ב-29 ליולי, החלו חברת טסלה וחברת החשמל פסיפיק גז וחשמל PG&E את הבנייה של פרויקט הסוללות מהגדולים בעולם באתר מוס לנדינג (אלקהורן) במונטריי קליפורניה. מדובר בהיקף של 182.5 מגוואט. הבנייה מתוכננת להסתיים ב- 2021.
באותו יום קיבלה חברת ויסטרה אנרג'י מהוועדה לתכנון במחוז מונטריי, היתר להרחבת מערכת הסוללות שלה באותו אתר, שיכולה לגדול ולהיות פי שמונה גדולה יותר מהפרויקט באלקהורן. מדובר במערכת סוללות ליתיום-יון בקיבולת של 1,500 מגוואט. מערכת האחסון מוס לנדינג של ויסטרה תהיה מערכת הסוללות הגדולה ביותר בארה"ב ובעולם, הראשונה בעולם בגודל ג'יגוואט, על פי נתונים של S&P Global Market Intelligence.
כדי להמחיש את היקף הפרויקט של ויסטרה במוס לנדינג, אציין שלפי מפעיל רשת החשמל בקליפורניה CAISO, מגוואט אחד מספיק כדי לספק את הביקוש המיידי של 750 בתים. 1,500 מגוואט של מערכת אחסון החשמל בסוללות של חברת ויסטרה, בבנייה מלאה, יוכלו לספק חשמל ל- 1,125,000 בתים!
אתר מוס לנדינג של ויסטרה מספק הזדמנות ייחודית לפיתוח מערכות סוללות לאגירת חשמל בהיקף נרחב. החברה מתכננת להרחיב את הפרויקט אם וכאשר תנאי השוק והכלכלה יתמכו בו. עם ההיתר החדש, ויסטרה עובדת על שדרוגי התשתית הנדרשים, כך שתוכל לנוע במהירות כאשר צצות הזדמנויות להוסיף נפח אחסון נוסף – כך לדברי קרטיס מורגן, נשיא ומנכ"ל ויסטרה.
פרויקט הענק של ויסטרה אנרג'י עשוי לסייע בהפחתת פליטות הפחמן של קליפורניה ב -50% לפני 2030 ויאפשר בסופו של דבר, את צמצום תלותה בדלקים מאובנים. נשיא ומנכ"ל ויסטרה, קרטיס מורגן, אמר בהודעת דוא"ל ל- S&P Global Market Intelligence: 'קליפורניה היא ללא ספק המיקום האטרקטיבי ביותר עבורנו להמשיך להשקיע במערכות סוללות נוספות בתנאים כלכליים. אנו מאמינים שתחום החשמל יתפתח בסופו של דבר ללא שימוש בפחם ובטווח הרחוק יותר, ללא גז טבעי, זו הסיבה שאנו מתכוונים להקדיש כ -25% מתזרים המזומנים החופשי שלנו להשקעה במוצרי מתחדשים ובסוללות.'
בהינתן המנדט של קליפורניה לספק 60% ממכירות החשמל הקמעונאיות שלה ממשאבי אנרגיה מתחדשת עד שנת 2030, בהשוואה ל -36% בשנת 2019, והיעד של 100% חשמל ללא פליטות פחמן עד 2045, נראה כי ביקוש נוסף לסוללות הוא בלתי נמנע.
רק בישראל חושבים אחרת
הצמיחה המתמשכת של מקורות אנרגיה מתחדשים כמו רוח ושמש הינה קריטית לעולם בהשגת המטרה להגיע לפליטות נטו אפסיות. עם זאת, מקורות אנרגיה מתחדשת אלו מייצרים חשמל רק כאשר הרוח נושבת או השמש זורחת, ולא בהכרח כאשר החשמל נחוץ ביותר לרשת. מצב זה הביא לצמיחה משמעותית בשימוש בסוללות לתמיכה במערכת החשמל, מכיוון שהסוללות יכולות לאגור את החשמל מהרוח ומהשמש לשימוש כאשר הוא נחוץ.
אף על פי החשיבות של אגירת חשמל בסוללות, במשרד האנרגיה, חושבים אחרת. לדעתם טכנולוגיות האגירה באמצעות סוללות עדין בחיתוליה, ומכאן שאישור והקמת פרויקטים ענקיים של אגירת חשמל בסוללות בעולם זו טעות.
