השתמשתי ב'כרגע' מאחר ואתה משנה דעתך כל שבועיים בממוצע וזה לפני שהונח בידיך המפתחות למדפסת.
אין סיבה להאמין שההפכפכות שלך לא תגבר כאשר המפתחות יהיו אצלך ביד
אני אנסה להסביר שוב את הבסיס.
בני אדם מושחתים ע"י כח. כלומר, תן לאנשים כח הם ינצלו אותו לרעה. קרה ב100% מהמקרים.
אתה רוצה לתת לחבורת אנשים קטנה, המכונה "ממשלה", יכולת להדפיס כסף בלי הגבלה. אתה לא מראה למה הפעם זה יהיה שונה, והפעם הם לא ינצלו אותו לרעה.
לכן, הדרך היחידה שהרעיון שלך יעבוד הוא אם נחליף את בני האנוש בממשלה במלאכים, חדי קרן או דובוני אכפת לי
הרעיון בשלמותו לא נוסה. מה האינטרס לייצר כסף שאין מוצר לקנות בו זה פשוט טמטום.
לא ניסו להדפיס כסף כדי לממן ממשלה?
זה לא משנה מה אתה עושה עם המיסים או איזה ליפסטיק את שם על החזיר הזה
שאתה מערבב יכולת בלתי מוגבלת להדפיס כסף עם בני אדם אתה מקבל ונצואלה
לשחרורון,
מדוע שלא תקח כדוגמה את סין?
למס עקיף,
אנשים מנסים להסביר לך שטבע האדם הפכפך ולוקחים אותך כדוגמה כללית לטבע האדם. דרושה מחשבה נוספת על הגבלת טבע האדם ההפכפך.
לא שהתשובות שלך אינן טובות מהמצב הקיים, אבל דרושה הגבלה על ייצור הכסף, למשל הצמדת הכסף-נייר למתכת בעלת ערך כגון טיטניום, כסף.
לשחרורון,
ללא ממשל, יש לך דוגמאות למה שעלול לקרות: ראה את האלימות והרצח המשתוללים בכפרי הערבים בצפון ובדרום, כדוגמה.
אני לא הפכפך פשוט חפשתי דרך לשלב בין מדינת רווחה לשוק חופשי לגבי הטענה שאתם מעלים כל הזמן שיצור הכסף יהיה ללא בקרה אני בטוח שאפשר להגביל את זה ע"י החוק
אלו שישלטו בהדפסת הכסף גם קובעים ומשנים את החוקים
"אני לא הפכפך פשוט חפשתי דרך לשלב בין מדינת רווחה לשוק חופשי"
בוודאי שאתה הפכפך, אם אתה מנסה לשלב ולעשות שעטנז בין שוק חופשי למדינת רווחה אתה לעולם לא תוכל להיות עקבי. זה פשוט הטבע של הניסיון שלך לשלב 2 גישות הפוכות.
"אני בטוח שאפשר להגביל את זה ע"י החוק"
אההה! אז אתה בטוח, למה לא אמרת קודם?
אם אתה בטוח בזה אז הפעם זה בטח יצליח בניגוד לכל הפעמים הקודמות שהיו בטוחים שזה יצליח להם…
תגידו לי רגע אלה שעובדים במפעל של הכסף או בבנק ישראל למה שלא ייצרו לעצמם או פשוט יוסיפו כמה אפסים לחשבון שלהם אם הם עובדים בבנק ואם יבואו אליהם שוטרים או אנשי משפט או פוליטיקאים שיכניסו גם אותם בקומבינה וכולם יחגגו למה זה לא קורה?
הרי גם עכשיו מכניסים כסף חדש למחזור מה גורם לזה להיפסק בנקודה מסוימת? למה אין קומבינה של פוליטיקאים אנשי ביטחון ועובדי בנק של ייצור כסף בלי בקרה?
ליואל
עובדה עשיתי את זה.
ריבית היא סיגנל מאוד חשוב במשק.
ריבית היא המחיר של הכסף. כלומר, שיש הרבה חסכונות, הריבית יורדת (הצע וביקוש). זה מאפשר ליזמים לקחת הלוואות להגדלת העסק שלהם (או בניית עוד קניון). זה גם אומר שלאנשים יש כסף פנוי שאפשר ויוציאו אותו.
שהריבית גבוהה זה אומר שאין הרבה חסכונות (הצע וביקוש). קשה לקחת הלוואות ולהגדיל עסקים, אבל גם לא צריך, לאנשים אין כסף זמין
ברגע שמזייפים את גובה הריבית ועורכים מניפולציות, גורמים נזק. שהממשלה עוסקת בזיוף המטבע (כלומר הדפסת כסף שמורידה את ערכו), ושומרת את הריבית נמוכה באופן מלאכותי, נוצר מצב בו מצד אחד אין לאנשים כסף (כי הממשלה גנבה אותו), אבל הריבית נמוכה ומסמנת שיש כסף.
ככה נוצרת בועה, פיצוץ ומשבר
שחרורון היקר
לא הכנסת את הבנקאות ברזרבה חלקית (אם בכלל רזרבה) למשבצת. ככה שכל התזה שלך דמיוני ולא מציאותית.
טענו חיטין, והודה לו בשעורין
"טענו חיטין, והודה לו בשעורין"
ציטוטי חז"ל לא יצילו אותך
טענת טענה שגויה כאילו בנקאות ברזרבה חלקית רלוונטי.
היא לא
ולכן אתה כמובן טועה
גם העיריות הם מהתורמות הגדולות לחגיגת קניונים הם מעדיפות ותמרצות לאשר ולבנות בניה של שטחי מסחר מאשר מגורים הרבה יותר משתלם, פחות שירותים ויותר ארנונה.
"לאיפה נעלמו כל הגופים שאמורים לרסן את הטירוף הלא עסקי הזה? הרגולטור, הלא הוא בנק ישראל"
בנק ישראל הוא המקור של הטירוף הזה.
הריבית הנמוכה מלאכותית שהוא קובע מעודד צריכה על חשבון חסכון מצד הצרכנים ומעודד לקיחת הלוואות והשקעות מסוכנות מצד קבלנים/בנקים/ מוסדיים וכו'
לצפות מפירומן שהצית את הלהבות לתפקד ככבאי… כן זה בטח יעבוד!
ככה זה עובד. השלטון עוסק כל הזמן בניפוח בועות כדי להציג לציבור העבדים מצגי שווא שקריים של צמיחה ושגשוג, ולתקוף את ה"חמוצים" שמנסים לזעוק שהמלך הוא עירום.