המשרד פרסם סקר "שיתוף ציבור משק האנרגיה ל- 2050" על יעדי מדיניות להפחתת פליטות במשק האנרגיה הישראלי עד לשנת 2050. במסמך פרוט התנאים המצורף לסקר נכתב על הסוללות לאגירת חשמל: "טכנולוגיות האגירה באמצעות סוללות עדין בחיתוליה ואין ניסיון רב בעולם בתפעול מערכת חשמל הכוללת כמות גדולה מאוד של מערכות אגירה באמצעות סוללות"
טכנולוגיה שקיימת מזה עשרות שנים
הטכנולוגיה לאגירת חשמל בסוללות קיימת מזה עשרות שנים, בכל מכונית רגילה יש סוללה (מסוג עופרת חומצה). כל הצוללות בעולם, מלבד אלו המונעות באנרגיה גרעינית, מונעות לצד מנועי דיזל, באמצעות סוללות. במינוחים של היום היו קוראים להן צוללות היברידיות. כל הטלפונים הסלולריים, כל המחשבים הניידים וכל המכוניות החשמליות פועלים בהצלחה מזה שנים בטכנולוגיה לאגירת חשמל בסוללות מסוג ליתיום יון. הטכנולוגיה לאגירת חשמל בסוללות פועלת בהצלחה רבה בתחנות כוח, וההוכחה לכך היא הגדלת הקיבולת של סוללות לאגירת חשמל מ-100 מגוואט ל- 150 מגוואט בהורנסדייל אוסטרליה.
משרד האנרגיה ורשות החשמל עומדים בפני מצב לא פשוט. הם מבינים את המגמות, אבל יש אי-ודאות. אפשר לחכות להתפתחויות, הבעיה היא שכאשר לא מחליטים ולא פועלים – משפיעים על העתיד. בזמן ההמתנה מקבלים את ההחלטות של אתמול שהשפעתן להרבה שנים. לדוגמה, בנית תחנות כוח פיקריות (תחנות כוח המופעלת בדרך כלל לזמן קצר להשלים ביקוש חסר לחשמל) שיצטרכו להשבית אותן בתוך מספר שנים כאשר התחייבות מדינה לתשלומי זמינות היא לעשרים שנה ויותר. בעולם חושבים אחרת ממשרד האנרגיה, ומאשרים ומקימים פרויקטים ענקיים של אגירת חשמל בסוללות.
פרויקט הסוללות הגדול באירופה קיבל אישור תכנון בבריטניה
ב-30 לנובמבר הודיעה חברת האנרגיה הבריטית InterGen כי קיבלה אישור לתכנון הקמת פרויקט אחסון חשמל בסוללות, הגדול ביותר בבריטניה בפארק הלוגיסטי בשפך התמזה. אחד המאפיינים המעניינים בפרויקט זה, הוא שמערכת הסוללות אינה משויכת לתחנת כוח ספציפית מאנרגיה מתחדשת או מפחם או מגז, אלא מחוברת לרשת החשמל ונותנת תמיכה ישירה למערכת החשמל.
הפרויקט מתוכנן לספק חשמל בתגובה מהירה מאוד, לתמיכה ולייצוב מערכת החשמל הקיימת. בשלב הראשון למשך שעתיים. הפרויקט, בהשקעה של 200 מיליון ליש"ט (כ- 270 מיליון דולר) אמור לספק קיבולת של 320 מגוואט, עם פוטנציאל להתרחב ל -1.3 גיגוואט שעה, פי עשר מגודל הסוללה הגדולה ביותר הפועלת כיום בבריטניה, ויהיה גם אחד ממערכות הסוללות הגדולות ביותר בכל מקום בעולם.
בניית הפרויקט הענק אמורה להתחיל בשנת 2022, והוא צפוי להתחבר לרשת בשנת 2024. מערכת הסוללות כשהן טעונות במלואן, תוכל לספק חשמל לכ- 300,000 בתים למשך שעתיים. הפרויקט כאמור ישמש בעיקר לתמיכה ולייצוב אספקת החשמל הקיימת.
נקווה שגם בישראל יצטרפו לטרנד העולמי המבורך של הקמת חוות לאגירת אנרגיה, ולא יתחבאו מאחורי אמירות סתומות שנועדו בעיקר כדי לפטור את מובילי המדיניות מלקיחת החלטות אמיצות שישפיעו על עתיד האנרגיה שלנו בעשרות השנים הבאות.
Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.
"בהינתן המנדט של קליפורניה לספק 60% ממכירות החשמל הקמעונאיות שלה ממשאבי אנרגיה מתחדשת"
מדהים איך האנרגיה המתחדשת שלדברי הפורטוגלי זולה יותר מהאנרגיה הפוסילית עדיין נדרשת להכוונה של הממשלה המקומית.
רם אנרגיה מתחדשת כלכך זולה ומשתלמת, למה צריך התערבות ממשלתית שכופה על חברות חשמל (ציבוריות או פרטיות) את אותה אנרגיה זולה ומשתלמת?
בקליפורניה אתה יכול לבקש לצרוך חשמל ״ירוק״ באופן בלעדי או באופן חלקי
זה מלווה בקפיצה בחשבון החשמל ומעט מאוד לקוחות
וזה אחרי השקעה ציבורית באנרגיה מתחדשת
מפתיע שאדם שהתהדר בתואר 'חוקר-אנרגיה' כמו מר פורטוגלי לא מבין ועומד על ההבדל בין אנרגיה להספק.
קיבולת של מתקני אגירה נמדדת בקילווואט-שעה (קוט"ש) או מגהוואט-שעה ולא בקילווואט או מגהוואט.
זה הרי הא' ב' של חקר-האנרגיה, לומדים זאת בסימסטר א' של הפקולטה לחקר האנרגיה.
איך הצליח מר פורטוגלי לטעות טעות כזאת מביכה?!
הכותב מפגין בורות מדהימה – הוא אינו מבין את ההבדל בין מגה וואט
למגה וואט שעה. יש צורך ב-15 מגה וואט שעה כדי להחליף את אספקת החשמל של תחנת כוח סולרית בעלת הספק של מגה וואט אחד כאשר השמש שוקעת.
בנוסף משרד האנרגיה עושה בחוכמה כאשר הוא מעדיף לחכות עם הנושא שכן מחירי המצברים עומדים לצנוח ב 50% בתוך כ- 3 שנים בזכות התקדמות טכנולוגית.
לכל בעיה יותר מפתרון אחד, וגם במקרה זה. אנרגיה שאובה כבר הוזכרה לעיל. ומה עם טכנולוגיית מימן ותאי דלק? באירופה תופס תאוצה רבה. לכל פתרון פלוסים ומינוסים. אין אלא לקוות שאנשי המקצוע במשרד האנרגיה עוסקים בנושא במקצועיות הראויה ושאפשר לסמוך עליהם.
אגב, מידע אישי, אי אפשר לסמוך עליהם.
אין קשר בין יצור האנרגיה בpv, לבין הצורך באגירתו להוצאת האנרגיה בזמן הצריכה.
אגירה בסוללות רעיון מפגר אגירה של משאבות ומים יותר טוב ופחות מזהם
best suited article
הבעיה היא אחרת
המדינה דרשה מבעלי מאגרי הגז הטבעי לשמור על עתודה אסטרטגית שתוכל לספק את צרכי האנרגיה של המדינה למשך כארבעים שנה
ועכשיו, בשילוב של ייצור סולארי פוטוולטאי עם אגירה (הזולים יותר) וללא פליטות כלל
לא יהיו לקוחות לגז הטבעי הזה
וזה מייצר לחץ רציני אצל בעלי השדות שבנו תשתית מאוד יקרה שהולכת להיזרק לפח
ולחץ זה לא משהו שהממשלה בישראל יודעת להתמודד איתו
"ולחץ זה לא משהו שהממשלה בישראל יודעת להתמודד איתו"
מדהים שהלחץ מצד 'בעלי השדות' לא להעלות את דמי החסות הממשלתיים (מיסים ותמלוגים) וכן הלחץ למניעת פיצול וכפיית המכירה של השדות לא הצליח להשיג את התוצאות המיוחלות…
Is it possible for this web site to find any POSITIVE story about the Israeli Economy it seems that many foreign countries including Arab successful counties are finding successful Israeli technologies and are coming to Israel to do business How about talking the new ELECTRIC TRAIN that is being introduced in Israel I challenge the Calcala Amitit to write a positive story for every negative story you publish
לדעתי רשת חשמל בין מדינתית תעביר חשמל בהתאם לשעות השמש בכל מקום ותגדיל בהרבה את שעות השמש. זאת במקביל לאגירת חשמל.
כדי לפאר את הממשלה יש את נתניהו ומבקר מדינה שבא לפאר ולא לבקר, יש עיתונאים מטעם…. כדי לבקר את צעדי הממשלה צריכים עיתונאים אמיצים עצמאיים. זה התפקיד של "שקוף" ודמוקרטTV וכל האנשים הנהדרים האחרים.
1 מגווט מספיק לכ-200 בתי אב ולא ל. 750 בתי אב.
בפיתוח נמצאות סוללות מבוססות ברוני ג'ל שככל הנראה יהיו חכי לי. יותר וזולות יותר. אין מה למהר
לא צריך ללכת רחוק חברת אורמת הנמצאת ביבנה יש חברה לאגירת חשמל וכבר אוגרת חשמל בעולם צריך רק לפנות אלינו והטכולוגיה קיימת בארץ.
בישראל יש גאונים וסטאראפים ויש ממשלות שלא מעודדות ואז מוכרים את המידע לאחרים ושם עושים את ההון.
אגירה בעזרת סוללות לטיום , מביא איתו בעחה נוספת . מה עושים עם נסוללות שהן מסיימות את חייהן . איך מטפלים בפסולת .
בישראל יש דווקא פרויקט אגירה שאובה בגלבוע. זהו מאגר מים המתמלא באמצעות חשמל עודף (ביום למשל), ומשתחרר לתחנה הידרו-חשמלית בזמני צריכת יתר (בלילה למשל).
מערכות כאלה קיימות ב-19 מדינות, שוויץ מייצרת כבר יותר מ-30% מהחשמל שלה כך.
אגירה שאובה ממקורות פוסיליים לא עוזרת להפחתת פליטות אמיתית
נסיון יפה לחול בעיניים, אבל לא, הבעיות רבות מהיתרונות, חלום המדינה על סוללות עוד רחוק, במיוחד שיחסית לקליפורניה יש כאן יותר רקטות והסוללות ליטיום יהיו מטרה נפיצה במיוחד. ברור, על הדרך הרבה אנשים ימלאו כיסים, אבל המדינה והאזרחים לא ירוויחו.
סוללות ליתיום הן מטרה הרבה יותר קטנה מחוות מכלי נפט וגז המצויים כיום.
כמו כן, ייצור ואגירה מקומית של חשמל (על גג כל בניין) יבזר את הסיכונים ויחזק את משק האנרגיה המקומי.
חברת PG&E היא בזיון (אני לקוח). כל שנה היא מפסיקה את החשמל לאזורים שונים בקליפורניה בגלל חשש לשרפות . הם לא טורחים לקבור את התשתית. יש להם גם בעיות הספק בגלל שהם לא מקימים תחנות חדשות
אין שום סיכוי בעולם שהפריוקט הזה יהיה מוצלח. רק מי שחי מעבר לאוקינוס וחושב שהוא מבין גדול יכול להביא את הפרויקט הזה כדוגמא.
חשמל מרוח לא יעבוד בישראל.
אין רוחות, המתקן מרעיש.
רק סולארי. בנגב.
צריך להעשות בהסכמה עם חברת חשמל כדי שזה יתקיים.אחרת הם יטרפדו הכל.
ואם אתם שואלים למה זה לא נעשה עד עכשיו בנגב השמשית תמידית, תשאלו את נתניהו והנהלת חברת חשמל בישראל. כולל הוועד שלהם.
ותשאלו עוד כמה שאלות על רכבת לאילת, תעלת הימים בין ים המלח לים האדום, בתי קזינו.
אילת נמצאת במרחק הליכה או שחייה מסעודיה. שכשיהיה שלום עם סעודיה, הנפט יזרום משם לאשקלון באמצעות מתקני קצאא. שתוכנן לנפט האירני.ובבעלות חלקית של איראן.
יש הרבה אפשרויות בעתיד לפרוייקטים.
השאלה מי המנהיגים שלנו. השמאל לא עשה הרבה חוץ מרוח. ונסיונות שלום על חשבון דמנו.אז לא צריך למהר ולהאשים רק את נתניהו והימין שלפחות השלום עם מדינות ערב העשירות הגיע בתקופתו.
עתודות הנפט מספיקות לעוד 100 שנה בגלל צמצום הצריכה. לא צריך כרגע רוח, רעש, בזבוז שטח , מצברים בכמות עצומה עם אורך חיים מוגבל. לא צריך רעיונות הזויים ולא מציאותיים מהשמאל.
זה תמיד נגמר רע.